Eddig bírta az UTA műfüves pályája

2018. október 17.
Több helyen is egyenetlen a pálya, ráadásul alig három hónap és mindössze öt bajnoki mérkőzés után felszakadt egy darab a nyáron lefektetett műfűből az újaradi Motorul-stadionban.
<em>Hír szerkesztése</em> Eddig bírta az UTA műfüves pályája
Fotó: prosport.ro / sportarad.ro

A prosport.ro internetes sportújság cikke szerint a másodosztályú futballcsapat edzője, Ionuț Popa több alkalommal is kritizálta a nyáron sebtében elvégzett felújítást, még annak befejezése előtt, és az összecsapott munkának meg is lett az eredménye: az egyik helyi portáltól átvett képen látható, hogy elvált a ragasztás, és a (mű)gyepszőnyegbe bele is lehet botlani. A tréner amúgy is sérülésveszélyesnek minősítette a talajt, de most már egyenesen balesetveszélyessé vált, ezért az edzéseket átvezényelte a természetes fűvel borított tartalékpályára.

A villanyvilágítással és új lelátókkal is felszerelt kis arénát augusztus 2-án avatták fel, és az eddigi 12. fordulóban mindössze öt meccset rendezett rajta az UTA. A piros-fehérek kétéves világosi kényszeralbérletből tértek „haza” a mostani szezonra. Azért az idézőjel, mert a csapat igazi otthona, a Neuman Ferenc-stadion átépítés alatt – és legalább kétéves késésben – áll, s ezért költözött újaradra a gárda, ám két évvel ezelőtt kritikán aluli lett a játéktér, s az önkormnyzat úgy döntött: felújíttatja. A kivitelező egy galaci vállalkozás, bizonyos ISCHIA Sport Kft. volt.

A prosport.ro emlékeztett arra, hogy Popa edző szókimondásától nemrég besokallt a klubot nagyban támogató önkormányzat vezetője, Gheorghe Falcă polgármester, ezért a szakvezető visszafogottabb lett, de mint látható: a nem éppen a köntörfalazásról ismert edzőnek lett igaza.

A 19 ponttal a tizedik helyen álló UTA szombaton délelőtt a nyolcadik helyezett, és egy ponttal többet gyűjtött Energeticianult fogadja.

További hírek

Az Ipartestület szervezi.
Hír beküldése
Az első kötetbe 26 település fért bele. Folytatása következik.
Hír beküldése
Hosszú Zoltán és Siska-Szabó Zoltán (post mortem) kapja 2018-ra az elismerést.
Hír beküldése
Az erdelystat.ro portál magyar nyelven és magyar szempontok szerint rendezve tesz közzé olyan hivatalos romániai statisztikai adatokat, amelyek nyilvánosak ugyan, de esetenként nehezen elérhetők. Cél, hogy a portál ne csak a múltról és a jelenről szóljon, hanem előrejelzéseket is közöljön.
<em>Hír szerkesztése</em> Arad, a név marad! [AUDIÓ]
A Szabadság-szobor Egyesület várostörténeti sorozatának második kötete.
<em>Hír szerkesztése</em> Aradi áldozata is van az influenzának
Kilencre nőtt a betegségben meghalt személyek száma.
<em>Hír szerkesztése</em> Az UTA meghátrált az Előrével szemben
A békéscsabaiak nyerték az idei első edzőmeccset.
<em>Hír szerkesztése</em> Újságírót jelöl Ezüstfenyő-díjra az aradi RMDSZ
Balta János január 25-én veheti át a kitüntetést.
Az Eurotrans Alapítvány szolgáltatása ingyenesek.
<em>Hír szerkesztése</em> Elárverezik az Andrényi-palotát
Az aradi belváros jellegzetes épületének kikiáltási ára 2,5 millió euró.