Hírek

Hír beküldése

A muzsika hangja című musical az azonos című, közismert film történéséinek egy részét mutatja be, Páll Éva nevelő rendezésében.

Az előadásra a Pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület szervezésében kerül sor, a belépés ingyenes, de szívesen fogadják a hozzájárulásokat a dévai alapítvány javára.

Hír beküldése

A Fehér-Körös-menti Borosjenőn lévő várkastélyban előbb 2016-ban, majd 2019 őszén a Rómer Flóris-terv finanszírozásában találták meg az egykor a településhez közel állt monostor, Dénesmonostora kőmaradványait.

<em>Hír szerkesztése</em> Egy lépéssel közelebb Pécska a termálvíz hasznosításához

Az Ásványi Erőforrások Nemzeti Ügynökségének székhelyén nyújtotta be az engedélyeztetési kérelmet termálvíz-források felkutatására Antal Péter Pécskai polgármester csütörtökön.

<em>Hír szerkesztése</em> Karácsonyi előadás és kézműves foglalkozások

Az RMDSZ Arad megyei szervezete karácsonyi bábelőadásra és kézműves foglalkozásra hívja az érdeklődőket december 14-én, szombaton.

A rendezvényt az aradi Jelen Házban tartják 10 és 15 óra között. Kezdésként a békéscsabai Kukucska bábszínház bemutatja a Háromkirályok ajándéka című előadást.

<em>Hír szerkesztése</em> Műszaki mentés miatt áll a forgalom a sztrádán

FRISSÍTVE: A szalagkorlátot átszakítva lesodródott az útról egy nyerges vontató csütörtök hajnalban Arad nyugati, az ipari övezet felőli autópálya-lehajtójánál, ezért a műszaki mentés miatt 14 óráig álla a forgalom az említett szakaszon.

<em>Hír szerkesztése</em> December a kalendáriumok hónapja

Szabó István és Nagy István gondozásában augusztusban jelent meg Pécska és Arad 2020-as kalendáriuma, amelyet a jövő héten vehetnek kézbe az olvasók.

A Pécskai Kalendáriumot december 18-án, szerdán délután öt órakor mutatják be a Pécskai 2-es számú Általános Iskolában.

<em>Hír szerkesztése</em> Két nap kell az új prefektus beiktatásához

A november eleje óta kormányon lévő Nemzeti Liberális Párt (PNL) a hatalomátvétel után „nagytakarítást” hirdetett meg az állami intézményekben, s ennek megfelelően a megyei kormánymegbízottak cseréjére is sor került.

<em>Hír szerkesztése</em> Pénzzel teli tárcát adott vissza a megtaláló

Az aradi helyi rendőrség tájékoztatása szerint a pénz mellett gépkocsivezetői jogosítványt, bankkártyákat, román és magyar személyi igazolványokat is tartalmazó tárcát a Mihai Eminescu (volt Deák Ferenc) utcában találta meg a 22 éves borbély, bizonyos David Corbei, és habozás nélkül a rendőrségre vitte be.

<em>Hír szerkesztése</em> Könyv a szakrális emlékművekről [AUDIÓ]

A Kölcsey Egyesület gondozásában jelent meg Ujj János aradi helytörténész, közíró, nyugalmazott történelemtanár Arad megye szakrális köztéri emlékművei című könyve.

Hír beküldése

Pozitívan véleményezte a képviselőház munkaügyi bizottsága kedden azt a jogszabálytervezetet, amely értelmében szabadnapot kérhetnek a 12 év alatti gyerekek szülei az olyan napokra, amelyeken valamilyen oknál fogva szünetel az oktatás a tanintézetekben.

<em>Hír szerkesztése</em> Őrizetbe vették a korrupt PSD-s hivatalnokokat

Mint arról beszámoltunk, a korrupcióellenes ügyészég hétfőn hallgatta ki többek között Dorel Căprar Arad megyei PSD-elnököt és parlamenti képviselőt, valamint Ioan Chisăliţa szenátort és Florin Tripa képviselőt, és házkutatá

<em>Hír szerkesztése</em> Korrupció gyanújába keveredett az aradi PSD

A DNA közleménye szerint 2016 és 2019 között elkövetett korrupciós bűntettek miatt folyik kivizsgálás, a házkutatások közintézmények székhelyén, egy politikai párt székházában, illetve magánszemélyek lakhelyén zajlottak.

<em>Hír szerkesztése</em> Karácsonyra díszpolgári címet kap Zsóri Dániel

Az előző idény legszebb góljáért járó Puskás-díjat az idén februárban – még a Debreceni VSC játékosaként – a Ferencváros ellen az utolsó percben ollózva szerzett győztes találatával érdemelte ki a mindössze 19 éves futballista, akinek az volt

<em>Hír szerkesztése</em> Orgonaavató a Kultúrpalotában [AUDIÓ, VIDEÓ]

Amellett,hogy a filharmónia színvonalát emeli és a város művészeti életét gazdagítja a „hangszerek királynője”, az aradi magyar közösség számára külön eszmei-erkölcsi sikert jelent a megvalósítás.

<em>Hír szerkesztése</em> Győzelemmel zárta az évet az UTA [FRISSÍTVE]

Az UTA az első helyről várja a tavaszi folytatást, miután a tavaszról előrehozott második fordulóban is – akárcsak a bajnokság elején idegenben – legyőzte a poliești-iek csapatát. Az aradiak végig uratlák a játékot, de fölényük csak az utolsó húsz percben érett gólokká.

<em>Hír szerkesztése</em> Gera Zoltán Aradon: „Az a célom, hogy jó ember legyek”

Az aktív játéktól tavaly visszavonult veterán szerénységből, a sport, az embertársak és a Jézus Krisztus iránti alázatból is példát mutatott a jelenlévőknek.

<em>Hír szerkesztése</em> Kisjenőnél és Kürtösnél is migránsok akadtak fenn

Szombat reggel, valamivel hat óra előtt a Bukarest–Budapest nemzetközi vonat utasainak okmányellenőrzésekkor a kürtösi vasúti határátkelőhelyen hét indiai férfi hamis román iratokat mutatott fel.

<em>Hír szerkesztése</em> Pro Ecclesia-díjat kapott a zeréndi egyházközség

A bejegyzésben teljes terjedelmében olvasható Módi József, az Aradi Református Egyházmegye esperesének laudációja. E szerint a zeréndi egyházközség „egyike azon kevés gyülekezeteinknek, amelyek egyházmegyénkben elérik a félezres lélekszámot. A múlt rendszer egyház-ellenes nevelése azonban sokakat elidegenített a gyülekezeti élettől.

<em>Hír szerkesztése</em> Jól szórakoztak a pécskai bálcsokorban

November utolsó szombatján szervezte meg a pécskai Ipartestület a hagyoményos Erzsébet-, Katalin- és András-napi bált a szervezet székházában.

<em>Hír szerkesztése</em> A magyar állam segítségével újítják fel a borosjenői várat

A találkozót a 15. században épült vár romló állagának javítását, a műemlék megmentését célzó projekt részeként tartották meg – közölte az aradi közgyűjtemény a rendezvény után kiadott sajtóközleményében.

Feliratkozás Hírek csatornájára