Hírek

Hír beküldése

Kedd éjszaka földrengés volt Arad és Temes megye határán – adta hírül az aradon.ro hírportál az országos geofizikai intézetre hivatkozval. E szerint éjjel két óra körül a Richter-skála szerinti 2,4-es erősségű mozgást észeltek, a földfelszín alatt mindössze öt kilométerrel.

Hír beküldése

A film cselekményének alapját Ambrus Attila csíkszeredai származású magyarországi bankrabló igaz története képezi. Az alkotást január 26-tól forgalmazza a Taylor Projects a Cinema City bukaresti és romániai filmszínházaiban, valamint más mozikban – olvasható a hivatalos sajtóközleményben.

<em>Hír szerkesztése</em> A PSD jelöltje kapott kormányalakítási megbízást

Iohannis szerint alkotmányos szempontból a parlamenti erőviszonyok képezik a legfontosabb érvet, vagyis az, hogy a 2016-os decemberi választások óta a Szociáldemokrata Párt (PSD) a parlamenti mandátumok több mint 47 százalékával rendelkezik, koalíciós partnerével, a hatszázalékos, szabadelvű ALDE-val együtt pedig többsége van a parlamentben.

<em>Hír szerkesztése</em> Ismét fennakadást okozott az esővíz

A víz- és csatornázási művek mintegy ötven munkását kellett bevetni szerdán Aradon az egész éjjel tartó – és délig szűnni nem akaró – eső miatt. A vízelvezető árkok és kanálisok nem bírták elnyelni a nagy mennyiségű csapadékot, ezért szivattyúkat is használni kellett – tájékoztatott a városháza késő délutáni közleményében.

<em>Hír szerkesztése</em> Húsz éve „világít” [AUDIÓ]

A nagyvilágban élő egykori aradiak számára az egyik kapocs a szülőföldhöz a Szövétnek.

<em>Hír szerkesztése</em> Kölcsey-díjátadó és Arany-balladák

A hagyományoktól eltérően nem január 22-én, a Magyar Kultúra Napján (a kézirat tanúsága szerint 1823-ban Kölcsey Ferenc ezen a napon tisztázta le a Himnuszt), hanem január 25-én adja át a Kölcsey-díjakat az aradi Kölcsey Egyesület.

<em>Hír szerkesztése</em> Khell Levente harmadik a „hétköznapi hősök” versenyén

A Nőileg magazin által meghirdetett Mutass jó példát! program során tavaly októberben Arad és Temes megyéből vártak jelöléseket a régió példaképére.

Farsangi bált szerveznek a pécskai Ipartestület dísztermében február 3-én, szombaton 20 órai kezdettel. A finom étel és ital, illetve a kiváló hangulat biztosítva, a talpalávalót a Kisperegi Roulette zenekar szolgáltatja. A tombolán ezúttal is értékes tárgyakat sorsonak ki.

Hír beküldése

Elődjéhez, a tavaly júniusban leváltott Sorin Grindeanuhoz hasonlóan Tudose a párt elnökével, Liviu Dragneával került konfliktusba.

Az Eurotrans Alapítvány Arad megyei munkatársai kiszállásokat szerveznek a kettős állampolgárság (honosítás/visszahonosítás) ügyintézése érdekében az alábbi településeken:

– január 16-án, kedden Majláthfalván, 15 órától 18 óráig a Kultúrotthonban, helyi kapcsolattartó személy: Andresz József (0768/377-470);

Hír beküldése

A magyar kormány támogatást nyújt a határon túli falugazdász hálózat kiterjesztéséhez – közölte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kolozsvári sajtótájékoztatóján pénteken.

<em>Hír szerkesztése</em> A 2015-ös értékre csökkentenék az ingatlanadókat

A helyi ingatlanadók növelésének visszavonását kezdeményezte az aradi polgármester – ezt maga Gheorghe Falcă jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján.

<em>Hír szerkesztése</em> Az egymásrautaltság ereje [AUDIÓ]

Négy gyülekezetben szolgál, de a hívek száma összesen nem haladja meg a háromszázat. A hivatását három éve gyakorló Vékony Zsolt az Arad melletti Szentleányfalva és Zimándköz, illetve a Maros-menti Lippa és a hegyaljai Gyorok reformátusainak lelkipásztora.

<em>Hír szerkesztése</em> Félreértés vagy uszítás a Tudose-nyilatkozat?

Mihai Tudose román miniszterelnök csütörtökön az egyik közösségi portálon tett bejegyzésében közölte: románként és kormányfőként elutasít bármiféle tárgyalást Románia valamely részének az autonómiájáról.

Hír beküldése

A gázvezeték-hálózat Arad megyei bővítéséről tanácskoztak csütörtökön az Arad Megyei Prefektúrán a Transgaz Nord vállalat vezetőivel több mint egy tucat település elöljárói.

<em>Hír szerkesztése</em> A tűzoltók mentették ki a villamos alól [VIDEÓ]

A villamos alá szorult egy 12 éves kislány csütörtökön kora délután Aradon a minorita templom előtti megállóban. A balesetet szenvedett kiskorút a tűzoltók mentették ki: hidraulikus pumpákkal emelték fel a járművet, légpárnákkal támasztották ki, majd egy hordággyal mentek alá érte. A kislányt a rohammentősök szállították kórházba.

<em>Hír szerkesztése</em> Ingyen malacok a mangalica- és a báznai-tenyésztőknek

Minimum két, maximum tíz ingyen malacot ad a kormány azoknak az állattenyésztőknek, akik bizonyos feltételek mellett vállalják a mangalica és a báznai sertésfajták hizlalását.

<em>Hír szerkesztése</em> Új hulladékgyűjtési program Pécskán

Január 15-től módosul a háztartási szemét elszállításának menetrendje Pécskán. A városháza közleménye szerint az új program május elsejéig lesz érvényben, amikor is megyei szinten a temesvári székhelyű Retim köztisztasági vállalat veszi át a hulladék gyűjtését és elszállítását.

A program tehát a következő:

<em>Hír szerkesztése</em> Nem emelnek adókat Pécskán

A december 14-én elfogadott helyi tanácsi határozat értelmében nem emelkednek az adók Pécskán, ellenben drágul majd a szemétszállítás.

<em>Hír szerkesztése</em> Döntöttek a Kölcsey-díjasokról

Jámbor Ilona az In memoriam 1956 Egyesület elnöke, az ’56-os forradalom és szabadságharc eszméjének ápolásáért, az aradi vonatkozások feltárásában végzett évtizedes munkájáért és a Szoboszlay-per áldozatai emlékének ápolásáért kapja az elismerést – olvasható a Kölcsey Egyesület közleményében.

Feliratkozás Hírek csatornájára