Hétfőn adják át a felüljárót

2018. október 11.
A legújabb, október 10-i határidőt sem sikerült tartani az aradi körgyűrűn épített felüljáró esetében, de most már szemmel láthatóan az utolsó simításokat végzik a hat éve félbehagyott beruházáson. FRISSÍTÉS: hétfőn átadják a forgalomnak.
<em>Hír szerkesztése</em> Hétfőn adják át a felüljárót

Mint azt a múlt hónap végén megírtuk, a kivitelező azt mondta, hogy október 10-én használatba adják a hőerőmű melletti, a vasúti átkelőhely fölé épített felüljárót, ezzel folyamatossá válik a forgalom, és részben kiküszöbölhető lesz a Románia legnagyobb dugójának tartott személy- és tehergépkocsisor (hogy teljesen megszűnjön, a mikelakai, a villanytelep melletti felüljárót is be kellene fejezni).

Október 11-én, csütörtökön jártunk a helyszínen, de még nem engedték rá a forgalmat a felüljáróra, de szemmel látható a munka előrehaladása, és már csak a körgyűrű és a Kürtösi (út Calea 6 Vânători) kerezsteződésében kell egy sávot újraaszfaltozni, hogy egy szintbe kerüljönaz új útburkolattal.

Nem sikerült információt szerezni, hogy mikor vehetik használatba az autósok a létesítményt, de bizonyára néhány nap kérdése csak – az elmúlt hat év várakozásához képest ez semmiség…

Mint köztudomású, a munkálatoknak 2011-ben fogtak neki: a nyugati (a hőerőmű melletti) felüljáró 60, a keleti pedig mintegy 30 százalékban el is készült. 2012 szeptemberében azonban a költségvetési megszorításokra hivatkozva az akkori USL- (szocdem–nemzeti liberális) kormány leállította a több mint 23 millió euró értékű, országos érdekeltségű beruházást (au országot érintő namzetközi tranzitforgalom 70-80 százaléka itt haladt át, a 2015-ben átadott Arad–Temesvár autópályaszakasz azóta „átvett” valamennyit).
Az itt közlekedő, naponta több mint ezer hazai és külföldi kamion a félbehagyott munkatelepeken átdöcögve juthat az ország belseje, vagy a nagylaki határ felé. A körgyűrűt ké fő vasútvonal keresztezi, emiatt naponta többször is leengedik a sorompókat, és kilométeres sorok alakulnak ki a terelőúton.

FRISSÍTÉS: A Temesvári Regionális Út- és Hídépítő Vállalat tájékoztatása pénteki szerint október 15-én, hétfőn 11.15 órától nyitják meg a forgalmat a felüljárón.

További hírek

Hír beküldése
Faragó Péter tartott politikai beszámolót, majd nevesítették a kongresszusi jelölteket.
Hír beküldése
Több mint 200 épületre vetik ki januártól a többletadót.
<em>Hír szerkesztése</em> Diákok fotóin az elmúlt száz év változásai
Az aradi múlt és jelen közti átmenet a képeken.
<em>Hír szerkesztése</em> 25 éves a Pécskai Kolping Család
Bánsági és vajdasági „családtagokkal" ünnepeltek.
<em>Hír szerkesztése</em> Erdély és Kelet-Magyarország román megszállása
Vincze Gábor szegedi történész előadása Kisjenőn.
350 ezer lejt kapnak összesen.
<em>Hír szerkesztése</em> 100 év – objektíven keresztül
Az I. világháború vége óta eltelt száz év korszakainak bemutatása - ahogy a diákok látják és láttatják.
<em>Hír szerkesztése</em> Régi hiányosságot pótolna a négy város szövetsége [AUDIÓ]
Bognár Levente szerint nem véletlen, hogy Arad, Temesvár, Nagyvárad és Kolozsvár fogott össze.
<em>Hír szerkesztése</em> Arzenált foglaltak le egy galsai férfinál
Házkutatást végeztek kedden egy 33 éves galsai férfi házaiban, és elképesztő mennyiségű éles és fehérfegyvert találtak. Két revolver (az egyik éles töltényű, a másik gázpisztoly), hozzájuk tartozó 26 csomag töltény, hét jelzőrakéta, 69 különböző méretű és korú kard, szablya, valamint szuronyok és tőrök kerültek el.
<em>Hír szerkesztése</em> Nem erőszak a Pécskai disznótor
Megkóstolhatók a magyar, román, szerb és szlovák konyha hagyományos ízei.