Hírek

<em>Hír szerkesztése</em> Töretlen a Szupermaraton népszerűsége [AUDIÓ]

Szombaton és vasárnap rendezték meg a 20. Békéscsaba–Arad–Békéscsaba Szupermaratont, Kerékpáros és Görkorcsolyatúrát. Ez a régió legnagyobb határon átnyúló tömegsport rendezvénye, amely nemcsak igazolt versenyzőknek, hanem amatőr sportolóknak szól. Sőt, ők vannak többségben a kétszer száz kilométeres távon.

Hír beküldése

Vasárnap este rendezték a másodosztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójának záró meccsét, a Poli–UTA örökrangadót.

<em>Hír szerkesztése</em> És Willi És Vihar a KAMASZK előadásában

Május 24-én, szerdán 18 órakor az Aradi Kamaraszínházban (a Bábszínházban) a KAMASZK diákszínjátszó kör És Willi És Vihar című előadását láthatják az érdeklődők William Shakespeare A vihar című darabja nyomán.

A román hatóságok folytatják a szisztematikus határellenőrzést, annak ellenére, hogy a szigorított vizsgálat jelentős torlódást okozott a magyar–román határon, és alaposan felforgatta a határ két oldalán élő, a másik országba rendszeresen átjáró polgárok életét – írta a bukaresti belügyminisztériumtól származó információkra hivatkozva csütörtöki

<em>Hír szerkesztése</em> Ismét rekordszámú résztvevő a Szupermaratonon

Szombaton és vasárnap rendezik meg a 20. Békéscsaba–Arad–Békéscsaba Szupermaraton, Kerékpáros és Görkorcsolyatúrát.

<em>Hír szerkesztése</em> Aláírták a Lendva és Arad közti együttműködési megállapodást

Egy héttel azután, hogy az aradi képviselő-testület megszavazta a Lendvával való partnerség megkötését, kedden délután a muravidéki településen alá is írták az együttműködési szerződést.

Ha szereted a kihívásokat és megfelelsz az alábbi elvárásoknak, kérlek, küld el magyar nyelvű önéletrajzodat a következő e-mail címek egyikére: perotamas@rmdsz.ro, rmdszarad@rmdsz.ro

Elvárás:

<em>Hír szerkesztése</em> Határ menti együttműködésekről egyeztettek Gyulán [VIDEÓ]

Az elmúlt év decemberében megjelentek az INTERREG V-A Románia–Magyarország határon Átnyúló Együttműködési Program egyes prioritásainak a felhívásai.

<em>Hír szerkesztése</em> Békési közreműködéssel fejlesztenének utakat Arad megyében [AUDIÓ]

Közel 50 kilométernyi utat szándékoznak felújítani Arad megyében egy Békés megyével közös INTERREG-pályázat keretében. Az érintett határ menti aradi településeket bekapcsolnák a Transzeurópai Közlekedési Hálózatba (TEN-T), Békés megyében pedig több tucat közlekedési csomópontot fejlesztenének a közel 14 millió eurós uniós támogatásból.

<em>Hír szerkesztése</em> Három éjjel, három nap mulattak Pécskán

Pénteken délelőtt népviseletbe öltözött pécskai, tornyai, aradi, Temes és Krassó-Szörény megyei óvodások felvonulásával vették kezdetét Pécska Város Napjai, majd valamennyien felléptek a Doru Ioan Petescu Művelődési Ház színpadán. Estére régen látott tömeg gyűlt össze a pécskai I.

<em>Hír szerkesztése</em> Bemutatták Olasz Angéla hon- és nemzetismereti könyvét [AUDIÓ]

Az államalapítás időszakától kezdve a középkoron át a reformkorig, és a kiegyezést követő időszakban tevékenykedő magyar államférfiakat, nemzeti elkötelezettségű vezetőket mutat be Olasz Angéla aradi történelemtanár honismereti könyve.

<em>Hír szerkesztése</em> Aradi horgokra haraptak a gyulai halak [VIDEÓ]

Május 11-én rendezték meg a harmadik testvérvárosi horgászversenyt a gyulai és aradi önkormányzatok csapatai között. A heyszín ezúttal a fürdőváros, pontosabban a Munkácsy-horgásztó volt, ahol tíz-tíz fős csapatok tették próbára a tudásukat, szerencséjüket és a halak étvágyát.

<em>Hír szerkesztése</em> Felmosta a padlót ellenfelével az UTA

Gólzáporos győzelemmel őrizte meg az egyenes feljutást érő második helyét a II. Ligában az UTA labdarúgócsapata.

Május 15. a Szívelégtelenség Veszélyei Tudatosításának Európai Napja, és ez alkalomból az Aradi Háziorvosok Társasága, együttműködve más szakmai szervezetekkel a abetegséggel való törődés fontosságára híhja fel a fiygelmet egy kétnapos rendezvény keretében.

<em>Hír szerkesztése</em> Egész bolhapiacnyi árut foglaltak le

A Nagylak–Csanádpalota autópálya-határátkelőnél szolgálatot teljesítő határrendészek 45 ezer lej értékben foglaltak le különböző javakat szerdán délben.

Az aradi határrendészek négy iraki férfit tartóztattak fel 800 méterre a magyar határtól szerda késő délután Nagylak közelében. A 17 és 34 év közötti illegális bevándorlókról az ellenőrzés során kiderült, hogy romániai menedékkérőként tartják őket nyilván a hatóságok.

<em>Hír szerkesztése</em> Feladták Török Zsolték a Himalája-expedíciót

A viszontagságos időjárás és a lavinaveszély miatt jobbnak látta feladni a Himalája-expedíciót Török Zsolt és társa, Vlad Căpușan. Ezt az aradi hegymászó jelentette be csütörtök délben Facebook-oldalán.

<em>Hír szerkesztése</em> „Dante világából kilépni nem érdemes” [AUDIÓ]

Az olasz és a világirodalom klasszikusának fő műve, Dante Alighieri Isteni színjátéka ihlette meg Simó Margit aradi grafikust. Száz illusztrációt készített a magyar fordítást jegyző Babits Mihály által a világirodalom legnyagyobb költeményének tartott mű ugyanannyi számú énekéhez.

<em>Hír szerkesztése</em> Református Egységnap Váradon

A Reformáció Emlékévében, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület lesz a házigazdája a Református Egységnapnak. Az egybeesés alkalmat ad arra, hogy egy nagyszabású ünnepi rendezvénnyel tudjuk felmutatni református hitünket és erőnket.

<em>Hír szerkesztése</em> Istenem, köszönöm az édesanyámat!

Május első vasárnapját Pécskán is az édesanyáknak szenteltük, mint a világ számos pontján. A Pécskai Római Katolikus Egyháztanács és a Pécskai Rózsafűzér Társulat kezdeményezésére, harmadik éve a templomban Anyák-napi ünnepséget szervezünk a Pécskai 2-es Számú Általános Iskola magyar tagozatának közreműködésével.

Feliratkozás Hírek csatornájára