Szertefoszlott UTA-álom: elúszott a feljutás

2017. június 15.
<em>Hír szerkesztése</em> Szertefoszlott UTA-álom: elúszott a feljutás
Burlă szabadrúgása - ez sem ment be

Korán ledolgozta az egygólos hátrányát az UTA az I. Ligáért játszott osztályozó csütörtök délutáni visszavágóján. Az aradi futballcsapat már az ötödik percben vezetőshez jutott Curtuiuş révén, aki Petre visszafejelt labdát továbbította közelről a temesváriak hálójába. A Világoson rendezett mérkőzés vendégei azonban bő tíz perc után egyenlítettek, nemsokára pedig a vezetést is átvették.

A második félidő kiegyenlített játékot hozott, ámaz UTÁ-ban nem volt meg az átütő erő, míg a temesváriak az eredmény tartására törekedtek, és nem kockáztattak. Így is ők adták meg a kegyelemdöfést, miután a pár perccel korábban beállt Henrique kihasználva a két középső aradi védő tétovázását, megszerezte a labdát és könnyedén átemelte Miron kapuson.

Az UTA egymást követő két évben a második osztályozót veszítette el, ezúttal kettős vereséggel, 2–5-ös összesítéssel maradt alul. Az élvonal alsóházi rájátszásának 6. helyén végzett Poli maradt az első osztályban, a II. Liga 3. helyén végzett UTA pedig ősztől ismét próbálkozhat a feljutással.

UTA–Temesvári ACS Politehnica 1–3, gólszerzők: Curtuiuş (5. p.), illetve Bărbuţ (17. p.), Drăghici (22. p.), Henrique (87. p.).

További hírek

Hír beküldése
A 2,4-es erősségű mozgás nem okozott károkat.
Hír beküldése
A hónap végétől látható az Ambrus Attila sztorijából készült film Romániában.
<em>Hír szerkesztése</em> A PSD jelöltje kapott kormányalakítási megbízást
Viorica Dăncilă lehet az első női miniszterelnöke Romániának, ha a parlament megszavazza majd a kormánynévsort. Klaus Iohannis államfő szerdán az eddig is kormányzó PSD–ALDE szociálliberális koalíció által javasolt EP-képviselőt bízta meg kormányalakítással, a lemondott Mihai Tudose helyett.
<em>Hír szerkesztése</em> Ismét fennakadást okozott az esővíz
Az árkok és kanálisok nem bírták elnyelni a nagy mennyiségű csapadékot.
<em>Hír szerkesztése</em> Húsz éve „világít” [AUDIÓ]
Decemberben jubilált az aradi kulturális szemle.
<em>Hír szerkesztése</em> Kölcsey-díjátadó és Arany-balladák
Január 25-én a Bábszínházban.
<em>Hír szerkesztése</em> Khell Levente harmadik a „hétköznapi hősök” versenyén
A Nőileg magazin hirdette meg a Mutass jó példát! programot.
Pécskán két bált is rendeznek.
Hír beküldése
Benyújtotta lemondását Mihai Tudose miniszterelnök, miután pártja, a PSD megvonta tőle politikai támogatását. Klaus Iohannis államfő a helyére Mihai Fifor védelmi minisztert nevezte ki ügyvivő kormányfőnek. A szocdemek Viorica Dăncilă európai parlamenti képviselőt jelölik a posztra; közben történelmi mélypontra zuhant a lej.
Az Eurotrans Alapítvány által szolgáltatásai ingyenesek.