Hírek

A múlt év eleje óta 7282 kanyarós esetet igazoltak Romániában, és eddig 30 haláleset is történt a betegség miatt, a lehetséges 31-iket pedig jelenleg vizsgálják Aradon – jelentette be az országos járványügyi központ (CNSCBT).

<em>Hír szerkesztése</em> Negyed óra alatt felfordította a megyét a vihar

A péntek kora este lecsapott vihar óriási károkat okozott Aradon és a megye több településén. A hat óra tájban erős széllel kísért felhőszakadás után több utcában nem bírták elnyelni az esővizet a kanálisok, háztetőket bontott meg, reklámtáblákat tépett szét, kábeleket szakított le és fákat döntött ki mintegy negyed óra alatt a szélvész.

<em>Hír szerkesztése</em> Meghamisították az ittas vezetésen ért sofőrök véralkoholszint-jelentéseit

Vizsgálatot indított az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) egy ügyvéd és annak az Arad Megyei Törvényszéki Orvosszakértői Szolgálatnál vegyészként dolgozó testvére ellen. A vádhatóság szerint fizetség ellenében meghamisítottak több, ittas vezetésen ért személy ügyében készült jelentést.

Hír beküldése

Szerda éjjel a gyulavarsándi határrendészek Nagypél település határában figyeltek fel egy gépkocsira, amelyből öt személy szállt ki, és elindult a zöldhatár felé, míg a jármű visszafordult, és Kisjenő irányába hajtott.

<em>Hír szerkesztése</em> Ismét felkerekedik a Bánsági Vándorszínház

Az utóbbi néhány évben fogalommá nőtte ki magát a Temes és Arad megyei települések körében a Bánsági Vándorszínház, amely nyárról nyárra egyestés, ingyenesen megtekinthető előadásával lepi meg a Bánság és a Partium szórványt

<em>Hír szerkesztése</em> Faragó Péter: „Ijesztő ez a sovinizmus”

A hét eleji kormányválság és az RMDSZ feltételei a bizalmatlansági indítvány elfogadtatásához szükséges szavazattöbbség megteremtéséhez, az 1990-es évek eleji nacionalista indulatokat váltott ki egyes ellenzéki román

<em>Hír szerkesztése</em> Korrupcióellenes eljárás az UTÁ-nál

A prosport.ro cikke szerint az ügyészek a május 20-i Foresta Suceava–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK másodosz

<em>Hír szerkesztése</em> Leváltotta a parlament Sorin Grindeanu kormányfőt

Megszavazta a parlament a szociálliberális koalíció bizalmatlansági indítványát szerdán, így Sorin Grindeanu miniszterelnöknek megszűnt a megbízatása, és új kormány alakul.

A kabinet leváltásához 233 szavazatra volt szükség. A bizalmatlansági indítványt 241 törvényhozó támogatta.

<em>Hír szerkesztése</em> Harsányi Attila közönségdíjas lett az ATELIER-fesztiválon

Harsányi Attila nyerte a nagybányai ATELIER Nemzetközi Színházi Fesztivál legjobb férfi színészének járó közönségdíját a Gogol: Egy őrült naplója nyomán készült Popriscsin című monodrámában, valamint az Oroszok című Viszockij-estben nyújtott alakításáért.

<em>Hír szerkesztése</em> Szerdától a váradi RER takarítja az aradi utcákat [AUDIÓ]

Fellélegezhetnek az aradiak – június 21-től, szerdától lép érvénybe a közterület-takarítási szerződés a város és egy új szemétszállító cég között, úgyhogy remélhetően napokon belül eltűnik a hulladék az utcákról és kiürítik a kukákat.

<em>Hír szerkesztése</em> Már az aradi koalíciós partner is beállt a magyarellenesek sorába

Az RMDSZ törvényhozói egyáltalán nem vesznek részt a szavazáson – jelentette be kedden Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

<em>Hír szerkesztése</em> Korábban indul a „zöld nyíl” [AUDIÓ]

Nagy sikernek örvendett az arad-hegyaljai villamosvasút újraindítása, hiszen a múlt vasárnapi első járatra két nap alatt elkapkodták a jegyeket (igaz, hogy a 48 férőhelyes, korhűen felújított szerelvényre biztonsági okokból csak 30 menettérti jegyet dobtak piacra”.

<em>Hír szerkesztése</em> Elment a „csipkés mézeskalácsos”

Ismét szegényebb lett a partiumi magyarság egy igaz emberrel – adta hírül az Erdélyi Magyar Néppárt sajtóirodája megoboldogult Szénási Ferenc halálhírét.

<em>Hír szerkesztése</em> Anyanyelvi tábor a magyart fakultatívan tanulóknak [AUDIÓ]

A magyar nyelvet és irodalmat fakultatív módon tanuló Arad megyei magyar gyerekeknek szerveznek anyanyelvi tábort június 26. és július elseje között Aradon.

<em>Hír szerkesztése</em> Tanévzáró ünnepség Kisperegen

Az ünnepség a VIII. osztályosok ballagásával kezdődött. A végzős diákok utoljára még egyszer végigjárták az osztályokat, s elbúcsúztak társaiktól. Ezután a ballagók a jelenlevő szülőkkel, tanárokkal és diákokkal együtt átmentek a református templomba, ahol Tóbiás Tibor György istentisztelet keretében áldásban részesítette őket.

<em>Hír szerkesztése</em> V. Pécskai Magyar Napok és Szent Iván-éji tűzugrás

A már meghirdetett programok mellé újabb eseményekkel is kiegészült a hétvégén ötödik alkalommal megtartandó Pécskai Magyar Napok és Szent Iván-napi tűzugrás programja.

Hír beküldése

Az Aradi Kamaraszínház idén is két előadással szerepel az ország legrégibb nemzetközi színházi seregszemléjén, az ATELIER Fesztivál 24. kiadásán, amelyet június 10–18. között rendeznek meg Nagybányán.

<em>Hír szerkesztése</em> Ismét szimfonikus rockkoncertet szerveznek az Aradi Várban

Az előző két esztendő sikerein felbuzdulva az Aradi Filharmónia és a várban működő aradi helyőrség ismét megszervezi a szabadtéri szimfonikus rockkoncertet a várudvaron június 22-én, csürtökön 20.30 órától..

<em>Hír szerkesztése</em> Szertefoszlott UTA-álom: elúszott a feljutás

Korán ledolgozta az egygólos hátrányát az UTA az I. Ligáért játszott osztályozó csütörtök délutáni visszavágóján.

<em>Hír szerkesztése</em> Tizenhét bevándorlót állítottak meg Nagylaknál

A szerda éjjel járőröző nagylaki határrendészek 17 illegális bevándorlóra bukkantak egy kukoricatáblában, nem messze a román–magyar határtól.

Feliratkozás Hírek csatornájára