Stohl András párja lesz Éder Enikő a Hegedűs a háztetőnben

2017. augusztus 3.
<em>Hír szerkesztése</em> Stohl András párja lesz Éder Enikő a Hegedűs a háztetőnben
Stohl András és Éder Enikő a produkció budapesti sajtótájékoztatóján. Fotó: szinhaz.org

Tíz évvel az M1 A Társulat című szereplő-válogató show-műsorában aratott siker után (amikor is Sarolt szerepét kapta meg a Szikora János által rendezett István, a király című rockoperában) ismét jelentős szerepet osztottak Éder Enikőre. A Kézdivásárhelyi születésű, de Aradon élő színművész, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház és az Aradi Kamaraszínház társulatának tagja játszhatja ugyanis Goldét, a tejesember feleségét a Hegedűs a háztetőn című musicalben, amelyet Alföldi Róbert rendez, és amelynek a bemutatóját a Papp László Budapest Sportarénában tartják szeptember 10-én – írja a maszol.ro hírportál.

A látványos produkcióban Tevje, a tejesember szerepét Stohl András alakítja. A főbb szerepeket Stohl András és Éder Enikő mellett Martinovics Dorina, Bánfalvy Eszter, Sodró Eliza, Pájer Alma, Kornis Anna, Csákányi Eszter, Szatory Dávid, Bányai Kelemen Barna, Fehér Tibor, Hevér Gábor, Lugosi György, Patkós Márton, Makranczi Zalán, Náray Erika és Misurák Tünde alakítja; Fruma Sára szerepében Tóth Gabi látható – olvasható az MTI-n.

Minden idők egyik legismertebb musicalje 1964-ben mutatkozott be először a Broadway-n, és hatalmas sikert aratott. Címét egy Chagall-festménytől kölcsönözte, történetét pedig Sólem Aléchem Tóbiás, a tejesember című kisregényéből és más meséiből. A musical főszereplője a kis ukrán faluban, Anatevkában élő Tevje, a szegény ortodox zsidó tejesember, akinek a falu lakóihoz hasonlóan a hagyományok határozzák meg a mindennapjait. Derűsen él feleségével és öt lányával rozoga házában a faluban, ahol még egy ideig viszonylagos békességben megfér egymás mellett a keresztény és a zsidó lakosság.

Arról, hogy mit jelent Éder Enikő számára ez a szerep és hogyan fogadta a felkérést, itt olvashatja a maszol cikkében.

További hírek

Zenél a Kisperegi Roulette.
A belépés ingyenes, de támogatásokat elfogadnak.
Hír beküldése
A reformáció 500. évfordulója és a néhai peregi lelkipásztorok emléke előtt is tisztelegtek.
Hír beküldése
A harmadik forduló óta először nyert a bajnokságban az UTA.
Hír beküldése
A rendőrség és a határrendészet is illegális dohányárut foglalt le néhány óra leforgása alatt. A váradi országúton egy szerb férfi kamionjában hatmillió szál cigarettát találtak, összesen hatszáz rekeszben. A tornyai határátkelőnél ruhaszállítmányként álcáztak ötszáz doboz cigarettát, amit egy Spanyolorzságba tartó busz csomagjai közt fedeztek fel.
<em>Hír szerkesztése</em> A jövő tudósainak seregszemléje [AUDIÓ]
Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Tudományok fesztiválját.
<em>Hír szerkesztése</em> Jávor-napok a színészóriás emlékére
Aradi és szombathelyi közreműködéssel szervezik meg az Arta-moziban.
<em>Hír szerkesztése</em> Romántanárok szakmai tanácskozása a románnyelv-oktatásról
Átmenet az anyanyelvű és az idegennyelv-oktatás között.
Október 25-én a Tulipánban.
<em>Hír szerkesztése</em> Emlékműavatás és hálaadó istentisztelet Kisperegen
Teljesen felújították a viharban megrongálódott templomot.