Megnyerte az alsóházi rájátszást az UTA

Egy a sok aradi roham közül | Fotó: Pataky Lehel Zsolt

Egy a sok aradi roham közül | Fotó: Pataky Lehel Zsolt

Az UTA magabiztos játékkal legyőzte a kiesés ellen harcoló FCU 1948 Craiovát az első osztályú labdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszásának utolsó hazai meccsén, s mivel a nagyszebeni Hermannstadt kikapott, hétfő este eldőlt, hogy az aradiak végeznek az első helyen az úgynevezett play-outban.

A 2020-as élvonalba jutás óta a legelőkelőbb hely (abszolút sorrendben a mezőny hetedik helye) megszerzésének az esélye teltházat vonzott a Neuman Ferenc Arénába, ezért a szokásosnál lassabban haladt a beléptetés, így a későn érkezők lemaradt Kevin Luckassen fejeséről, amellyel korán megszerezte a vezetést a hazai csapatnak. 

A helyüket időközben elfoglalók ezt követően több aradi helyzetnek tapsolhattak, mígnem az első félóra végén a második hullámban érkező Rareș Pop váltott ki ovációt a stadionban, miután ballal, belsővel kettőre növelte az UTA előnyét. A kiesés elől menekülő craiovaiak sem adták fel, de a csapatkapitányi karszalagot viselő Florin Iacob ihletett formában védte a vendéglátók kapuját, három-négy nagy hárítást is bemutatott, egyszer pedig a kapufa mentette meg a góltól a piros mezeseket.

A második félidőben kissé „leült” a meccs, mígnem a csereként beállt Joao Pedro Almeida egy kapusról kipattanó labdát helyezett a bal alsó sarokba, megpecsételve az egyre frusztráltabb vendégek sorsát. A kék dresszben játszó oltyánoknak így is összejött a szépítés, Ibrahimi a hajrában lesgyanús helyzetből, a videóbíró által érvényesített góllal csökkentette a hátrányt, de ez már nem segített csapatán.

Az aradi közönség lefújás után a játékosokon kívül Mircea Rednic vezetőedzőt éltette – érthető volt a szimpátia, hiszen a tréner elérte a kitűzött célt: az UTA az utolsó forduló eredményeitől függetlenül megszerezte az alsóházi rájátszás első, a bajnoki rangsor hetedik helyét, s ezzel jogosult a szereplésre az európai Konferencia-ligában való indulásért rendezett osztályozón.

Superliga, alsóházi rájátszás, 8. forduló:

  • UTA–FCU 1948 Craiova 3–1, gólszerzők: Luckassen (7.), Pop (31.), Almeida (67.), illetve Ibrahimi (87.)
  • FC Botoșani–FC Voluntari 0–0
  • Kolozsvári Universitatea–Dinamo 3–3
  • Petrolul Ploiești–Oțelul Galați 2–1
  • Hermannstadt–Poli Iași 0–1

Az UTA a május 11-i utolsó fordulóban a Dinamo vendége lesz Bukarestben.

Felsőházi rájátszás, 8. forduló:

  • Farul–Sepsi OSK 1–4
  • CFR–Rapid 3–2
  • Universitatea Craiova–FCSB 2–0
Táblázatok forrása: digisport.ro

A rovatból ajánljuk: