Emlékplakettet kapott Békéscsabán Zsóri Dániel

2019. december 23.
Emlékplakettet adott át hétfőn Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere Zsóri Dánielnek, aki a békéscsabai utánpótlásban nevelkedett és szeptember 23-án átvehette a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) által adományozott, az év legszebb góljának járó Puskás-díjat.
<em>Hír szerkesztése</em> Emlékplakettet kapott Békéscsabán Zsóri Dániel
Zsóri Dániel és Szarvas Péter | Fotó: beol.hu

Zsóri február 16-án, a Debreceni VSC színeiben a későbbi bajnok Ferencváros elleni hazai NB I-es találkozón a 81. percben csereként állt be élete első felnőtt élvonalbeli mérkőzésére, majd a 93. percben 15 méterről ballal a kapu jobb alsó sarkába ollózott 1–1-es állásnál, győzelemhez segítve ezzel csapatát.

Az emlékplakett arra utalt, hogy Zsóri Dániel „...mindig emlékezzen rá: Békéscsabáról indult a karrierje a világhír felé".

A 19 éves labdarúgó 11 éves korában érkezett az Arad megyei Simonyifalváról Békéscsabára, négy évet a Békéscsaba Utánpótlás Futball Clubnál (UFC) töltött, majd a Békéscsaba Labdarúgó Akadémián játszott, mielőtt a Debrecenhez, majd a MOL Fehérvár FC-hez igatolt.

Zsóri – aki vasárnap megkapta szülőfaluja díszpolgári címét is – kiemelte: köszönettel tartozik a békéscsabai utánpótlás-nevelésben dolgozó szakembereknek. Mint mondta, célja mindenekelőtt, hogy alapemberként játsszon a MOL Fehérvárban, de megcélozta a külföldi lehetőségeket is, valamint a magyar válogatottban történő bemutatkozást is.

Szarvas Péter – aki a békéscsabai kispályás bajnokság focistája is – leszögezte: az önkormányzat és ő maga is kiemelt figyelmet fordít a labdarúgásra. Mint mondta, Zsóri Dániel sikere öregbíti a város hírnevét, ösztönzőleg hat azokra a békéscsabai fiatalokra, akik labdarúgóként képzelik el a jövőjüket.

Jakab Péter, az akadémia vezetője és Szokolay Sándor, az UFC vezetője azt emelte ki, hogy a békéscsabai utánpótlás-nevelés sok éves múltra tekint vissza. Komoly szakmai sikerként könyvelték el, hogy napjainkban megközelítőleg 450 fiatal futballozik Békéscsabán és hogy Zsóri Dániel 2000-es korosztályából már hatan profi szerződést kaptak az általuk nevelt labdarúgók közül.

MTI

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> Nem állt meg a stopnál – baleset lett belőle
A vétkes sofőr megsérült.
Hír beküldése
Aradon futtatták őket a gyanúsítottak.
<em>Hír szerkesztése</em> Időjárás-előrejelzés: kapunk hideget, meleget
Felmelegszik az idő a régiók többségében az elkövetkező napokban, a Körösök vidékén akár 11 Celsius-fokos nappali csúcsok is lesznek, a jövő héttől kezdődően azonban felére csökkenek a hőmérsékletek, csapadék inkább január 25-étől kezdődően valószínű. A hónap végétől ismét lehűlés várható.
<em>Hír szerkesztése</em> Újabb gyerekek kerültek kórházba a német iskolából
Rejtélyes tömeges megbetegedés.
<em>Hír szerkesztése</em> Jávor „Pali” utolsó mulatása
Zenés előadás a színészóriás tiszteletére.
<em>Hír szerkesztése</em> UTA: gólzápor az utánpótláscsapat ellen
Két védővel erősített az aradi csapat.
Egyszerűsített honosítási eljárás és azzal kapcsolatos ügyintézések.
<em>Hír szerkesztése</em> Átadták a Kölcsey-díjakat [AUDIO, VIDEO]
A Magyar Kultúra Napja alkalmából.
<em>Hír szerkesztése</em> Átadták az Ezüstfenyő-díjakat
Az aradi Farkas Viktória is a kitüntetettek között van.
<em>Hír szerkesztése</em> Hétfőtől folytatódik a tanítás a német líceumban
Visszatérhetnek az iskolába, ahol tömeges megbetegedés történt.