Hírek

<em>Hír szerkesztése</em> Tervezet: januártól 2262 lej lenne a minimálbér

A dokumentum értelmében 2020. január elsejétől 2262 lejre nő a havi bruttó minimálbér a teljes munkaidőben (átlagban havi 167,333 munkaóra) dolgozó munkavállalók számára, ami 13,518 lejes órabért jelent.

Hír beküldése

A 100 templomi koncert sorozat keretében Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész a zenekarával ismét Erdély templomaiban koncertezik.

Hír beküldése

A lobogót a Himnusz hangjaira a honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar és a nemzeti lovas díszegység.

<em>Hír szerkesztése</em> EMNP-gyűlés Sofronyán

Tóth Ferenc sofronyai EMNP-elnök köszöntője után Burián Sándor, Arad megyei szervezet elnöke ismertette a párt országos és megyei programját, majd az új sofronyai tagokkal megbeszélték a községet és annak magyar lakosságát érintő gondokat.

<em>Hír szerkesztése</em> Hétvégén óraátállítás!

Ezen az éjszakán így egy órával többet alszunk. A nyári időszámításra március utolsó hétvégéjén térünk vissza: a 2020. március 28–29. közötti éjszakán hajnali 3 órakor 4 órára állítják az órákat.

Vasárnaptól a greenwichi kiindulási időzóna (GMT) és a romániai idő között két óra lesz a különbség, ami nyáron három óra.

<em>Hír szerkesztése</em> Magyar állami kitüntetést kap Khell Levente

Október 26-án, szombaton 14 órától az aradi Csiky Gergely Főgimnázium dísztermében veheti át a magyar állami kitüntetést Khell Levente, az iskola tanítója, aki „az aradi és pécskai szórványban élő magyarság identitástudatát erősítő pedagógusi, kultúraszervező és hagyományápoló tevékenysége elismeréseként részesül” a díjban.

<em>Hír szerkesztése</em> Újra megnyitotta kapuit a váraljai uszoda

A polgármesteri hivatal közleménye szerint hétfőn 14 órától látogathatja a közönség – egyelőre ingyenesen – a két medencével, 400 férőhelyes lelátóval, öltözőkkel és zuhanyzókkal felszerelt új uszodát, amelynek a vízmelegítő és a vízforgató berendezése hibásodott meg a nyáron.

<em>Hír szerkesztése</em> Tovább tart az indiánnyár

Erdélyben péntekig sokkal melegebb lesz, mint az évnek ebben a szakában általában, 23-24 Celsius-fokos nappali átlagos csúcshőmérsékletre kell számítani. A hét végétől azonban fokozatos lehűlés várható, október utolsó napjaira átlagban 9 fokig csökkennek a maximumok, azaz hidegebb lesz, mint ilyenkor általában.

<em>Hír szerkesztése</em> Értékes kőfaragványokat találtak a borosjenői várfalban

Az először 1214-ben említett Borosjenő település 1387-ben került a Losonczi család birtokába mint Dézna és Pankota várainak a tartozéka, s először 1474-ben említik itt a család castellumát.

<em>Hír szerkesztése</em> Tizennyolc – Előadás a nagy háború utolsó három napjáról

A magyar nemzet történelmének nagyon sok meghatározó dátuma van, de 1918 kiemelt helyet foglal el ezek között. Száz évvel ezelőtt a magyar nemzet elveszítette hazájának kétharmadát.

Eladó háromszobás, konyhás, fürdőszobás családi ház Kisjenő egyik csendes utcájában, telekkel, rendezett udvarral. Gáz, víz és háromfázisos áram bevezetve. Érdeklődni a 0770/126–142-es telefonszámon lehet.

<em>Hír szerkesztése</em> Holtan találtak egy szolgálatban lévő börtönőrt

A 1999 óta a fegyintézményben dolgozó, rendőri beosztású férfi holttestét az éjjeli őrjárat fedezte fel. Vélhetően a szolgálati fegyverével végzett magával, mivel idegenkezűséget nem fedeztek fel. Azonnal értesítették a rohammentő-szolgálatot és a rendőrséget, amely nyomozást indított az ügyben.

<em>Hír szerkesztése</em> Örökrangadót nyert az UTA [FRISSÍTETT]

Az örökrangadó győztes gólját az aradi csapatkapitány, Ciprian Rus szerezte a 48. percben. A hazaiak a 67. perctől Tomozei kiállítása miatt emberhátrányban játszottak.

A meccs közvetítés alább megtekinthető:

<em>Hír szerkesztése</em> Jövő csütörtökön kezdődik a 23. Csabai Kolbászfesztivál

Hégely Sándor fesztiváligazgató elmondta, a frisskolbász-készítő versenyen szombaton 750 csapat indul, ez a szám a helyszín adottságai miatt nem növelhető tovább.

<em>Hír szerkesztése</em> Nótaestekre várják az aradiakat

A Jelen Ház nagytermébe (Mihai Eminescu utca 55–57. szám) lesz várják az Újarad, Belváros, Pernyáva, Mosóczi-telep, Tisztviselő-telep és Marospart kerületekből a vendégeket. 18 órától fellép Kristóf Béla prímás és Savui Júlia, kísér az Intercity zenekar. Az érdeklődők Szabó Mihályt keressék a 0745/309–424-es telefonszámon.

<em>Hír szerkesztése</em> E-líra 100

Ezen a másfél órás esten viszont semmi sem kötelező. Költői kalandozásra hívják a nézőt az előadók, Éder Enikő, Tapasztó Ernő, Harsányi Attila és Tege Antal, szellemidézésre: költőket, hangulatokat idézünk, felfedezünk újakat vagy újra találkozunk régi versekkel, páratlan szépségükben gyönyörködünk.

<em>Hír szerkesztése</em> Arad, a magyar Golgota [AUDIÓ]

Az 1848–1849-es magyar forradalom és szabadságharc véres megtorlásának, a 13 honvédtiszt 1849. október 6-i kivégzésének 170. évfordulójára jelent meg a Szabadság-szobor Egyesület gondozásában az Arad, a magyar Golgota című monográfia.

<em>Hír szerkesztése</em> Így szól a filharmónia orgonája

Mint arról már beszámoltunk, a felújított aradi Kultúrpalota hangversenytermébe egy koncertorgonát is építettek, amit az intézményben működő filharmónia használhat.

<em>Hír szerkesztése</em> Pontot rabolt az UTA az éllovas otthonában

Az első félidő gól nélküli játéka után az aradiak szerezték meg a vezetést, miután egy szögletet követően Lorenzihez került a labda, a dél-amerikai középpályás jobbról beadott, a hazaiak kapusa csúnyán alászaladt a labdának, amit Ciprian Rus csapatkapitánynak csak a hálóba kellett bólintania négy méterről.

Hír beküldése

A 2020-as évtől kezdődően az inflációnak megfelelő mértékben nő a gyermeknevelési pótlék – az erről szóló törvénytervezetet kedden fogadta el a képviselőház, döntő házként.

Feliratkozás Hírek csatornájára