Hétfőn adják át a felüljárót

2018. október 11.
A legújabb, október 10-i határidőt sem sikerült tartani az aradi körgyűrűn épített felüljáró esetében, de most már szemmel láthatóan az utolsó simításokat végzik a hat éve félbehagyott beruházáson. FRISSÍTÉS: hétfőn átadják a forgalomnak.
<em>Hír szerkesztése</em> Hétfőn adják át a felüljárót

Mint azt a múlt hónap végén megírtuk, a kivitelező azt mondta, hogy október 10-én használatba adják a hőerőmű melletti, a vasúti átkelőhely fölé épített felüljárót, ezzel folyamatossá válik a forgalom, és részben kiküszöbölhető lesz a Románia legnagyobb dugójának tartott személy- és tehergépkocsisor (hogy teljesen megszűnjön, a mikelakai, a villanytelep melletti felüljárót is be kellene fejezni).

Október 11-én, csütörtökön jártunk a helyszínen, de még nem engedték rá a forgalmat a felüljáróra, de szemmel látható a munka előrehaladása, és már csak a körgyűrű és a Kürtösi (út Calea 6 Vânători) kerezsteződésében kell egy sávot újraaszfaltozni, hogy egy szintbe kerüljönaz új útburkolattal.

Nem sikerült információt szerezni, hogy mikor vehetik használatba az autósok a létesítményt, de bizonyára néhány nap kérdése csak – az elmúlt hat év várakozásához képest ez semmiség…

Mint köztudomású, a munkálatoknak 2011-ben fogtak neki: a nyugati (a hőerőmű melletti) felüljáró 60, a keleti pedig mintegy 30 százalékban el is készült. 2012 szeptemberében azonban a költségvetési megszorításokra hivatkozva az akkori USL- (szocdem–nemzeti liberális) kormány leállította a több mint 23 millió euró értékű, országos érdekeltségű beruházást (au országot érintő namzetközi tranzitforgalom 70-80 százaléka itt haladt át, a 2015-ben átadott Arad–Temesvár autópályaszakasz azóta „átvett” valamennyit).
Az itt közlekedő, naponta több mint ezer hazai és külföldi kamion a félbehagyott munkatelepeken átdöcögve juthat az ország belseje, vagy a nagylaki határ felé. A körgyűrűt ké fő vasútvonal keresztezi, emiatt naponta többször is leengedik a sorompókat, és kilométeres sorok alakulnak ki a terelőúton.

FRISSÍTÉS: A Temesvári Regionális Út- és Hídépítő Vállalat tájékoztatása pénteki szerint október 15-én, hétfőn 11.15 órától nyitják meg a forgalmat a felüljárón.

További hírek

Hír beküldése
Több mint hét kilométernyi utcát leaszfaltoztak, jön a szennyvízprogram, a LED-es közvilágítás és óvodafelújítás.
<em>Hír szerkesztése</em> UTA: pontvesztés hazai pályán
Döntetlent játszott az újonccal az aradi csapat.
<em>Hír szerkesztése</em> Nívódíjas a kamaraszínház művésze
Őze Lajos-díjat kapott Tege Antal.
Hír beküldése
A Török Zsolt, Teofil Vlad és Romeo Popa összetételű romániai Himalája-expedíció tagjai nepáli idő szerint csütörtök délután feljutottak a „Mount Everest lányakényt” emlegetett Pumori-csúcsra. A trió tagjai ezt követően visszatértek a legközelebbi pihenőhelyre, hogy aztán október 19-én, péntek délutánra lejussanak az alaptáborba.
Ez már a második halasztás.
<em>Hír szerkesztése</em> Az evangélikus templom ünnepére készülnek Újvarsándon
Remélik, hogy november 11-ig elkészülnek a felújítással.
<em>Hír szerkesztése</em> Interliga: a nagybetűs futball előszobája [AUDIÓ]
Tizenkét éve zajlik a román–magyar bajnokság a kölyökcsapatok között.
<em>Hír szerkesztése</em> Néptáncoktatás felnőtteknek [AUDIÓ]
Nem kell előképzettség, szívesen látnak minden érdeklődőt.
<em>Hír szerkesztése</em> Eddig bírta az UTA műfüves pályája
A hagyományos, tartalékpályán tartják az edzéseket a sérülésveszély miatt.
<em>Hír szerkesztése</em> Zenés komédia az Aradi Kamaraszínház műsorán
A Tatabányai Jászai Mari Színház mutatja be a Csoportterápiát.