Hírek

Hír beküldése

A közgyűjtemény az aradi Kölcsey Egyesülettel közösen indította el a Múzeumi esték elnevezésű rendezvénysorozatát, amellyel az év végéig rendszeresen egy-egy magyar kultúrtörténeti kincs, vagy magyar vonatkozású történelmi esemény köré szerveznek majd rövid előadásokat.

Hír beküldése

Az iskola több mint 70 tanulója került kórházba rosszulléttel a fertőtlenítést követően.

<em>Hír szerkesztése</em> A Magyar Kultúra Lovagjává ütötték Sándor Tivadart

A díjat – amelynek odaítéléséről itt találnak riportot – a Falvak Kultúrájáért Alapítvány osztja ki évente. 2020-ban többek között ft.

<em>Hír szerkesztése</em> Nem állt meg a stopnál – baleset lett belőle

Egy 66 éves aradi nő a Maros-part felől a központ irányába vezette az autóját, de amikor a kereszteződéshez ért, nem állt meg a stoptáblánál, és összeütközött egy szabályosan közlekedő, egy 45 éves szintén aradi hölgy által vezetett járművel, amelyiknek kötelezően elsőbbséget kellett volna adnia.

<em>Hír szerkesztése</em> Kislányokat kényszerítettek prostitúcióra

A rendőrség szerint 2018-ban és 2019-ben egy 19 és 55 év közötti férfiakból álló bűnbanda pénzt ígért a szegény sorsú családokból származó 13 és 15 év közötti kislányoknak, akiket azután lelki és fizikai terrornak vetettek alá, Aradon prostitúcióra kényszerítették őket, s a „szolgáltatásaikért” kapott pénzt teljes egészében elkobozták tőlük.

<em>Hír szerkesztése</em> Időjárás-előrejelzés: kapunk hideget, meleget

Erdélyben az első napokban az időszaknak megfelelően, fagypont közelében alakulnak a nappali hőmérsékletek. Január 22–25-én fokozatosan felmelegedik az idő, a nappali csúcshőmérsékletek átlag 6 és 10 fok között alakulnak, ezt követően január 30-áig nem lesznek jelentősebb hőmérséklet ingadozások.

<em>Hír szerkesztése</em> Újabb gyerekek kerültek kórházba a német iskolából

Január 13-án, hétfőn kora délután, a tanítás után jelentkeztek az első hatodik-hetedik osztályos tanulók az Arad Megyei Kórház sürgősségi osztályán erős rosszullétre, hányingerre, fejfájásra és légzési nehézségre panaszkodva, emellett mindegyiküknek vörös kiütés jelent meg az arcán.

<em>Hír szerkesztése</em> Jávor „Pali” utolsó mulatása

Jávor (született: Spannneberger/Jermann) Pál (Arad, 1902. január 31.–Budapest, 1959. augusztus 14.) születésnapját idén a Magyarországi Szerb Színház előadásával, a Jávor „Pali” utolsó mulatása című zenés produkcióval ünnepli Arad a kamaraszínházban (a Bábszínház terme).

<em>Hír szerkesztése</em> UTA: gólzápor az utánpótláscsapat ellen

Az újaradi Motorul-pályán rendezett felmérőn Bálint László vezetőedző szinte a teljes játékoskeretnek lehetőséget adott, legalábbis azoknak, akik sérülés vagy más ok miatt nem kellett kihagyják a felkészülés kezdetét. Az első félidőben 2–0-ra vezettek a „nagyok”, szünet után pedig újabb öt gólt szerzett a 2.

A konzuli napon átvesznek kitöltött egyszerűsített honosítási eljárásban kérelmezett dossziékat, beadhatók magyar útlevéligénylések, a Köldökzsinór-program (anyasági támogatás, babakötvény), illetve egyéb kitöltött bejelentésakták (születés, házasság, válás, haláleset, lakcímkártyacsere stb.).

<em>Hír szerkesztése</em> Átadták a Kölcsey-díjakat [AUDIO, VIDEO]

Az aradi Kölcsey Egyesület 2004 óta adja át a Kölcsey-díjakat azoknak a személyiségeknek, ritkán intézményeknek, akik munkásságukkal az aradi magyar közösséget szolgálják, a város hírnevét öregbítik, kulturális-művészeti életét gazdagítják, vagy karitatív tevékenységükkel a rászorulókat segítik.

<em>Hír szerkesztése</em> Átadták az Ezüstfenyő-díjakat

Idén 18. alkalommal fejezte ki elismerését a szövetség azoknak, akik kitartóan, önzetlenül szolgálják az erdélyi magyar közösséget az élet különböző területein. Oltalmazzák, újrateremtik, újra és újra kivívják azt, amiért 1989-ben érdemes volt küzdeni – olvasható az RMDSZ hírlevelében.

<em>Hír szerkesztése</em> Hétfőtől folytatódik a tanítás a német líceumban

Az Arad Megyei Prefektúra és az Arad Megyei Tanfelügyelőség is közleményben tájékoztatott pénteken kora este, hogy miután más iskolákból odarendelt takarítószemélyzet segítségével kitakarították, s a közegészségügyi igazgatóság (DSP) biztonságosnak és alkalmasnak nyilvánította az iskolaépületet a tanításra, hétfőtől visszatérhetnek a gyerekek és

<em>Hír szerkesztése</em> Két autó ütközött a zimándi úton [FRISSÍTVE]

A tűzoltóság tájékoztatása szerint egy rohamkocsival, egy baleseti esetkocsival és a rohammentő-szolgálat (SMURD) egyik járművével érkezett a segítség a helyszínre.

<em>Hír szerkesztése</em> Augusztustól duplázzák meg a gyerekpénzt

A sürgősségi kormányrendelet értelmében a gyermekpénz csak augusztus elsejétől nőhet – írja a Maszol.

<em>Hír szerkesztése</em> A Magyar Kultúra Napját ünneplik a múzeumban

Január 22-én, a Magyar Kultúra Napján rendezik meg a Magyar kultúra napja Aradon című múzeumi estet az Arad Megyei Múzeum második emeleti kiállítótermében, az Ereklyemúzeumban.

<em>Hír szerkesztése</em> Ezen a héten már nem tanítanak a német iskolában

A kártevőirtást pénteken végezte el egy erre szakosodott dévai vállalat a német tannyelvű iskola Posada utcai épületében, hétfőn azonban az órák végén több mint egy tucat 11 és 13 év közötti diák panaszkodott rosszullétre, fejfájásra, légzési nehézségekre, sokan hánytak és kiütések jelentek meg az arcukon.

<em>Hír szerkesztése</em> Degré Alajosra emlékeztek Lippán [AUDIO]

Az 1848-as március ifjak egyike, ügyvéd és honvédtiszt korának egyik ismert írója volt, a forradalmi ütközetekről szóló beszámolói hadtörténeti forrásmunkáknak tekinthetők, de szépirodalmi tevékenysége is jelentős.

<em>Hír szerkesztése</em> Megkezdte a felkészülést az UTA

Bálint László vezetőedző együttese szombaton a klub 19 éven aluliakból álló utánpótláscsapatával játszik „bemelegítő” meccset, majd a hónap végéig további két felmérő vár még a fiúkra: január 26-én a harmadosztályú Pécska, 31-én pedig a negyedik ligás Kisjenő lesz a piros-fehérek ellenfele.

<em>Hír szerkesztése</em> El akarták rabolni a bankautomatát a Dedemanból [VIDEO]

Az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint négy álarcos férfi hajnali négykor betörte a Dedeman-áruház fotocellás ajtaját, és a bejárat melletti pénzkiadó automatát egy emelőpánt segítségével a gépkocsijukhoz kötötték, majd gázt adva próbálták meg kitépni a helyéről.

Feliratkozás Hírek csatornájára