Újabb ígéret: október 10-től járható a felüljáró

2018. szeptember 28.
Az országos érdekeltségű, de elsősorban mégis az aradi körgyűrű forgalmát mentesítő beruházás akadályoztatása a romániai érdekösszefüggések és érdekellentétek, a közérdek a politikának való alárendelésének tipikus esete.
<em>Hír szerkesztése</em> Újabb ígéret: október 10-től járható a felüljáró

Az aradon.ro helyi hírportál szerint október 10-től adják használatba Arad Nyugat–Észak–Kelet irányú körgyűrűjén az egyik vasúti átkelőn átívelő felüljárót, s ezzel megszűnnek a hírhedt forgalmi dugók. Erről a kivitelező cég, a Tehnodomus (amúgy az aradi önkormányzat „bejáratott” vállakozásának) vezetője tett ígéretet a portálnak.

Az országos érdekeltségű, de elsősorban mégis az aradi körgyűrű forgalmát mentesítő beruházás akadályoztatása a romániai érdekösszefüggések és érdekellentétek, a közérdek a politikának való alárendelésének tipikus esete.

Románia legnagyobb dugójának nevezik a sofőrök az aradi körgyűrűn való araszolgatást. Gyakran 10-15 km-es sorok alakulnak ki, és két-három órába telik, míg megteszik a mintegy tíz km-es távot. A Romániát érintő (személy- és teher-) tranzitforgalom 70-80 százaléka itt halad át. Két fő vasútvonal is keresztezi a terelőutat: egy a hőerőmű szomszédságában, egy pedig a világosi letérőnél, és a sorompók egy nap átlagban három órát vannak zárva. Ráadásul a vasúti átkelők állapota nagyon rossz, ami ugyancsak lassítja a haladást. „Minimum félórát csúszik a program, ha sorba kell állni. Egyik vonat jön, a másik megy, közben alig halad a sor. Most jól jártam, látják, máskor ott, a benzinkútnál van a sor vége – mondta az egyik tehergépkocsi vezetője. – Naponta egy-két órát veszteglünk itt. A CB-rádión beszélik a sofőrök Bukarestben és mindenütt, hogy az aradi körgyűrű milyen hírhedt. Gúnyt űznek belőlünk”. A kerülőutat azért építették, hogy mentesítse a várost a teherforgalomtól, illetve megkönnyítse a személyautóval utazók dolgát. De gyakran éppen hátráltatja őket. „Ha így tudtam volna, akkor átmentem volna a városon, mert lehet, hogy sokkal jobban jártam volna” – mondta egy a magyarországi rendszámú autó vezetője, találgatva a várakozás okát.

Az utóbbi másfél évtizedben megsokszorozódott a gépkocsiforgalom, emiatt is nehézkes a közlekedés. A probléma megoldását a vasúti átkelőkön épített felüljárók jelentenék. A munkálatoknak 2011-ben fogtak neki: a nyugati (a hőerőmű melletti) felüljáró 60, a keleti pedig mintegy 30 százalékban el is készült. 2012 szeptemberében azonban, a költségvetési megszorításokra hivatkozva leállították a több mint 23 millió eurós beruházást. Így a naponta több mint ezer hazai és külföldi kamion a félbehagyott munkatelepeken átdöcögve juthat az ország belseje, vagy a nagylaki határ felé.

Az aradi önkormányzat politikai leszámolást sejtett is az építkezés leállítása mögött. A 2012-es parlamenti választások után hatalomra került, Victor Ponta-féle Szociálliberális Unió (USL – a Szociáldemokrata Párt és a Nemzeti Liberális Párt máig érthetetlen koalíciója) állíttatta le a beruházást pénzhiányra hivatkozva, mert Arad, a megye és a megyeszékhely vezetése az akkori Demokrata-Liberális Párt (PDL) kezében maradt. Az aradi városvezetés idén emlékezett meg a munkálatok felfüggesztésének hatodik évfordulójáról, kígyót-békát kiáltva az akkori és a jelenlegi szocdemes kormánytöbbségre, de nem szabad elfelejteni, hogy Gheorghe Falcă polgármester és párttársai ma már annak a liberális pártnak a tagjai (amelyikbe beolvadt időközben a PDL), amelyik akkor épp a felüljárókat bojkottáló kormány tagja volt.

Tehát vigyázni kell, hogy mikor, kire mutagtunk ujjal…

De ami tény: a felüljárókat azóta sem fejezték, több versenytárgyalást is kiírtak a munkálatokra, eredménytelenül, mígnem tavaly nekilátott a már említett Tehnodomus, és bár már márciusban el kellett volna készülnie az első, félkészen kapott felüljárónak, több határidőmódosításu tán sem lett belőle semmi.

A mostani ígéret szerint azonban október derkától megszűnik – legalábbis részben – a katasztrofális közlekedés Arad körgyűrűjén. Talán sikerül ezt a dolgot kirángatni a politikai útvesztők kátyújából.

További hírek

Hír beküldése
Tiszavirágzás a Maroson.
<em>Hír szerkesztése</em> A nemzeti összetartozás évének nyilvánították 2020-at
A magyar Országgyűlés kedden a nemzeti összetartozás évének nyilvánította 2020-at, a trianoni békediktátum 100. évfordulóját. A képviselők 166 igen szavazat, öt nem ellenében és egy tartózkodás mellett fogadták el a javaslatot. Támogatják azokat a programokat, amelyek erősítik a magyarság országhatárok feletti összetartozásának tudatát.
<em>Hír szerkesztése</em> Több mint 20 ezren hűsöltek a strandon
Felüdülés a városvezetésnek is, mert májusban egy jegyet sem adtak el.
<em>Hír szerkesztése</em> Egyórás várakozási idő volt az autópálya-határátkelőnél
Sokan töltötték külföldön az ortodox pünkösdöt.
Beadhatók magyar állampolgársági igénylések és egyéb kérvények.
<em>Hír szerkesztése</em> Cserbenhagyásos gázolás: meghalt egy kerékpáros Zimándköz határában
A 21 éves biciklis nem viselt láthatósági mellényt, és a kerékpárja sem volt megfelelően felszerelve.
<em>Hír szerkesztése</em> Aradon is megáll a Kamara-karaván
A Zördög című Móricz-vígjátékokból összeállított komédiát táncház követi.
<em>Hír szerkesztése</em> Ismerős Arcok-koncert a Pécskai Magyar Napokon
Megtartják a hagyományos Szent Iván-éji tűzugrást is.
<em>Hír szerkesztése</em> Ötven háztartást sújtott az árvíz, öt személyt kimenekítettek
Felbecsülték az árvízkárokat.
<em>Hír szerkesztése</em> „Életem legjobb napja!”
Parasztolimpia – Ifjúsági és Sportnap Szentpálon.