„Nem engedhetjük meg magunknak az ellenségeskedés luxusát” [AUDIÓ]

2019. március 15.
1848-ban a magyar nép azt hitte, hogy ismét kézbe veheti a saját sorsát, maga építheti fel az országát, de a birodalmak összefogtak ellenünk, és megfosztották legszebb álmainkat – mondta a Szabadság-szobornál tartott ünnepi beszédében Faragó Péter parlamenti képviselő, az RMDSZ Arad megyei szervezetének elnöke az 1848 – 1849-es magyar forradalom és szabadságharc kitörésének 171. évfordulóján.
<em>Hír szerkesztése</em> „Nem engedhetjük meg magunknak az ellenségeskedés luxusát” [AUDIÓ]

A honatya a forradalmár költő, Petőfi Sándor szavaival fogalmazta meg, hogy a következő generációk iránti felelősség is a szabadságjogok kiharcolása. „Haza csak ott van, hol jog is van. Az ő emlékének, hőseink emlékének, magunknak és a jövő nemzedékének is tartozunk azzal, hogy harcolunk a jogainkért” – fogalmazott. Szerinte ezt a harcot ma már nem fegyverrel kell megvívni, hanem „bátor, okos, elvszerű politizálással”.

„Kevesen maradtunk itt, Aradon, a végeken. Nem engedhetjük meg magunknak, a közöny, széthúzás, az ellenségeskedés luxusát” – vélte Faragó Péter.

A rendezvényen felolvasták a román kormányfő üzenetét is, végezetül elhelyezték az emlékezés koszorúit a Szabadság-szobor talapzatánál. Az ünnepség közben megjelent a téren, a Szabadság-szoborral átellenben lévő román hősi emlékműnél a hét folyamán a vértanúk emlékét gyalázó, a szobor lebontását és Magyarországra száműzését követelő, szélsőséges Noua Dreaptă Párt helyi szervezetének tagjai (összesen kilencen), akik egy román trikolórt feszítettek ki, de a megemlékezők tudomást sem vettek róluk.

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> Csomortányi István az EMNP új elnöke
A Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei szervezetét vezető Csomortányi Istvánt választotta az EMNP elnökévé a párt országos küldöttgyűlése szombaton Nagyváradon. A leadott 170 szavazatból Csomortányi 84, Soós Sándor eddigi alelnök 83 szavazatot kapott. FRISSÍTÉS: Toró T. Tibor az ügyvezető elnök.
<em>Hír szerkesztése</em> Negyed órát kellett volna még kibírnia az UTÁ-nak
A következő fordulóban a Sportul ellen sem lesz könnyű.
<em>Hír szerkesztése</em> Slágerekkel indul a kamaraszínházi évad
Csonka András, Merényi Nicolette és Kiszely Zoltán zenés estje a Bábszínház színpadán.
<em>Hír szerkesztése</em> Városi múzeummá alakítanák a régi Vármegyeházát
A pincebörtönt is látogathatóvá tennék.
<em>Hír szerkesztése</em> Bővítené turnéhelyszíneit a vándorszínház
Április 30-ig várják a fogadó települések jelentkezését.
<em>Hír szerkesztése</em> Az első lépés a szentpáli gázbevezetéshez
Egyelőre a megvalósíthatósági tanulmány készül el.
<em>Hír szerkesztése</em> Megizzadtak matekból a próba-kisérettségizők
Pénteken tették közzé a próba-kisérettségi eredményeit.
<em>Hír szerkesztése</em> Elhunyt Túry László pápai prelátus, nagyprépost
Összesen 21 évet szolgált Arad megyében.
<em>Hír szerkesztése</em> Kölcsey-termet avattak a könyvtárban [AUDIÓ]
Leleplezték a Himnusz írójának a szobrát is, amely a terem egyik éke.
Hír beküldése
Különösen a rákos megbetegedések kezelésében, illetve az utolsó stádiumban lévő betegek fájdalmának enyhítésében nyújthat segítséget. Több nyugat-európai országban megengedett az orvosi marihuána használata, de korai lenne megjósolni, hogy ez nálunk mikor lenne gyakorlatba ültethető.