Új szakvezetőt szerződtetett az UTA

Amint sejteni lehetett, az UTA munkát kínált az élvonalbeli Temesvári ACS Poli kispadjáról a minap elküldött Ionuț Popának.

Az aradi futballklub honlapján pénteken megjelentetett szűkszavű közleményben a vezetőség csak annyit írt, hogy a 64 éves aradi illetőségű szakvezetőt technikai igazgatónak alkalmazták három hónapra, és feladata a csapat benntartása a másodosztályú bajnokságban (a piros-fehérek jelenleg a 12. helyen állnak 25 ponttal, 3 pontra a kiesést jelentő legközelebbi helytől).

Az UTA a mostani pontvadászatban több edzőt is elfogyasztott: az első hat forduló után megvált Adrian Mihalceától, a megkeresett Liviu Ciubotariu előbb igent mondott, majd sms-ben visszakozott, végül Adrian Falubot alkalmazták, aki meg két meccs után lelépett, úgyhogy a korábbi pályaedzőt, Cristian Todeát avanzsálták trénerré, aki azóta is vezeti csapatot. A múlt szombati tavaszi rajt (hazai pályán 3–1-es vereség Clinceni-től), úgy látszik, arra késztette a vezetőséget, hogy egy tapasztaltabb szakembert ültessenek a kispadra. Valószínű, hogy papíron Todea marad a vezetőedző, de a tényleges irányító a technikai igazgató Popa lesz.

Mivel a télies viszonyok miatt a hétvégi bajnoki fordulót elhalasztották, az UTA legközelebb március 10-én, vasárnap lép pályára. Az aradiak Világoson fogadják majd a második helyezett nagyszebeni AFC Hermannstadtot a délben kezdődő meccset a DigiSport közvetíti.

A rovatból ajánljuk:

Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.
Bukaresti vereségével lemaradt a felsőházi rájátszásról az UTA
A meccset beárnyékolta a két szurkolótábor közötti tömegverekedés.
Fordulatos meccsen nyert az UTA a Craiova ellen
Továbbra is versenyben áll a felsőházi rájátszásba jutás jelentő 6. helyért.
A Rapid gyorsvonatként gázolt át az UTÁ-n
Az aradi csapat az ezt megelőző öt meccsén négyszer nyert és egy döntetlent játszott.
Továbbra is versenyben az UTA a felsőházi rájátszásért
Legutóbbi öt mérkőzésén veretlen a csapat.