Hírek

Hír beküldése

A Kisjenőtől keletre fekvő település elöljárója elmondta: a községközpontban, Szintén három utcára került aszfalt, ami 2,5 kilométert jelent.

<em>Hír szerkesztése</em> UTA: pontvesztés hazai pályán

A másodosztályú bajnokság szombati fordulójában az aradi futballisták az újonc petrozsényi csapatot fogadták, amely a játéknap előtt egy ponttal előzte meg őket. A középmezőny rangadóján a látogatók szereztek vezetés az első félidőbe egy jól eltalált 25 méteres lövéssel.

<em>Hír szerkesztése</em> Nívódíjas a kamaraszínház művésze

A Gyulai Várszínház 2018-as nívódíjait a Nemzeti Színházban adták át a Székely János Napok-programsorozat keretében, a Caligula helytartója című előadás előtt.

Hír beküldése

A Török Zsolt, Teofil Vlad és Romeo Popa összetételű romániai Himalája-expedíció tagjai nepáli idő szerint csütörtök délután feljutottak a „Mount Everest lányakényt” emlegetett Pumori-csúcsra. A trió tagjai ezt követően visszatértek a legközelebbi pihenőhelyre, hogy aztán október 19-én, péntek délutánra lejussanak az alaptáborba.

A Viola néptánccsoport objektív okok miatt elhalasztja az október 20-ra halasztott táncházat – olvasható a közleményben.

<em>Hír szerkesztése</em> Az evangélikus templom ünnepére készülnek Újvarsándon

Az RMDSZ-es tanácsosok közbenjárására az Arad Megyei Tanács 10 ezer lejt utalt ki az újvarsándi evangélikus templom toronysüvegének kicserélésére, a munkálatok költségeinek hozzájárulására – olvasható a megyei szervezet sajtóközleményében.

<em>Hír szerkesztése</em> Interliga: a nagybetűs futball előszobája [AUDIÓ]

Tizenkettedik alkalommal zajlik Interliga néven a magyar és román határ menti megyék közös labdarúgó-bajnoksága, amelyben a 7–10 éves gyerekekből álló csapatok vesznek részt.

<em>Hír szerkesztése</em> Néptáncoktatás felnőtteknek [AUDIÓ]

Néhány éves szünet után újraindult a felnőtteknek szóló magyarnéptánc-oktatás Aradon. A szervezők előképzettség nélkül várnak minden érdeklődőt, aki hetente egyszer szívesen megtanulna egy-egy autentikus néptáncot, illetve népdalt, és remélik, hogy táncházzá, illetve mozgalommá növi ki magát a kezdeményezés.

<em>Hír szerkesztése</em> Eddig bírta az UTA műfüves pályája

A prosport.ro internetes sportújság cikke szerint a másodosztályú futballcsapat edzője, Ionuț Popa több alkalommal is kritizálta a nyáron sebtében elvégzett felújítást, még annak befejezése előtt, és az összecsapott munkának meg is lett az eredménye: az egyik helyi portáltól átvett képen látható, hogy elvált a ragasztás, és a (mű)gyepszőnyegbe b

<em>Hír szerkesztése</em> Zenés komédia az Aradi Kamaraszínház műsorán

Hat vadidegen, három férfi és három nő, érkezik egy csoportterápiára. Kezdetét venné az analízis annak rendje és módja szerint, azonban egy apró hiányosság hátráltatja a dolgok szokásos menetét. Hol lehet az orvos? A váratlan fordulatokban, felismerésekben és mulatságos epizódokban bővelkedő történet során további kérdések merülnek fel.

<em>Hír szerkesztése</em> Szabadon kószáló állatokat fogtak be a központban

Az állatokat a városháza alárendeltségébe tartozó helyi rendőrség emberei fogták be végül és egy Mosóczy-telepi utcába vitték, ahol egy rögtönzött „karámban” (igazából egy figyelmeztető szalaggal elkülönített területen) őrizték őket, amíg előkerítették a gazdájukat – olvasható a polgármesteri hivatal közleményében.

<em>Hír szerkesztése</em> Közel félszáz migráns egy kamionban

Egy török kamionban 47 határsértőt találtak a magyar és román rendőrök a Nagylak–Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.


Tóth Árpád szobra a nevét viselő debreceni gimnázium előtt

<em>Hír szerkesztése</em> Véget ért a rémálom a körgyűrűn [AUDIÓ, VIDEÓ]

Ha meg nem is szűnik, de nagyban lecsökken a várakozás és araszolgatás „Románia legnagyobb közlekedési dugójában”, ahogy a hivatásos gépkocsivezetők nevezik.

<em>Hír szerkesztése</em> Hang-Szer-Szám

A Hang-Szer-Szám című szórakoztató-ismeretterjesztő estet október 24-én, szerdán 18 órától tartják a Jelen Házban.

Az első nap az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács irodájának ügyfeleit, a második nap az Eurotrans Alapítvány irodájának ügyfeleit fogadják.

A konzuli napon átvesznek kitöltött egyszerűsített honosítási eljárásban kérelmezett dossziékat, beadhatók magyarútlevél-igénylések, illetve egyéb bejelentésakták.

<em>Hír szerkesztése</em> Eltévedt motorosokhoz riasztották a hegyimentőket

A terepmotorjaikkal a Világos és Solymos körüli erdőkben szórakozó férfiak a Solymosi-vár és a Kaszoja közötti turistaútvonal mentén, a Milova (a Maros egyik kis mellékfolyója) völgyében rekedtek a Zaránd-hegységben.

<em>Hír szerkesztése</em> Baleset miatt állt a forgalom az autópályán

Súlyos baleset történt vasárnap délután a délerdélyi autópálya Nagylak–Arad szakaszán, egy kilométerre az autópálya-határátkelőhelytől, a belépő oldalon. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy Volkswagen Golf és egy VW Sahar ütközött eddig még tisztázatlan körülmények között, előbbi személygépkocsi a tetejére fordult.

<em>Hír szerkesztése</em> UTA: szomorú vasárnap…

A másodosztályú bajnokság egyik legjobb formájában lévő csapatához látogattak az UTA labdarúgói a hétvégi forduló vasárnapi játéknapján. Az öt forduló óta veretlen, a legutóbbi négy meccsén győztes Târgovişte elleni összecsapáson mégis a vendégek szerezték meg a vezetést Rus révén.

Hír beküldése

Október 25-én, csütörtökön 17 órától Drábik János (1938, Budapest) tart előadást a Jelen Házban 1956 – A magyar sorstragédia harmadik felvonása címmel az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Arad megyei szervezetének meghívására.

Feliratkozás Hírek csatornájára