Hírek

Hír beküldése

A szabad királyi városi címet 1834. augusztus 21-én kapta meg a város, és beszámolók szerint tíznapos ünnepélyt tartott ennek tiszteletére Aradon. Az utókor is ennek apropóján szervezi meg minden év augusztusában a városnapokat ebben az időszakban.

Hír beküldése

Negyven Arad és Hunyad megyei rendőr – a Temes és Fehér megyei különleges erők segítségével – tartott egy időben hat házkutatást a múlt pénteken a Hunyad megyei Zsilyvajdejvulkánban, ahol azzal gaynúsítottak öt férfit és egy nőt, hogy bűnszövetkezetben két rablást és három betörést hajtottak végre idén július végén-augusztus elején Arad, Hunyad

Hír beküldése

Az idei Aradi Magyar Napok nyitó hétvégéjén három koncerttel hangolódhat rá a közönség az október 6-ig tartó szórakoztató, kulturális és hagyományőrző rendezvénysorozatra.

<em>Hír szerkesztése</em> Gólzáporos pályaavatót játszott az UTA

Az újonc Farul vendégeskedett a felújított Motorul-pálya első tétmérkőzésén, szombat délben Aradon, de a múlt heti lehengerlő formáját – szerencsére – Konstancán hagyta a tengerparti gárda. A másodosztályú labdarúgó-bajnokság második fordulójában rendezett találkozó 7.

<em>Hír szerkesztése</em> Több mint 60 ezren tüntetnek a kormány ellen

Több mint hatvanezresre duzzadt a bukaresti Victoriei téren tüntető tömeg. Újabb dulakodás tört ki a csendőrök és demonstrálók között.

<em>Hír szerkesztése</em> Holttestet emeltek ki a feltóti víztározóból

Péntek délután három óra körül értesítették az Arad megyei katasztrófavédelmet, hogy a feltóti víztárolóban elmerült egy férfi, és többé nem jött fel.

<em>Hír szerkesztése</em> Tisztújításra készül a gazdaszervezet

Kocsik József váratlan halálával megüresedett az Arad Megyei Magyar Gazdák Egyesületének elnöki tisztsége.

<em>Hír szerkesztése</em> Egy halott és öt sérült a nagylaki balesetben

Súlyos közlekedési baleset történ csütörtökön Nagylakon, a város Arad felőli bejáratától az autópályára vezető 7G jelzésú, országúti rangú terelőúton. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a Ford Tranzit típusú haszongépjármű ütközött egy toyota személygépkocsival: előbbinek két, utóbbinak négy utasa volt.

<em>Hír szerkesztése</em> Pécskán bevezetik a szelektív hulladékgyűjtést

A tájékoztatás szerint a háztartásoktól minden hónap második hétfőjén (tehát az év végéig: augusztus 13-án, 27-én, szeptember 10-én, 24-én, október 8-án, 22-én, november 12-én, 26-án, december 10-én és 24-én) viszik el a sárga színű kukák tartalmát.

<em>Hír szerkesztése</em> Zárva marad a Menyháza környéki turistautak fele

A hegyimentők szerint a kellemetlenség a tavaly szeptemberi heves vihar eredménye, amikor is a nagy erejű szél fákat döntött ki, megrongálva a túraösvények nagy részét.

Augusztus 15. Szűz Mária mennybevétele, avagy Nagyboldogasszony ünnepe. A máriaradnai kegytemplomban bemutatott szentmisék rendje a következő:

Augusztus 11., szombat

<em>Hír szerkesztése</em> Hazatér az UTA

Az elmúlt két szezont Világoson, „kényszeralbérletben” töltő piros-fehérek – és szurkolóik – elégedettsége nem lehet teljes azonban, mert a csapat igazi otthona, a Neuman Ferenc-stadion újjáépítése még mindig nem fejeződött be, de legalább az újaradi Motorul-pálya felújításával végeztek a szakemberek, így a Farul elleni hétvégi meccset már a meg

Hír beküldése

Hétfőn indult és pénteken fejeződik be az első Kölyökszínház-tábor Pécskán, amelyen összesen több mint 40 pécskai és battonyai kisdiák vesz részt.

<em>Hír szerkesztése</em> Folytatódik az újszentannai Avar-domb feltárása

A román és német archeológusok, az Arad Megyei Tanács, a múzeum és az Aradtól 23 kilométerre északkeletre fekvő mezőváros illetékesei a múlt hét végén mutatták be az újabban végzett ásatások eredményeit – írja a

<em>Hír szerkesztése</em> Beengedik saját utcáikba a lakóparkokban élőket

Az Arad Megyei Prefektúrán kedd délelőtt tartott megbeszélés eredményeként a regionális útügyi igazgatóság úgy döntött, hogy feloldja az útzárat az Öthalom (Vladimirescu) és Arad határában épült Via Carmina és Europa lakóparkokba vezető műutak és a 7-es számú országút kereszteződésében.

<em>Hír szerkesztése</em> Arad kifogyhatatlan a személyiségekből [AUDIÓ]

A múlt pénteken mutatták be Juhász Béla közíró, nyugalmazott tanár és volt iskolaigazgató Aradi személyiségek című interjúkötetének harmadik kiadását.

<em>Hír szerkesztése</em> Több mint 120 ezren használták az autópálya-határátkelőt

Az MTI híre szerint a Magyarországról kilépő irányban több mint 73 ezren vették igénybe a határátkelőhelyet, Romániából Magyarország felé több mint 51 ezer utast jegyeztek fel. A magyar és román rendőrök együttműködve, az átkelőhelyet teljes kapacitáson működtette.

<em>Hír szerkesztése</em> Felszentelték az új temesvári főpásztort

A temesvári Szent György-székesegyházban hétfőn a Temesvári Római Katolikus Egyházmegye püspökévé szentelték fel Pál József Csabát, aki korábban a resicabányai Havas Boldogasszony templom plébánosa és hegyvidéki főesperes volt.

<em>Hír szerkesztése</em> Ballábas bemutatkozás Bukarestben

Rekkenő hőségben kellett lejátszania első meccsét az UTÁ-nak vasárnap kora délután, a másodosztályú bajnokság nyitó fordulójában.

<em>Hír szerkesztése</em> Intézkedések a sertéspestis ellen

A kormánybiztosi hivatal közleménye szerint az ország érintett nyolc megyéje özül az egyik Bihar, amelyik Északon Arad megyével szomszédos, ezért megszigorították az élőállat-kereskedelem és a hizlaldák ellenőrzését, továbbá az állategészésgügyi vizsgálatokat a piacokon, vásárokon.

Feliratkozás Hírek csatornájára