Kezdenek bedugulni a határátkelők

2017. november 30.
Arad megyében a legtöbbet, másfél órát a Nagylak–Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen kellett várakozni.
<em>Hír szerkesztése</em> Kezdenek bedugulni a határátkelők
Archív felvétel

A november 30-i és december elsejei munkaszüneti napokkal megtoldott hétvégére „menekülésszerűen” indult meg a tömeg külföldre kikapcsolódni. Ki a közeli magyarországi fürdővárosok felé, ki a bevásárlóközpontkhoz veszi az irányt, de van, aki még távolabbra igyekszik, mondjuk az osztrák Alpokban meghirdetett besízési akciókat szeretné kihasználni.

Csütörtök reggelre így jelentősen megnövekedett a várakozási idő a közúti határátkelőkön. Az Aradi Hírek egyik hűséges olvasója, Böhm László a Facebook-on osztotta meg a nagylaki közúti határátkelőhelyen sorban álló gépkocsikról készült fényképet, és a bejegyzéshez hozzászólók tanúsága szerint hasonló a helyzet a többi átkelőhelyen, mivel nagyon sokan nem itthon szeretnék eltöltnei a román nemzeti ünnepet…

A határrendészet forgalomfigyelő online alkalmazása szerint csütörtök délben Arad megyében a legtöbbet, 90 percet a Nagylak–Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen kellett várakozni, pedig hat kilépő sávon üzemelt a vámkezelés. A nagylaki közúti határátkelőnél 50, a Tornya–Battonya határátkelőhelyen átlagosan 45 perc a várakozási idő. Ehhez képest „röpke” tíz percet kellett várakozni Gyulavarsándnál.

A szomszédos megyék legközelebbi határátkelőin sem voltak sokkal jobbak a viszonyok: a Bihar megyei Nagyszalontánál (Méhkerék felé) tíz perc, a Temes megyei Nagycsanád–Kisszombornál pedig 70 percbe telt az átkelés.

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> POlgármester nélkül maradt Borossebes
Felfüggesztették tisztségéből Gheorghe Feieșt érdekösszeférhetetlenség miatt. 2008 és 2013 között egy cégben is ügyvezető volt, holott ezt a törvény szerint választott tisztségviselőként nem tehette volna meg. A Fehér-Körös-völgyi településen időközi választást írnak ki.
Hír beküldése
A 16 éves tanuló egy helyi iskolába ment a fegyverrel.
<em>Hír szerkesztése</em> Több mint egymilliárd euró a Kürtöstől a Fekete-tengerig tartós vasút felújítására
Mintegy 1,3 milliárd eurót biztosít az EU a kohéziós forrásokból a magyar–román határon lévő Kürtöst Konstancával összekötő vasútvonal korszerűsítésére. Ennek nyomán gyorsabb és biztonságosabb lesz az utazás a Kürtös és Piskitelep közötti 185 kilométeres szakaszon, 13 állomást felújítanak, hidakat és alagutakat építenek.
<em>Hír szerkesztése</em> Segítségre van szüksége a hároméves Hannának!
Az életmentő műtét közel 30 ezer euróba kerül, aminek az összegyűjtésére közösségi összefogás indult. Aki teheti, csatlakozzon!
<em>Hír szerkesztése</em> Minority SafePack: aki nem írta alá, még megteheti [AUDIÓ]
Még egy-két hétig folytatják a támogató aláírások gyűjtését.
Az Eurotrans Alapítvány szolgáltatásai ingyenesek.
<em>Hír szerkesztése</em> Több mint 12 ezer szál csempészcigit koboztak el
Borossebesen volt a nagyobbik fogás.
<em>Hír szerkesztése</em> Kimentettek egy tinédzsert a Marosból a tűzoltók
A víz a derekáig ért, de nem tudott kijönni, mert beleragadt az iszapba.
<em>Hír szerkesztése</em> Felszámoltak egy drogbandát
Több mint ötezer Ecstasy tablettát találtak a Temes megyei fiataloknál.
<em>Hír szerkesztése</em> Nyárra költözhet vissza a Kultúrpalotába a Filharmónia [AUDIÓ]
Orgonát is kap az idén 105 éves épület.