Hírek

Hír beküldése

Temesvártól és Aradtól egyenlő távolságra, a Marostól délre, tehát a történelmi Bánságban fekszik, de közigazgatásilag Arad megyéhez tartozik Majláthfalva.

Hír beküldése

A helyi római katolikus templomban tartott szentmisét követően leplezték le Túri Török Tibor magyarországi szobrászművész alkotását, amelyet a Szarvasi Gazdák Nemzetiségi Hagyományőrző Egyesülete adományozott a pécskai magyarságnak.

<em>Hír szerkesztése</em> FRISSÍTVE: Kedden temetik Török Zsoltot

FRISSÍTVE: Lehozták a hegyről a vasárnapra virradó éjszaka a Fogarasi-havasokban elhunyt Török Zsolt aradi alpinista holttestét – közölte a Szeben megyei hegyimentő-szolgálat vezetője, Adrian David.

<em>Hír szerkesztése</em> Eddig hibátlan az UTA

A legvérmesebb UTA-szurkolók, sőt talán az aradi klubvezetőség sem álmodott ilyen rajtról a másodosztályú labdarúgó-bajnokságban: három meccs után százszázalékos teljesítménnyel, kilenc rúgott góllal, érintetlen hálóval áll a bajnokság második helyén az aradi csapat.

<em>Hír szerkesztése</em> Meghalt Török Zsolt hegymászó

Holtan találták szombaton a Fogarasi havasok egyik szakadékában Török Zsolt aradi hegymászót – közölte több hírügynökség és hírtelevízió.

<em>Hír szerkesztése</em> Szentleányfalva magyarságának ünnepe

Az ünnepség 16 órakor kezdődik a református templomban – tájékoztatott Vékony Zsolt József lelkipásztor

A rendezvény programja:

16.00: Istentisztelet

<em>Hír szerkesztése</em> A Csiky udvarán játszik az opera

Mint megírtuk, augusztus 24. és szeptember 1. között nyolc erdélyi városba látogat el a Magyar Állami Operaház színpaddá alakított különleges kamionja.

<em>Hír szerkesztése</em> Omega-koncert az Aradi Magyar Napokon

Bár a szervezők még nem hozták nyilvánosságra az Aradi Magyar Napok programját, a Facebookon az Omega együttes által létrehozott esemény szerint idén a legendás zenekar koncertezik majd Aradon.

A fellépésre szeptember 28-án, szombat este 20 órától kerül sor a városligeti gokart-pályán.

A konzuli napon átvesznek kitöltött egyszerűsített honosítási eljárásban kérelmezett dossziékat, beadhatók magyar útlevél- és Köldökzsinór-program- (anyasági támogatás, babakötvény-) igénylések, illetve egyéb bejelentések (születés, házasság, válás, haláleset, lakcímkártya csere, stb.).

<em>Hír szerkesztése</em> Tragédia Lippán: hatéves gyereket gázoltak el a zebrán

A borzalmas baleset csütörtök este fél nyolc tájban történt a 7-es számú országút (DN7) roppant forgalmas, Maros-völgyi szakaszán, amelyen jellemző – különösen a kamionsofőrökre –, hogy a gépjárművezetők a megengedett 50 (helyenként 70) kilométeres óránkénti sebesség helyett 90-100-zal száguldanak át a településeken.

<em>Hír szerkesztése</em> Új fatelep épül az egykori szeméttároló helyén

Az önkormányzat az Ócskapiac szomszédságában működő fatelep egy részét szeretné átköltöztetni a városszéli telekre, ahol egykoron a szeméttelep működött.

A munkálatok néhány hete már zajlanak, a beruházás értéke megközelíti a 4,5 millió lejt.

<em>Hír szerkesztése</em> A bentlakási támogatás miatt megnőtt a kollégisták száma [AUDIÓ]

Az elmúlt két tanévben a magyar kormány és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásának köszönhetően ingyenessé tették a bentlakást az aradi magyar iskolaközpont diákjai számára. Ennek meg is lett az eredménye: az idén ősszel kezdődő új tanévben harmadával megnőtt a kollégiumot választó diákok száma a Csiky Gergely Főgimnáziumban.

<em>Hír szerkesztése</em> Megnyílt az A1-es autópálya újabb szakasza

A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) Facebook-oldalán szerda este fél hét körül megjelent élő videóközvetítés és közlemény szerint megindult a forgalom az említett szakaszon, amely már a hét elején elkészült, de egy közúti csomópont befejezésének késése miatt

<em>Hír szerkesztése</em> Hatvan éve hunyt el Jávor Pál

A szülőváros, Arad képviseletében a Bognár Levente alpolgármester és Szabó Mihály testületi tag helyezett el koszorút a Farkasréti temetőben található síremléken, a budapest-hegyvidéki MOM Kulturális Központ vezetőinek jelenlétében.

<em>Hír szerkesztése</em> Kimondani is pikáns: faszkennert használ az önkormányzat

A városháza mögötti Eminescu- (Salacz-) parkban be is mutatták a készülék működését , amely tulajdonképpen beszkenneli, vagy átvilágítja a fatörzset, majd egy számítógépes program kimutatja, hogy a kéreg alatt milyen állapotban van a fa.

<em>Hír szerkesztése</em> Made in Románia: elkészült, de nem használható az autópálya

Az A1-es autópálya Déva és Marosillye közötti 22 kilométeres szakaszának, valamint a Marosillye és Holgya közötti 21 kilométeres szakaszának megnyitását hétfő estére tervezték a hatóságok, de a CNAIR képviselője csak a Déva melletti szakasz átvételi jegyzőkönyvét írta alá a Tehnostrade - Spedition UMB román konzorciummal.

Hír beküldése

Az elsőfokú (sárga jelzésű) figyelmeztetés szerint a síkságokon és fennsíkokon a hőmérséklet-páratartalom mutató (ITU) meghaladhatja a kritikus 80-as értéket. A maximális hőértékek 34 és 37 Celsius-fok között alakulnak, főleg az ország nyugati és délnyugati régióiban lesz jóval melegebb a sokévi átlagnál.

<em>Hír szerkesztése</em> Budapesti néptáncosok és dzsessz-zenészek Aradon

A 18 órakor kezdődő előadást a folklóregyüttes nyitja, amely egy baráti társaságból verbuválódott. Tagjai gyerekkoruk óta néptáncolnak.

<em>Hír szerkesztése</em> Pécs Napja Aradon

Idén augusztus 23-án, pénteken rendezik meg Pécs Napját: a megnyitót 16 órakor a megyei múzeum szépművészeti osztályának Klió-termében tartják, ahol kiállítás nyílik Mánfai György pécsi fotóművész alkotásaiból.

<em>Hír szerkesztése</em> Rég láttunk ilyet: első helyen az UTA! [VIDEÓ]

Ott folytatta Bálint László edző csapata, ahol a nyitó fordulóban abbahagyta: a feljutásra aspiráló Pterolul vendégeként aratott fontos győzelmet.

Feliratkozás Hírek csatornájára