Kezdenek bedugulni a határátkelők

2017. november 30.
Arad megyében a legtöbbet, másfél órát a Nagylak–Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen kellett várakozni.
<em>Hír szerkesztése</em> Kezdenek bedugulni a határátkelők
Archív felvétel

A november 30-i és december elsejei munkaszüneti napokkal megtoldott hétvégére „menekülésszerűen” indult meg a tömeg külföldre kikapcsolódni. Ki a közeli magyarországi fürdővárosok felé, ki a bevásárlóközpontkhoz veszi az irányt, de van, aki még távolabbra igyekszik, mondjuk az osztrák Alpokban meghirdetett besízési akciókat szeretné kihasználni.

Csütörtök reggelre így jelentősen megnövekedett a várakozási idő a közúti határátkelőkön. Az Aradi Hírek egyik hűséges olvasója, Böhm László a Facebook-on osztotta meg a nagylaki közúti határátkelőhelyen sorban álló gépkocsikról készült fényképet, és a bejegyzéshez hozzászólók tanúsága szerint hasonló a helyzet a többi átkelőhelyen, mivel nagyon sokan nem itthon szeretnék eltöltnei a román nemzeti ünnepet…

A határrendészet forgalomfigyelő online alkalmazása szerint csütörtök délben Arad megyében a legtöbbet, 90 percet a Nagylak–Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen kellett várakozni, pedig hat kilépő sávon üzemelt a vámkezelés. A nagylaki közúti határátkelőnél 50, a Tornya–Battonya határátkelőhelyen átlagosan 45 perc a várakozási idő. Ehhez képest „röpke” tíz percet kellett várakozni Gyulavarsándnál.

A szomszédos megyék legközelebbi határátkelőin sem voltak sokkal jobbak a viszonyok: a Bihar megyei Nagyszalontánál (Méhkerék felé) tíz perc, a Temes megyei Nagycsanád–Kisszombornál pedig 70 percbe telt az átkelés.

További hírek

Hír beküldése
A névadóra emlékeztek péntek délelőtt az aradi Csiky Gergely Főgimnáziumban.
Hír beküldése
Az Arad megyei határrendészet 42 iraki bevándorlót tartóztatott fel szerda este a román–magyar határ közelében. A migránsok egy kisbuszba zsúfolódva Kisvarjasnál közelítették meg a határt. A csoport tíz nőből, kilenc férfiból és 23 kiskorúból állt. A kisbuszt két férfi vezette a határ közelébe, ahol azonban sorsukra hagyták a migránsokat.
December 14-én átveszik a honosítási kérelmeket és magyar útlevéligényléseket.
Hír beküldése
Több mint húszéves a Kézfogások, a két város testvértelepülési együttműködése.
Megkoszorúzzák P. Karácsonyi István mártír karnagy emléktábláját.
Hír beküldése
Kilencvenhat éves volt, daganatos betegségben és leukémiában szenvedett. Svájcban kezelték, és ottani rezidenciáján érte a halál. Mihály a Hohenzollern-családból való II. Károly király fia. Gyermekként 1927 és 1930 között, majd 1940 és 1947 között volt Románia uralkodója. Fontos szerepe volt abban, hogy 1944. augusztus 23-án Románia az antifasiszta koalíció oldalára állt át.
<em>Hír szerkesztése</em> Idén is eljött az AMISZ-Mikulás
Több szász aradi magyar óvodás és kisiskolás találkozhatott kedden a nagyszakállúval.
<em>Hír szerkesztése</em> Forgalomba áll a Mikulás-villamos
Nem kell rá jegy, de csak gyerekek és kísérőik szállhatnak fel rá.
Hír beküldése
Közel ezer méter fényfüzérrel és több tucat, hópehely formájú égővel díszítették fel.
<em>Hír szerkesztése</em> Adventi gyertyagyújtás Pécskán
Megkezdődött a Karácsonyt megelőző várakozás és lelki felkészülés négyhetes időszaka.