Kényszeralbérletbe költözik az UTA

Egy időre elhagyja otthonát az UTA | Fotó: Pataky Lehel Zsolt

Egy időre elhagyja otthonát az UTA | Fotó: Pataky Lehel Zsolt

Októbertől Nagyváradon, a Bodola Gyula Stadionban rendezi hazai mérkőzéseit az UTA – jelentette be pénteken az aradi labdarúgócsapat.

Az első osztályú bajnokságban (Superliga) jelenleg a kiesés ellen küzdő UTA az aradi Neuman Ferenc Aréna gyepszőnyegének a cseréje miatt kényszerül albérletbe. Szeptember 30-án még hazai pályán fogadja az FC Voluntari-t, de az azt követő meccseit – pályaválasztóként, a bajnokságban és a Román Kupában egyaránt – a Körös-parti városban játssza majd.

Călin Bibarț aradi polgármester egy korábbi ígérete szerint januárra befejezik a pálya újrafüvesítését, így tavasszal már ismét Aradon játszhat az UTA.

A klub közleménye szerint a váradi stadion jelenleg nem alkalmas élvonalbeli meccsek rendezésére, videóbíró- (VAR-) rendszere sincs, de a bihari megyeszékhely minden segítséget megad azért, hogy az első nagyváradi meccsig hitelesítsék a Superligára is a stadiont. Az UTA vezetősége közölte: a szurkolók érdekét szem előtt tartva döntöttek egy viszonylag közeli város mellett, amely otthont nyújthat a hazai meccseknek.

A 2014-ben lebontott, és a 2017-es határidőhöz képest csak 2020-ban átadott Neuman Ferenc Aréna gyepszőnyege csak három évig bírta, de esős időben kritikán aluli volt a minősége, ezért kell kicserélni.