Az első hat közé jutás az UTA célja a hétvégén kezdődő bajnokságban

Az aradiak szombaton 11 órától a 2. csoport nyitófordulójában az élvonalból kiesett Medgyesi Gaz Metant fogadják.

Bemutatta új szerzeményeit és a 2015–2016-os idényre szóló terveit a másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (jelenlegi formában) újoncként bemutatkozó, de az ország legnagyobb hagyományokkal rendelkező klubjai közé tartozó UTA. Az aradi futballcsapat szerda délutáni sajtótájékoztatóján a szakmai stábot Nagy Roland vezetőedző, a menedzsmentet Codru Grădinaru marketingigazgató képviselte. A tréner elmondta, hogy jól sikerült az – ausztriai és biharfüredi edzőtáborral gazdagított – alapozás, és elégedett a jelenleg 25 fős kerettel, amellyel a piros-fehér mezesek nekivágnak a szezonnak. „Ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne javítani bármelyik poszton, de eséllyel veszsük fel a versenyt bármelyik csapattal ebben a kiegyenlített mezőnyben” – magyarázta a szakvezető.

Codru Grădinaru a célkitűzéseket firtató kérdésekre kijelentette: a két szezon alatt két osztályt előrelépő UTA számára jelenleg a rájátszás felsőházába, azaz az első hat csapat közé kerülés a cél. „Aztán két-három éven belül, mire az új Neuman Ferenc-stadion elkészül, fel szeretnénk jutni az élvonalba” – fűzte hozzá. Merthogy az UTA a hétvégén rajtoló pontvadászatban is az újaradi Motorul-pályán rendezi hazai meccseit, szombaton 11 órától is ott fogadja a 2. csoport nyitófordulójában az élvonalból kiesett Medgyesi Gaz Metant.

Az aradiak amúgy túl vannak az idény első tétmeccsén, ugyanis kedden bekapcsolódtak a Román Kupa küzdelmeibe: a harmadik ligás Lugosi Vulturii otthonában nyertek 2–1-re úgy, hogy Curtuiuş révén a 15. percben vezetést szereztek, ám ezt hazaiak a 37. percben tizenegyesből kiegyenlítették; a hajrában, a ráadás 3. percében az UTA is büntetőhöz jutott, amit Székely Szabolcs értékesített, így az aradiak jutottak az 5. fordulóba.

Szintén a kupakedden Arad megyei derbit rendeztek, ezen a harmadosztályú Borosjenő hazai pályán 2–1-re nyert a II. ligás Pankotai Şoimii ellen (gól: Huţanu a 71., Bier a 86. percben, tizenegyesből, illetve Issa a 11. percben).

 

A rovatból ajánljuk:

Megpuhította az acélt az UTA – magabiztos győzelem az alsóházi rangadón
Az aradi csapat a rájátszásban még veretlen galaci együttest fogadta, és gól nélküli első félidő után 3–1 arányban nyert. A zártkapus büntetés végrehajtását felfüggesztették, így ismét beengedték a nézőket a stadionba.
Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.