Hírek

<em>Hír szerkesztése</em> Tizenöt éve áll köztéren a Szabadság-szobor

Szerdán 16 órától a Jelen Ház nagytermében Erős Európát, fejlődő Erdélyt! címmel lakossági fórumot szervezz az RMDSZ Arad megyei szervezete Kelemen Hunor szövetségi elnök, Winkler Gyula európai parlamenti képviselő és jelölt, Hegedűs Csilla EP-képviselőjelölt és Mile Lajos, Magyarország kolozsvári főkonzulja részvtelével.

Hír beküldése

Lélekemelő volt a szombat esti feltámadási mise az aradi Szent Antal Plébániatemplomban. A minorita templom Facebook-oldalán Kurunczi Ferenc fotóiból tekinhető meg válogatás, amelyből mi is ízelítőt adunk.

<em>Hír szerkesztése</em> Szép gesztus a múzeumtól

Miközben a megyei és az aradi városi önkormányzat vezetősége hajlamos csak az ortodox húsvéti ünnepekre koncentrálni, a köré szervezni a húsvéti vásárt, vagy a görögkeleti naptárszámítás szerint ünneplőket köszönteni, az Arad Megyei Múzeum vezetősége nem feledkezett meg a nyugati kereszténység húsvétjáról sem.

<em>Hír szerkesztése</em> Balszerencsésen vesztett pontokat az UTA

A feljutásra hajtó târgoviște-i csapatot fogadta az UTA a másodosztályú labdarúgó-bajnokság szombati játéknapján. Az aradiak kétszer is vezetést szereztek az esélyesebbnek tartott vendégek ellen, ám a látogatók mindkétszer kiegyenlítettek.

Krisztusban szeretett Paptestvérek!

Kedves keresztény Testvéreim!

<em>Hír szerkesztése</em> Kézműves foglalkozásokkal hangolódtak a Húsvétra [AUDIÓ]

Húsvétváró kézműves foglalkozást szervezett a múlt hétfőn az Arad megyei RMDSZ Nőszervezete. A résztvevő gyerekeknek, szüleiknek és nagyszüleiknek a hagyományos tojásfestési módszereket, illetve asztali díszek készítéséhez praktikus megoldásokat mutattak meg.

<em>Hír szerkesztése</em> Pély Barna-koncert a Flexben

Május 3-án, pénteken este tíz ótáról az aradi Flex Clubban lép fel Pély Barna.

<em>Hír szerkesztése</em> Átvehették az első babacsomagokat az aradiak [AUDIÓ]

Több mint száz babacsomagot adtak át a kolozsvári magyar főkonzulátus munkatársai szerdán és csütörtökön a Temes, illetve Arad megyei magyar családoknak, amelyek a Köldökzsinór-program révén a külhonban is kiterjesztett családtámogatási formákat igényelték.

<em>Hír szerkesztése</em> Durrdefekt miatt borult fel a kisbusz kilenc utassal

A rendőrség tájékoztatása szerint durrdefektet kapott a jármű, amiben kilencen utaztak, ezért dőlt oldalára a vontatmányával együtt (a tréleren egy másik mikrobuszt szállított).

<em>Hír szerkesztése</em> Húsvéti vásár a városháza előtt

Április 19. és május 2. között rendezik meg idén a már hagyományos húsvéti vásárt az aradi polgármesteri hivatal előtti téren.

<em>Hír szerkesztése</em> Tavaszi vásár az Expón

Április 18–21. között rendezi meg az Arad Megyei Kereskedelmi, Ipar- és Agrárkamara az idei Tavaszi vásárt.

A négy nap alatt virágok, dísznövények, kerti bútorok, díszek, kézműves termékek és utazási irodák ajánlatának széles választékát találják majd meg a látogatók.

<em>Hír szerkesztése</em> UTA 74.: könyvbemutató és futballtörténeti kiállítás

1945-ben a város gazdasági-társadalmi életét meghatározó gyáriparos család tagja, báró Neuman Ferenc alapította az egykori textilgyári klubot, amely a kor neves román – korábban magyar – válogatott játékosaival nevezett be a bajnokságba.

<em>Hír szerkesztése</em> Húsvéti ételszentelés Pécskán

„Szeretettel meghívunk minden kedves keresztényt, hogy csatlakozzon kezdeményezésünkhöz, vegyen részt a szentmisén és egy kosárkában hozzon magával a húsvéti asztalra szánt étkekből” – szól a PKHE felhívása.

<em>Hír szerkesztése</em> FRISSÍTVE – Egy ronccsal száguldott az Arad–Temesvár autópályán

Az utánfutót vontató, román rendszámú kisbusz oldalára borult hétfőn reggel az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán. A jármű a szabadbattyáni lehajtó után a külső szalagkorlátnak ütközött, az utánfutója leszakadt és a sztráda melletti bokros, fás területre csapódott. A sofőr és utasai ki tudtak szállni a járműből.

<em>Hír szerkesztése</em> USNK, Katapult és Tőtöttcigi a „Kaszojálison” [AUDIÓ]

Hagyományosan a május elsejéhez eső legközelebbi hétvégén tartja az Aradi Magyar Ifjúsági Szervezet Kaszoján az ifjúsági majálist, a „Kaszojálist”. A Zaránd-hegység dombságai közt megbúvó diáktábor ideális helyszín a kikapcsolódásra, tavaszi sütögetésre és bográcsozásra a szabadban, s persze esténként a bulizásra, távol a város zajától.

<em>Hír szerkesztése</em> Megérkeztek Szegedre a pillepalacktutajos tűzoltók

A tutajosokat Szegeden Botka László polgármester és Kakas Béla, a Csongrád megyei közgyűlés elnöke fogadta.

<em>Hír szerkesztése</em> Sokkolóval raboltak a nőknek öltözött férfiak [VIDEÓ]

A rendőrséget hétfőn értesítették a Galleria Mall bevásárlóközpont biztonsági őrei, akik a térfigyelő-kamera felvételeinek visszanézésekor látták a történteket: amint három nő kirabolt egy földön fekvő férfit, miközben sokkolóval többször is megbénították.

<em>Hír szerkesztése</em> Pellegrini: 120 körüli a magyar előkészítősök száma [AUDIÓ]

Arad megyében jelenleg, beleértve az óvodákat is, 26 oktatási intézményben folyik magyar oktatás – önállóan vagy magyar tagozatként. Ebből 10 iskola, a legtöbb elemi és általános (5-6. osztályos) tagozattal.

<em>Hír szerkesztése</em> Későn jött az eső, bajban a vetés [AUDIÓ]

A múlt hét végén megérkezett a várva várt csapadék, de a rég nem látott száraz tavasz így is akár 30-40 százalékos terméskiesést is okozhat Arad megye termőföldjein. A környéken jellemzően nagykultúrákat, kalászosokat, valamint haszonnövényeket, repcét, kukoricát, napraforgót termesztenek.

<em>Hír szerkesztése</em> Így robbantották fel a Tornován talált lövedéket [VIDEÓ]

A tűzszerészek a borosjenői tűzoltókkal biztosították a helyszínt egész éjjel, másnap pedig homokzsákokkal körbevették, és a helyszínen hatástalanították a lövedéket.

Feliratkozás Hírek csatornájára