Kieső helyre csúszott az UTA

Alaposan megviselhette a csapat morálját a szezon eleji edzőmizéria, mert az UTA játékosai még mindig nem tudtak magukhoz térni, és sorra veszítik el meccseiket. A másodosztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában az Olimpia vendégei voltak az aradiak, és bár voltak biztató megmozdulásaik csütörtökön vezetőedzővé kinevezett Cristian Todea által felkészített labdarúgóknak, de ezúttal sem sikerült pontot szerezni.

A szatmárnémeti szombat déli meccs elején a hazaiak rontottak el két nagy helyzetet, aztán az aradiak is vezettek kecsegtető akciókat, de a felázott, játékra nem túl alkalmas talajon nem tudtak precízen játszani a felek. A hajrában az UTA macedón középhátvédje, Adili csak szabálytalanul tudott megállítani egy szatmári kaciót a tizenhatoson belül, a megítélt büntetők pedig az Olimpia-játékos kíméletlenül értékesítette. Idő nem maradt már a javításra…

Az UTA legutóbb a harmadik fordulóban nyert (3–0 az Academica Clinceni otthonában), azóta két döntetlen és négy vereség a mérlege, ráadásul a legutóbbi három meccsén gólt sem szerzett. A következő fordulóban a Sportul Snagov néven szereplő, volt resicabányai Metalul vendégel lesz a piros-fehér mezes csapat.

Az elmúlt két idényben az élvonalba jutáésrt játszott osztályozót az UTA – jelenleh, úgy tűnik, a kiesés elkerüléséért kell szorítani.

II. Liga, 9. forduló: Szatmárnémeti Olimpia–UTA 1–0, gólszerző: Brata (88. p.).

További eredmények: FC Argeş–Sportul Snagov 1–0, Bukaresti Metaloglobus–Marosvásárhelyi ASA 4–0, Academica Clinceni–Temesvári Ripensia 2–1, CS MiovenivNagyváradi Luceafărul 3–2, AFC Hermannstadt–Foresta Suceava 2–0, CS Baloteşti–Ştiinţa Miroslava 1–2, CS Afumaţi–Temesvári ASU Politehnica 2–1, Dunărea Călăraşi–Pandurii Târgu Jiu 3–1.

FRISSÍTÉS: vasárnap: Chindia Târgovişte–Dacia Unirea Brăila 2–0.

Az állás: 1. Hermannstadt 24 ponttal, 2. Călărași 19, 3. Ripensia 17 (31–10), 4. ASA 17 (18–13), 5. Clinceni 17 (16–12), … 16. UTA 9 ponttal.

A rovatból ajánljuk:

Megpuhította az acélt az UTA – magabiztos győzelem az alsóházi rangadón
Az aradi csapat a rájátszásban még veretlen galaci együttest fogadta, és gól nélküli első félidő után 3–1 arányban nyert. A zártkapus büntetés végrehajtását felfüggesztették, így ismét beengedték a nézőket a stadionba.
Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.