Áll a bál az UTÁ-nál

Árulónak nevezték az új szakvezetőt, és a csapat meccseinek bojkottálásával fenygetőztek a drukkerek.

Éles ellentét bontakozott ki az UTA futballcsapatának vezetősége és szurkolótábora között a múlt péntek óta – írja a maszol.ro

Az aradi klub vezetősége akkor jelentette be a honlapon megjelent szűkszavú közleményben, hogy munkát kínált az élvonalbeli Temesvári ACS Poli kispadjáról a pár nappal korábban elküldött Ionuț Popának. A 64 éves aradi illetőségű szakvezetőt technikai igazgatónak alkalmazták három hónapra, és feladata a csapat benntartása a másodosztályú bajnokságban (a piros-fehérek jelenleg a 12. helyen állnak 25 ponttal, 3 pontra a kiesést jelentő legközelebbi helytől).

A törzszurkolók egyesülete – amely a mostani vezetőséggel közösen gyakorlatilag az alapoktól épített újjá 2014-ben az akkor megszűnésre ítélt hatszoros román bajnokcsapatot – azonban felháborodásának adott döntés miatt. Egyrészt azt hozta ki a „galeri” hangadóit a sodrukból, hogy az UTA menedzsmentje a megkérdezésük nélkül szerződtette Popát, holott a csapat vezetői mindig is azt hangoztatták, hogy a piros-fehér egyletet érintő kérdésekben a városi elöljáróságnak, az aradi közösségnek és a szurkolóknak mindig mindenről tudnia kell. Másrészt a szakvezető személyét nem fogadják el, felróva Popának, hogy az utóbbi években – az ősi rivális Poli edzőjeként – többször is lekezelően, sértőn, sőt becsmérlőn beszélt az UTÁ-ról (a szabadszájúságáról ismert trénertől amúgy nem meglepő, hogy kertelés nélkül véleményt mond másokról), és persze azt sem felejtik el neki, hogy az élvonalba jutásért rendezett nyári osztályozón az ő dirigálásával verte meg a Poli mindkétszer az aradiakat (az első meccsen Popa ráadásul alpári hangnemben beszélt a piros-fehérek akkor tréneréről, Laurențiu Roșuról).

A szurkolók a közleményükben úgy fogalmaztak, hogy a klubvezetők elárulták az UTA szellemiségét, és kilátásba helyezték, hogy bojkottálni fogják a csapat meccseit, azaz távol maradnak a találkozóktól.

Popa kezdetben értetlenül állt a támadások kereszttüzében, az egyik helyi televízió sportműsorában azt mondta, hogy „ilyen a profi edzői élet, egyszer egyik csapat az ellenség, máskor a másik”, és emlékeztette a közvéleményt, hogy a 2000-es évek elején épp az UTA edzőjeként ért el sikereket, egész az élvonalig juttatva a csapatot. A sportarad.ro internetes lapnak azonban kedden már úgy nyilatkozott, hogy bocsánatot kér, ha valaha is megbántott valakit, és arra kérte a drukkereket, hogy ha nem is miatta, de a csapat érdekében bátorítsák a fiúkat, akikre mostanság igazán ráfér a biztatás. Még nem tudni, hogy a szurkolók elfogadják-e a baráti jobbot.

Az UTA vezetősége – élén a csapat újjáépítésében elévülhetetlen érdemeket szerzett projektvezető Mészár Sándorral – nem reagált erre az összetűzésre.

A rovatból ajánljuk:

Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.
Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.