Eddig bírta az UTA műfüves pályája

2018. október 17.
Több helyen is egyenetlen a pálya, ráadásul alig három hónap és mindössze öt bajnoki mérkőzés után felszakadt egy darab a nyáron lefektetett műfűből az újaradi Motorul-stadionban.
<em>Hír szerkesztése</em> Eddig bírta az UTA műfüves pályája
Fotó: prosport.ro / sportarad.ro

A prosport.ro internetes sportújság cikke szerint a másodosztályú futballcsapat edzője, Ionuț Popa több alkalommal is kritizálta a nyáron sebtében elvégzett felújítást, még annak befejezése előtt, és az összecsapott munkának meg is lett az eredménye: az egyik helyi portáltól átvett képen látható, hogy elvált a ragasztás, és a (mű)gyepszőnyegbe bele is lehet botlani. A tréner amúgy is sérülésveszélyesnek minősítette a talajt, de most már egyenesen balesetveszélyessé vált, ezért az edzéseket átvezényelte a természetes fűvel borított tartalékpályára.

A villanyvilágítással és új lelátókkal is felszerelt kis arénát augusztus 2-án avatták fel, és az eddigi 12. fordulóban mindössze öt meccset rendezett rajta az UTA. A piros-fehérek kétéves világosi kényszeralbérletből tértek „haza” a mostani szezonra. Azért az idézőjel, mert a csapat igazi otthona, a Neuman Ferenc-stadion átépítés alatt – és legalább kétéves késésben – áll, s ezért költözött újaradra a gárda, ám két évvel ezelőtt kritikán aluli lett a játéktér, s az önkormnyzat úgy döntött: felújíttatja. A kivitelező egy galaci vállalkozás, bizonyos ISCHIA Sport Kft. volt.

A prosport.ro emlékeztett arra, hogy Popa edző szókimondásától nemrég besokallt a klubot nagyban támogató önkormányzat vezetője, Gheorghe Falcă polgármester, ezért a szakvezető visszafogottabb lett, de mint látható: a nem éppen a köntörfalazásról ismert edzőnek lett igaza.

A 19 ponttal a tizedik helyen álló UTA szombaton délelőtt a nyolcadik helyezett, és egy ponttal többet gyűjtött Energeticianult fogadja.

További hírek

Hír beküldése
Egy pécsi darabot és egy Arad–Gyula koprodukciót láthatnak a nézők.
Hír beküldése
Az RMDSZ megyei tanácsosai indítványozták.
<em>Hír szerkesztése</em> Kabaré Kisjenőben
A margittai Horváth János Színjátszó Csoport nevetteti meg a közönséget.
<em>Hír szerkesztése</em> A kisiratosi gyermekotthonnak gyűjtöttek [AUDIÓ]
A Csiky Gergely Főgimnázium diákjai kitettek magukért a zöldség–gyümölcs-akcióban.
<em>Hír szerkesztése</em> Fizikai és lelki építkezés Varsándon [AUDIÓ]
Megáldották az evangélikus templom új tornyát és a felújított Obetkó-házat.
<em>Hír szerkesztése</em> Bákóban sem ment a gólszerzés
Kikapott az UTA Moldvában, ráadásul emberhátrányban fejezte be a meccset.
Hír beküldése
Megkezdődtek az előkészületek a jövőre 25 éves Arad–Gyula testvérvárosi kapcsolat megünneplésére. Az aradi önkormányzat küldöttsége szerdán látogatott a fürdővárosba a Kézfogások programsorozat keretében. Az együttműködést az általános iskolákra és a múzeumokra is ki szeretnék terjeszteni.
Minden második kedden és pénteken viszik el az újrahasznosíthatót.
Hír beküldése
Zenél a Roulette.
<em>Hír szerkesztése</em> Tóth Árpádra emlékeztek halálának 90. évfordulóján [AUDIÓ]
A költő nevét viseli az aradi irodalmi kör.