Hétfőn adják át a felüljárót

2018. október 11.
A legújabb, október 10-i határidőt sem sikerült tartani az aradi körgyűrűn épített felüljáró esetében, de most már szemmel láthatóan az utolsó simításokat végzik a hat éve félbehagyott beruházáson. FRISSÍTÉS: hétfőn átadják a forgalomnak.
<em>Hír szerkesztése</em> Hétfőn adják át a felüljárót

Mint azt a múlt hónap végén megírtuk, a kivitelező azt mondta, hogy október 10-én használatba adják a hőerőmű melletti, a vasúti átkelőhely fölé épített felüljárót, ezzel folyamatossá válik a forgalom, és részben kiküszöbölhető lesz a Románia legnagyobb dugójának tartott személy- és tehergépkocsisor (hogy teljesen megszűnjön, a mikelakai, a villanytelep melletti felüljárót is be kellene fejezni).

Október 11-én, csütörtökön jártunk a helyszínen, de még nem engedték rá a forgalmat a felüljáróra, de szemmel látható a munka előrehaladása, és már csak a körgyűrű és a Kürtösi (út Calea 6 Vânători) kerezsteződésében kell egy sávot újraaszfaltozni, hogy egy szintbe kerüljönaz új útburkolattal.

Nem sikerült információt szerezni, hogy mikor vehetik használatba az autósok a létesítményt, de bizonyára néhány nap kérdése csak – az elmúlt hat év várakozásához képest ez semmiség…

Mint köztudomású, a munkálatoknak 2011-ben fogtak neki: a nyugati (a hőerőmű melletti) felüljáró 60, a keleti pedig mintegy 30 százalékban el is készült. 2012 szeptemberében azonban a költségvetési megszorításokra hivatkozva az akkori USL- (szocdem–nemzeti liberális) kormány leállította a több mint 23 millió euró értékű, országos érdekeltségű beruházást (au országot érintő namzetközi tranzitforgalom 70-80 százaléka itt haladt át, a 2015-ben átadott Arad–Temesvár autópályaszakasz azóta „átvett” valamennyit).
Az itt közlekedő, naponta több mint ezer hazai és külföldi kamion a félbehagyott munkatelepeken átdöcögve juthat az ország belseje, vagy a nagylaki határ felé. A körgyűrűt ké fő vasútvonal keresztezi, emiatt naponta többször is leengedik a sorompókat, és kilométeres sorok alakulnak ki a terelőúton.

FRISSÍTÉS: A Temesvári Regionális Út- és Hídépítő Vállalat tájékoztatása pénteki szerint október 15-én, hétfőn 11.15 órától nyitják meg a forgalmat a felüljárón.

További hírek

Hír beküldése
Köszöntőbeszédet mond Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.
Hír beküldése
Tudnivalók a megelőzési és kártérítési lehetőségekről.
<em>Hír szerkesztése</em> A kisebbségi osztályoknak kedvező törvényt fogadtak el
Ki kell kérni az adott nemzeti közösség jóváhagyását.
<em>Hír szerkesztése</em> Márciusban kezdődik az iskolai beiratkozás
Aki augusztus 31-ig betölti a hat évet, kezdheti az előkészítő osztályt.
<em>Hír szerkesztése</em> Régi idők farsangja a Búzavirággal
Télűző hagyományőrző előadás Pécskán.
<em>Hír szerkesztése</em> Aradon és Pécskán a Mozgó Mozi
A Rákóczi Szövetség filmkaravánja kicsiknek és nagyoknak egyaránt hoz filmeket.
Hír beküldése
Történelmi extázis 21 táncképben.
Az első félév 15, a második 20 tanítási hétből áll majd. Januárban lesz majd a félévek közötti vakáció, a februári szünetet eltörlik, helyette háromhetes lesz a tavaszi vakáció. Az érettségi előtt álló végzősök számára 2020. május 29-én ér véget a tanév, a nyolcadikosok pedig 2020. június 5-én végeznek.
<em>Hír szerkesztése</em> Szellőtitok – Nagy Gizella könyve
Csütörtökön mutatják be a Csiky Gergely Főgimnáziumban.
Szombaton 9–18, vasárnap 9–16 óra között látogatható.