Hírek

Hír beküldése

Jelenleg az utolsó javítási munkálatokat végzik a medencéken, az öltözőkön, a mellékhelyiségeken és az értékmegőrzőknél. A városháza közleménye szerint a nagymedencénél a már meglévő csúszdák mellé újabb élményelemeket fognak építeni júliusig, de a munka nem fogja zavarni a strandolókat – legalábbis az ígéret szerint.

A szervezők tájékoztatása szerint Raffay Ernő történés április 26-i, Erdély 1918 és 1920 között című aradi előadása egészségügyi okokból elmarad, de az előadó a szervezőkkel egyeztetve meg szándékszik azt tartani egy júniusi időpontban.

Hír beküldése

21. alkalommal szervezik meg a román–magyar határ menti térség legnagyobb tömegsport rendezvényét, a Békéscsaba–Arad–Békéscsaba.

<em>Hír szerkesztése</em> Visszaállítják a törölt buszjáratok 90 százalékát

A megyei RMDSZ-szervezet sajtóközleménye szerint Bölöni György és Péró Tamás megyei tanácsosok – több helyről is érkező igényeknek eleget téve – kezdeményezték, hogy a kivont járatokat újraindítsák, és sikerült meggyőzniük a képviselő-test

<em>Hír szerkesztése</em> Szerdán és szombaton gyűjtik a szemetet Pécskán

A pécskai városháza közleménye szerint a Retim szerdán és szombaton viszi el a szemetet, viszont április 23-án, hétfőn még az eddig szemétszállító felelős a kukák kiürítéséért, ezért arra kérik a 100-as övezetben lakókat, hogy a megszokott program szerint hétfőn is helyezzék a kapuk elé a kukáikat.

<em>Hír szerkesztése</em> Jótékonysági nótagála Pécskán

A rendezvény teljes bevételét a Pécskai Magyar Közösségi Ház megvalósítására szánja az egyesület.

<em>Hír szerkesztése</em> Gyulán töltsünk a poharunkba!

A négy nap alatt a nemes hungarikum, a pálinka lesz a figyelem középpontjában. Ráadásul ebben az időszakban Gyula a pálinka fővárosává lép elő, a főváros kulcsa minden évben megérkezik a fesztivál megnyitójára.

<em>Hír szerkesztése</em> Remizett az UTA a Pandurii ellen

Közel állt az UTA ahhoz, hogy kiköszörülje a becsületén a múlt héten esett csorbát (1–4-es vereség hazai pályán a Sportul Snagovtól), de a korán szerzett vezetést végül kiengedte a kezéből az aradi csapat.

<em>Hír szerkesztése</em> Raffay Ernő előadása Aradon

Erdély 1918 és 1920 között címmel tart előadást Raffay Ernő történész az Arad-Belvárosi Református Egyházközség imatermében (Deák Ferenc – jelenlegi nevén Mihai Eminescu – utca 33. sz.) április 26-án, csütörtökön 19 órától.

<em>Hír szerkesztése</em> St. Martin-koncerttel ünnepel a 15 éves a Szabadság-szobor Egyesület

Május 4-én, péntek 19 órától ünnepi gálaműsort szerveznek a Ioan Slavici-színházban az aradi Szabadság-szobor Egyesület fennállásának 15. évfordulója alkalmából. A belépés ingyenes.

<em>Hír szerkesztése</em> Bemutatták a közösségi ház tervét Pécskán [AUDIÓ]

Régóta álma a pécskai magyar közösségnek egy olyan helyiség, amely felett bármikor rendelkezhet, saját rendezvényeinek, az előadásoknak, foglalkozásoknak helyszínt, az együtteseknek próbatermet biztosít. A Pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület a megvalósítás útjára lépett, és belevágott a Magyar Közösségi Ház megvalósításába.

<em>Hír szerkesztése</em> Egy híján húsz migráns Tornyánál

A közlemény szerint a csoport kevéssel hétfő éjfél előtt próbált a zöld határon át Magyarországra jutni Tornya térségében. A csoport száz méterre közelítette meg gyalogosan az államhatárt, amikor a határrendészek megállították őket.

<em>Hír szerkesztése</em> 160 éve született Zala György [AUDIÓ]

A muravidéki és az aradi magyarság nemcsak az anyaországgal keresi a kapcsolatot, hanem egymással is. A legfontosabb összekötő kapocs közöttük Zala György személye: a szobrászművész 160 éve született Lendván, de egyik első és legjelentősebb köztéri alkotása, az aradi 13 vértanún emlékműve, a Szabadság-szoborcsoport Aradon látható.

A 20. század eleje erdélyi költészetének meghatározó alakjára, a tragikusan fiatalon elhunyt Dsida Jenőre emlékeznek az aradi Tóth Árpád Irodalmi Kör tagjai április 17-i, keddi ülésükön. A megyei könyvtár első emeleti termében.

<em>Hír szerkesztése</em> Nótaestek Aradon

Az egyikre a Red House étteremben (az Aurel Vlaicu Egyetem Ursului utcai éttermében) kerül sor, a rendezvény házigazdái a Vlaicu- és Gáj kerületi RMDSZ-szervezetek. Ide várják a Vlaicu, Séga, Kakasváros, Gáj, Buzsák és Mikelaka kerületekből a vendégeket, kísér a Meteor zenekar.

Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusának munkatársai konzuli fogadónapot tartanak Kisjenő-Erdőhegyen április 18-án, szerdán 11 és 11 óra között a RMDSZ-székházban (Înfrățirii utca 36. szám) – útlevél igénylés nincs.

<em>Hír szerkesztése</em> Arad kulturális nagykövete Puskel Péter

A köztiszteletnek örvendő – nyugállományba vonult, de még mindig aktív – újdondásznak főleg a helytörténeti kutatómunkáját, Arad ipartörténetének feltárását és megismertetését, sajtótörténetének megírását, az aradi vértanúkhoz fűződő ankdoták összegyűjtését, a békebeli boldog idők értékeinek megőrzésében végzett tevékenységét emelték ki.

<em>Hír szerkesztése</em> Visszakerült a Kölcsey-emléktábla a Kultúrpalota falára

Szerdán kora délután visszahelyezték az emléktáblát – tájékoztatott Fekete Károly, az egyesület alelnöke. Hozzátette: az eredeti, egy gravírozott műanyag tábla helyet egy méltóbb, kőtábla került fel az épület falára.

<em>Hír szerkesztése</em> Anyja tudtával fajtalankodtak egy kisfiúval

Őrizetbe vettek az aradi rendőrök két férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy kilenc hónap alatt több alkalommal is megerőszakoltak egy 11 éves gyereket – írta közleményében az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság.

Feliratkozás Hírek csatornájára