Stohl András párja lesz Éder Enikő a Hegedűs a háztetőnben

2017. augusztus 3.
<em>Hír szerkesztése</em> Stohl András párja lesz Éder Enikő a Hegedűs a háztetőnben
Stohl András és Éder Enikő a produkció budapesti sajtótájékoztatóján. Fotó: szinhaz.org

Tíz évvel az M1 A Társulat című szereplő-válogató show-műsorában aratott siker után (amikor is Sarolt szerepét kapta meg a Szikora János által rendezett István, a király című rockoperában) ismét jelentős szerepet osztottak Éder Enikőre. A Kézdivásárhelyi születésű, de Aradon élő színművész, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház és az Aradi Kamaraszínház társulatának tagja játszhatja ugyanis Goldét, a tejesember feleségét a Hegedűs a háztetőn című musicalben, amelyet Alföldi Róbert rendez, és amelynek a bemutatóját a Papp László Budapest Sportarénában tartják szeptember 10-én – írja a maszol.ro hírportál.

A látványos produkcióban Tevje, a tejesember szerepét Stohl András alakítja. A főbb szerepeket Stohl András és Éder Enikő mellett Martinovics Dorina, Bánfalvy Eszter, Sodró Eliza, Pájer Alma, Kornis Anna, Csákányi Eszter, Szatory Dávid, Bányai Kelemen Barna, Fehér Tibor, Hevér Gábor, Lugosi György, Patkós Márton, Makranczi Zalán, Náray Erika és Misurák Tünde alakítja; Fruma Sára szerepében Tóth Gabi látható – olvasható az MTI-n.

Minden idők egyik legismertebb musicalje 1964-ben mutatkozott be először a Broadway-n, és hatalmas sikert aratott. Címét egy Chagall-festménytől kölcsönözte, történetét pedig Sólem Aléchem Tóbiás, a tejesember című kisregényéből és más meséiből. A musical főszereplője a kis ukrán faluban, Anatevkában élő Tevje, a szegény ortodox zsidó tejesember, akinek a falu lakóihoz hasonlóan a hagyományok határozzák meg a mindennapjait. Derűsen él feleségével és öt lányával rozoga házában a faluban, ahol még egy ideig viszonylagos békességben megfér egymás mellett a keresztény és a zsidó lakosság.

Arról, hogy mit jelent Éder Enikő számára ez a szerep és hogyan fogadta a felkérést, itt olvashatja a maszol cikkében.

További hírek

Hír beküldése
A 2,4-es erősségű mozgás nem okozott károkat.
Hír beküldése
A hónap végétől látható az Ambrus Attila sztorijából készült film Romániában.
<em>Hír szerkesztése</em> A PSD jelöltje kapott kormányalakítási megbízást
Viorica Dăncilă lehet az első női miniszterelnöke Romániának, ha a parlament megszavazza majd a kormánynévsort. Klaus Iohannis államfő szerdán az eddig is kormányzó PSD–ALDE szociálliberális koalíció által javasolt EP-képviselőt bízta meg kormányalakítással, a lemondott Mihai Tudose helyett.
<em>Hír szerkesztése</em> Ismét fennakadást okozott az esővíz
Az árkok és kanálisok nem bírták elnyelni a nagy mennyiségű csapadékot.
<em>Hír szerkesztése</em> Húsz éve „világít” [AUDIÓ]
Decemberben jubilált az aradi kulturális szemle.
<em>Hír szerkesztése</em> Kölcsey-díjátadó és Arany-balladák
Január 25-én a Bábszínházban.
<em>Hír szerkesztése</em> Khell Levente harmadik a „hétköznapi hősök” versenyén
A Nőileg magazin hirdette meg a Mutass jó példát! programot.
Pécskán két bált is rendeznek.
Hír beküldése
Benyújtotta lemondását Mihai Tudose miniszterelnök, miután pártja, a PSD megvonta tőle politikai támogatását. Klaus Iohannis államfő a helyére Mihai Fifor védelmi minisztert nevezte ki ügyvivő kormányfőnek. A szocdemek Viorica Dăncilă európai parlamenti képviselőt jelölik a posztra; közben történelmi mélypontra zuhant a lej.
Az Eurotrans Alapítvány által szolgáltatásai ingyenesek.