Hírek

Hír beküldése

Közeledik az ezer éves történelmi Magyarország szétdarabolásához vezető, 1918 és 1920 közötti magyar tragédiasorozat száz éves évfordulója.

Hír beküldése

Az aradi városi képviselő-testület augusztus 17-i, csütörtök délelőtti ülésén szavaznak az idei városnapok kitüntetett személyiségeiről. Megszokhattuk, hogy minden évben magyar személyiségeket is oklevéllel jutalmaznak hivatástudatukért és a város hírnevének öregbítéséért.

<em>Hír szerkesztése</em> A nagy melegben felsült az UTA

Szombat délelőtt, a másodosztályú labdarúgó-bajnokság második fordulójára is kitartott ez e heti nagy meleg, és ez rányomta a bélyegét az UTA meccsére, amelyen a fővárosi Metaloglobust látta vendégül.

<em>Hír szerkesztése</em> Közösségépítő rendezvény a Pécskai Játszóház [AUDIÓ]

Minden eddiginél nagyobb létszámmal és hosszabb ideig szervezik meg a nyári Játszóházat Pécskán.

Augusztus 15. Szűz Mária mennybevétele – régi magyar nevén Nagyboldogasszony – ünnepe. A máriaradnai kegytemplomban bemutatott szentmisék rendje a következő:

Augusztus 12., szombat

11.00 órakor szentmise szlovák nyelven, főcelebráns Excellenciás Böcskei László nagyváradi megyés püspök

Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusának munkatársai konzuli fogadónapot tartanak Aradon augusztus 23-án, szerdán a Jelen Házban (M. Eminescu/Deák F. utca 55–57. szám) 9 és 13 óra között.

Az RMDSZ Arad megyei szervezete és az Eurotrans Alapítvány ezúton értesít mindenkit, hogy augusztus 14. és 15. hivatalos munkaszüneti napok lévén az aradi Episcopiei utca 32. szám alatt székház zárva tart hétfőn és kedden. 

<em>Hír szerkesztése</em> A megyei kulturális központ vezetője lesz a könyvtárigazgató

Az Arad Megyei Kulturális Központ eddigi igazatója, Doru Sinaci személyben kiválasztották a megyei könyvtár új igazgatóját. A megyei tanács közleménye szerint a meghirdette versenyvizsgán legalábbis az ő jelentkezését fogadták el. Sinaci szeptember elsejétől veszi át a téka vezetését, addig a megyei kulturális központot irányítja.

17:00 óra – Ünnepi szentmise az Arad-belvárosi római-katolikus templomban.

18:20 óra – Ünnepi rendezvények a Csiky Gergely Főgimnázium Tóth Árpád termében:

<em>Hír szerkesztése</em> Tizennyolcan próbáltak átszökni a határon Nagylaknál

A határrendészek 18 szíriai és iraki bevándorlót fogtak el Nagylak térségében a román–magyar határ közelében szerda este hét óra körül – olvasható az aradi határrendészet csütörtöki közleményében.

Hír beküldése

Bár még mindig a másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szerepel, az új idény bemutatkozását első osztályú keretek között szervezte meg az UTA.

<em>Hír szerkesztése</em> Hat migránst kaptak el Székudvar és Nagypél között

A gyulavarsándi határrendészek hat illegális bevándorlót tartóztattak fel kedd este fél kilenc tájban Székudvar és Nagypél között, a román–magyar határtól mintegy két kilométerre.

Csütörtökön ismét korlátozásokat vezet be a hőség miatt a teherszállításban a romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR).

<em>Hír szerkesztése</em> Egyéves polgármesteri mérleg Kisiratoson [AUDIÓ]

Arad megye első női RMDSZ-es polgármesterét tavaly választották meg Kisiratoson Korondi-Józsa Erika személyében. A román–magyar határ mentén fekvő, közigazgatásilag önálló településnek mintegy 1700 lakosa van, szinte mind magyar nemzetiségű.

<em>Hír szerkesztése</em> Megint iskolaigazgatókat keresnek

A megfelelő végzettséggel rendelkező pedagógusok egy interjút követően foglalhatják el a szabadon maradt iskolaigazgatói és igazgatóhelyettesi tisztségeket, ha ezt augusztus 17-ig írásban kérik a tanfelügyelőségeken – idézi a tanügyminisztérium hétfői közleményét az Agerpres.

<em>Hír szerkesztése</em> Kulináris fesztivál az Expón

Az Arad Megyei Kereskedelmi, Ipar- és Agrárkamara október 7-én és 8-án rendezi az Expo kiállítási központban a Szenvedélyek és Csemegék (Vicii și Delicii) elnevezésű kulináris frsztivált.

<em>Hír szerkesztése</em> „Tömegszervezetben nincs művészi munka” [AUDIÓ]

93 éves korában elhunyt az aradi fotográfia megteremtője, az aradi fénképészek doyenje, Kelen Ferenc. A szomorú hírt a Pro Arad Fotóklub elnöke, Nelu Scripciuc jelentette be Facebook-oldalán.

<em>Hír szerkesztése</em> Győzelemmel kezdett az UTA

A másodosztályú labdarúgó-bajnokság nyitófordulója rangadójának beharangozott mérkőzésén az UTA Târgoviștén lépett pályára szombat délelőtt.

A kormány pénteki ülésén úgy határozott, hogy visszaadják tíz évre visszamenőleg mindnekinek azokat az összegeket, amelyeket környezetszennyezési illetékként, autóregisztrációs adóként, vagy egyéb hasonló néven létesített illetékként fizettek be az államnak.

<em>Hír szerkesztése</em> Belakták Kisiratost a népzenei tábor résztvevői [AUDIÓ]

Szombaton 18 órától tartják Kisiratoson az idei citera- és népzenei tábor gálaünnepségét. Az Arad megyei községben ötödik alkalommal gyűlnek össze a környékbeli és magyarországi fiatalok, középkorúak és idősek, hogy citerázni tanuljanak vagy a tudásukat elmélyítsék, népdal- és néptáncfoglalkozásokon vegyenek részt.

Feliratkozás Hírek csatornájára