Nyolc buszt kapott a közszállítási vállalat

2019. január 28.
Az új járművek 130 ezer euróba plusz áfába kerültek, a használtak árát nem közölték.
<em>Hír szerkesztése</em> Nyolc buszt kapott a közszállítási vállalat

Bár közel két hete már üzembe helyezték, csak hétfő délelőtt jelentették be hivatalosan, a sajtó jelenlétében, hogy nyolc autóbusszal bővült a Helyi Közszállítási Vállalat (CTP) gápjárműparkja. A járművek közül öt Isuzu típusú vadonatúj, 2018-as gyártmány és Euro 6-os környezetvédelmi besorolású, a másik három pedig használt, 2004-ből való Euro 3-sok.

Az új járművekre darabonként 130 ezer eurót plusz áfát költöttek, az árat teljes egészében a helyi költségvetésből fedezték. Ezek 22 férőhelyes, mozgássérülteknek fenntartott hellyel rendelkező, alacsony padlós járművek, amelyeket a keskeny utcákat is maguba foglaló útvonalakon használnak. A városvezetés célja, hogy évente fejlessze a vállalat gépparkját, kényelmesebbé és gyorsabbá tegye a közlekedést a CTP járműveivel, hogy minél többen válasszák a tömegközlekedést – hangsúlyozta a garázsudvaron Călin Bibarț alpolgármester. (Hozzá kell tenni: jelenleg akár háromnegyed óra is kell a város egyik végéből a másikba eljutni busszal vagy villamossal, ráadásul országos viszonylatban drága az aradi közszállítás, egy utazás három lejbe kerül, még ha váltható egyórán át érvényes jegy is).

Az aradi önkormányzat februárban versenytárgyalást hirdet tíz új villamos megvásárlására, később pedig újabb tízet kíván beszerezni európai uniós támogatásból. Ha elkészül a villamosvonal a Pădurii utca végéig, még nyolc szerelvényt vásárolnak, s miután megépül az Alfa-városnegyedet Újaraddal összekötő Maros-híd, nyolc elektromos üzemű autóbuszt is vásárolnak majd – ismertették a következő négy-öt év fejlesztési terveit.

További hírek

Hír beküldése
Köszöntőbeszédet mond Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.
Hír beküldése
Tudnivalók a megelőzési és kártérítési lehetőségekről.
<em>Hír szerkesztése</em> A kisebbségi osztályoknak kedvező törvényt fogadtak el
Ki kell kérni az adott nemzeti közösség jóváhagyását.
<em>Hír szerkesztése</em> Márciusban kezdődik az iskolai beiratkozás
Aki augusztus 31-ig betölti a hat évet, kezdheti az előkészítő osztályt.
<em>Hír szerkesztése</em> Régi idők farsangja a Búzavirággal
Télűző hagyományőrző előadás Pécskán.
<em>Hír szerkesztése</em> Aradon és Pécskán a Mozgó Mozi
A Rákóczi Szövetség filmkaravánja kicsiknek és nagyoknak egyaránt hoz filmeket.
Hír beküldése
Történelmi extázis 21 táncképben.
Az első félév 15, a második 20 tanítási hétből áll majd. Januárban lesz majd a félévek közötti vakáció, a februári szünetet eltörlik, helyette háromhetes lesz a tavaszi vakáció. Az érettségi előtt álló végzősök számára 2020. május 29-én ér véget a tanév, a nyolcadikosok pedig 2020. június 5-én végeznek.
<em>Hír szerkesztése</em> Szellőtitok – Nagy Gizella könyve
Csütörtökön mutatják be a Csiky Gergely Főgimnáziumban.
Szombaton 9–18, vasárnap 9–16 óra között látogatható.