Aradiak a Román Kupában: egy sima, egy fordított

A kékmezes aradiak sikerrel vették az első akadályt | Fotó: uta-arad.ro

A kékmezes aradiak sikerrel vették az első akadályt | Fotó: uta-arad.ro

Tisztességgel helytállt a labdarúgó Román Kupa csoportkörének szerdai első fordulójában a harmadosztályú Pécskai Progresul, amely hazai pályán egygólos vereséget szenvedett az első osztályú Petrolultól. Arad megye elsőszámú csapata, az UTA a másodosztályú Buzău otthonában nyert hátrányból fordítva.

A jóval esélytelenebb pécskai csapat korán ember- és gólhátrányba került a két osztállyal magasabban jegyzett ploiești-i csapat ellen: Wildet egy szabálytalanság után kiállították, a vendégek javára megítélt tizenegyest pedig Roman értékesítette. Az első félidő hajrájában a lelkes Progresul-játékosok kiegyenlítettek, de a második félidőben Roman ismét gólt szerzett, bebiztosította a győzelmet, a létszámhátrányban játszó hazaiak pedig már nem tudtak megújulni.

Az UTA a második ligás FC Buzău vendége volt, és a hazaiaknak lett volna, miért törleszteniük az aradiakkal szemben, hiszen a múlt szezon végén az élvonalba jutásért/maradásért rendezett osztályozón 5–1-es összesítéssel maradtak alul a Maros-partiakkal szemben. A bizonyításvágytól fűtött hazaiak a 2. percben vezetést is szereztek, de a második félidőben az UTA megfordította az eredményt, így győzelemmel kezdte a csoportkört.

Román Kupa, csoportkör, 1. forduló:

1. csoport:

  • Pécskai Progresul (III.)–Petrolul Ploiești 1–2, gólszerzők: Nasiru (43.), illetve Roman (19. és 55., az elsőt 11-esből); kiállítva: Wild (18., Pécska)

  • Corvinul (III.)–Chindia Târgoviște (II.) 2–0

  • Hermannstadt–Sepsi OSK 1–1

A pécskaiak november elsején a nagyszebeni Hermannstadt csapatát, december 6-án a másodosztályú vajdahunyadi Corvinult fogadják.

4. csoport:

  • FC Buzău (II.)–UTA 1–2, gólszerzők: Dumitrache (32.), illetve Freitas (57.), Vucenovic (75.) 

  • FC Voluntari–Farul 2–0

  • CS Tunari (II.)–Universitatea Craiova 1–1

A második fordulóban az UTA az Universitatea Craiovát, a harmadikban pedig az FC Voluntari-t fogadja. A három forduló után kialakuló sorrend első két-két csapata jut tovább a csoportokból.

A rovatból ajánljuk:

Vezeti az alsóházi mezőnyt az UTA, megnyerte a bajnokságot az FCSB
Célratörő játékkal kétgólos győzelmet aratott Jászvásáron vasárnap délután, s ezzel az aradi csapatat két fordulóval a vége előtt versenyben van az európai Konferencia-liga rájátszásért. A biztonságos védekezésre és az ellentámadásokra épülő taktika a második félidőben hozta meg a gyümölcsét.
Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.