Életben tartotta feljutási esélyeit az UTA

2017. június 12.
<em>Hír szerkesztése</em> Életben tartotta feljutási esélyeit az UTA
Archív felvétel

Elveszítette az élvonalbeli tagságért rendezett osztályozó első felvonását az UTA labdarúgócsapata hétfő este, de az idegenben szerzett gól reményeket táplálhat az aradiakban a csütörtöki visszavágóra.

A temesvári mérkőzés házigazdái javára döntött az osztálykülönbség a meccs első félidejében, és az I. Liga alsóházi rájátszásában a hatodik helyen végzett Poli húsz perc után megszerezte a vezetést dél-amerikai csatárja révén, nem sokkal később pedig egy szabadrúgás után Cânu (igazán lesgyanús) fejesével növelte is az előnyt.

A II. Liga harmadik helyén végzett aradiakat akás rutinos pótselejtezősöknek nevezhetnénk, hiszen a múlt idényben is „túlóráztak” a feljutásért. A magabiztosságuk azonban csak a második félidőre jött meg a vendégeknek, akik ekkor már egyenrangú partnerek voltak, és a szemfüles Strătilă révén le is faragtak a hátrányból. A 60. percben Miron UTA-kapusnak kellett bravúrra védenie, a 65. percben meg tíz főre fogyatkoztak a hazaiak, mivel Neagu megkapta második sárga lapját – és az ezzel járó pirosat – is. Az emberelőnyt azonban nem tudta kihasználni az UTA, de így is reménykedhet még, hogy a minimális hátrány ledolgozható a június 15-én, csütörtökön 17.30 órakor Világoson kezdődő visszavágón.

Temesvári ACS Politehnica–UTA 2–1, gólszerzők: Henrique (21. p.), Cânu (25. p.), illetve Strătilă (52. p.).

További hírek

Hír beküldése
A 2,4-es erősségű mozgás nem okozott károkat.
Hír beküldése
A hónap végétől látható az Ambrus Attila sztorijából készült film Romániában.
<em>Hír szerkesztése</em> A PSD jelöltje kapott kormányalakítási megbízást
Viorica Dăncilă lehet az első női miniszterelnöke Romániának, ha a parlament megszavazza majd a kormánynévsort. Klaus Iohannis államfő szerdán az eddig is kormányzó PSD–ALDE szociálliberális koalíció által javasolt EP-képviselőt bízta meg kormányalakítással, a lemondott Mihai Tudose helyett.
<em>Hír szerkesztése</em> Ismét fennakadást okozott az esővíz
Az árkok és kanálisok nem bírták elnyelni a nagy mennyiségű csapadékot.
<em>Hír szerkesztése</em> Húsz éve „világít” [AUDIÓ]
Decemberben jubilált az aradi kulturális szemle.
<em>Hír szerkesztése</em> Kölcsey-díjátadó és Arany-balladák
Január 25-én a Bábszínházban.
<em>Hír szerkesztése</em> Khell Levente harmadik a „hétköznapi hősök” versenyén
A Nőileg magazin hirdette meg a Mutass jó példát! programot.
Pécskán két bált is rendeznek.
Hír beküldése
Benyújtotta lemondását Mihai Tudose miniszterelnök, miután pártja, a PSD megvonta tőle politikai támogatását. Klaus Iohannis államfő a helyére Mihai Fifor védelmi minisztert nevezte ki ügyvivő kormányfőnek. A szocdemek Viorica Dăncilă európai parlamenti képviselőt jelölik a posztra; közben történelmi mélypontra zuhant a lej.
Az Eurotrans Alapítvány által szolgáltatásai ingyenesek.