Autósüldőzés után kapták el a cigicsempészt

2017. november 30.
Március óta figyelték a két ukrán és egy román állampolgárból álló bűnbandát.
Hír beküldése
Ez volt a rakomány

Több mint 500 ezer szál cigarettát és közel 5000 eurónyi készpénzt foglaltak le az Arad megyei rendőrök a napokban, miután üldözőbe vettek egy illegális dohányszállítmánnyal teli mikrobuszt.

A most közzétett információk szerint a gazdasági rendőrség nyomozói már március óta figyeltek egy két ukrán és egy román állampolgárból (27 és 37 év közöttiek) álló bűnbandát, és csak arra vártak, hogy tetten érhessék őket.

A múlt vasárnap csaptak le a rendőrök, amikor is a Kisjenő és Nagyvárad közötti országúton egy terepjáró és az azt követő gyanús mikrobusz nyomába eredtek. A terepjáró a melyben ketten ültek – a rendőri felszólításra megállt, de a kisbusz vezetője – a 26 éves ukrán férfi – megpróbálta lerázni az őt követőket. Mintegy három kilométer után, Ágya közelében azonban elvesztette uralmát a jármű felett, és lesodródott az útról, majd a kocsiból kiugorva futni kezdett; a rendőrök a mezőn kapták el. A két járműben 16 zsákban összesen több mint 159 ezer szál cigarettát, 2975 eurót és 6950 lejt találtak, amiket lefoglaltak.


Ez az autó sodródott le az útról

Hétfőn a nyomozók egy aradi garázsban tartott házkutatás során megtalálták a banda többi áruját is: majdnem 342 ezer szál zárjegy nélküli, vagy hamis zárjegyű cigarettát.

A rendőrségi közlemény szerint a három férfit őrizetbe vették, és 60 napos bírósági felügyelet alá helyezték őket.

További hírek

Hír beküldése
A névadóra emlékeztek péntek délelőtt az aradi Csiky Gergely Főgimnáziumban.
Hír beküldése
Az Arad megyei határrendészet 42 iraki bevándorlót tartóztatott fel szerda este a román–magyar határ közelében. A migránsok egy kisbuszba zsúfolódva Kisvarjasnál közelítették meg a határt. A csoport tíz nőből, kilenc férfiból és 23 kiskorúból állt. A kisbuszt két férfi vezette a határ közelébe, ahol azonban sorsukra hagyták a migránsokat.
December 14-én átveszik a honosítási kérelmeket és magyar útlevéligényléseket.
Hír beküldése
Több mint húszéves a Kézfogások, a két város testvértelepülési együttműködése.
Megkoszorúzzák P. Karácsonyi István mártír karnagy emléktábláját.
Hír beküldése
Kilencvenhat éves volt, daganatos betegségben és leukémiában szenvedett. Svájcban kezelték, és ottani rezidenciáján érte a halál. Mihály a Hohenzollern-családból való II. Károly király fia. Gyermekként 1927 és 1930 között, majd 1940 és 1947 között volt Románia uralkodója. Fontos szerepe volt abban, hogy 1944. augusztus 23-án Románia az antifasiszta koalíció oldalára állt át.
<em>Hír szerkesztése</em> Idén is eljött az AMISZ-Mikulás
Több szász aradi magyar óvodás és kisiskolás találkozhatott kedden a nagyszakállúval.
<em>Hír szerkesztése</em> Forgalomba áll a Mikulás-villamos
Nem kell rá jegy, de csak gyerekek és kísérőik szállhatnak fel rá.
Hír beküldése
Közel ezer méter fényfüzérrel és több tucat, hópehely formájú égővel díszítették fel.
<em>Hír szerkesztése</em> Adventi gyertyagyújtás Pécskán
Megkezdődött a Karácsonyt megelőző várakozás és lelki felkészülés négyhetes időszaka.