Életben tartotta feljutási esélyeit az UTA

Elveszítette az élvonalbeli tagságért rendezett osztályozó első felvonását az UTA labdarúgócsapata hétfő este, de az idegenben szerzett gól reményeket táplálhat az aradiakban a csütörtöki visszavágóra.

A temesvári mérkőzés házigazdái javára döntött az osztálykülönbség a meccs első félidejében, és az I. Liga alsóházi rájátszásában a hatodik helyen végzett Poli húsz perc után megszerezte a vezetést dél-amerikai csatárja révén, nem sokkal később pedig egy szabadrúgás után Cânu (igazán lesgyanús) fejesével növelte is az előnyt.

A II. Liga harmadik helyén végzett aradiakat akás rutinos pótselejtezősöknek nevezhetnénk, hiszen a múlt idényben is „túlóráztak” a feljutásért. A magabiztosságuk azonban csak a második félidőre jött meg a vendégeknek, akik ekkor már egyenrangú partnerek voltak, és a szemfüles Strătilă révén le is faragtak a hátrányból. A 60. percben Miron UTA-kapusnak kellett bravúrra védenie, a 65. percben meg tíz főre fogyatkoztak a hazaiak, mivel Neagu megkapta második sárga lapját – és az ezzel járó pirosat – is. Az emberelőnyt azonban nem tudta kihasználni az UTA, de így is reménykedhet még, hogy a minimális hátrány ledolgozható a június 15-én, csütörtökön 17.30 órakor Világoson kezdődő visszavágón.

Temesvári ACS Politehnica–UTA 2–1, gólszerzők: Henrique (21. p.), Cânu (25. p.), illetve Strătilă (52. p.).

A rovatból ajánljuk:

Megpuhította az acélt az UTA – magabiztos győzelem az alsóházi rangadón
Az aradi csapat a rájátszásban még veretlen galaci együttest fogadta.
Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.