Gera Zoltán Aradon: „Az a célom, hogy jó ember legyek”

2019. december 8.
Pályafutásáról, magánéletéről és erős hitéről mesélt Gera Zoltán volt magyar válogatott labdarúgó szombat este az aradi Csiky Gergely Főgimnázium dísztermében tartott közönségtalálkozón, amelyre Arad megye több településéről és Temesvárról is érkeztek érdeklődők.
<em>Hír szerkesztése</em> Gera Zoltán Aradon: „Az a célom, hogy jó ember legyek”

Az aktív játéktól tavaly visszavonult veterán szerénységből, a sport, az embertársak és a Jézus Krisztus iránti alázatból is példát mutatott a jelenlévőknek.

A februári Mező Misi-közönségtalálkozót szervez, köztiszteletnek örvendő Bátkai Sándor meghívására Aradra látogató Gera Zoltán Nagyváradról érkezett meg szombat délután, oda ugyanis a sógorával vittek Mikulás-ajándékcsomagokat a gyerekeknek.

A Pataky Lehel Zsolt újságíró által moderált, az Alma Mater Alapítvány égisze alatt rendezett rendezvényen Gera gyerekkoráról, a focilabdához fűződő „szerelméről”, tinédzser kori zülléséről is őszintén beszélt, miként a megtéréséről is, illetve az erős keresztény hit nyílt felvállalásából fakadó konfliktusokról is. A vendég elmondta, hogy megtérése után azért szeretett volna híres játékos lenni, hogy hirdethesse, „Jézus Krisztustól kaptam a tehetségem, s neki köszönhetem, amit elértem”. Arra a kérdésre, hogy miben szeretne példát mutatni az utána jövő nemzedék tagjainak, úgy felelt: „Szeretnék jó ember, jó férj és jó apa lenni, ez a legfontosabb a számomra.”

Szó volt a Fradival szerzett bajnoki címekről és kupagyőzelmekről, a 97 válogatott meccs emlékezetes pillanatairól, a 2016-os Európa-bajnokság legszebb találatának választott Gera-gólról, a tízéves angliai pályafutás emlékezetes meccseiről, köztük a 2010-es Európa Liga-döntőben való szereplésről – mindezt filmbejátszásokkal színesítve szemléltetve.

A közel kétórás beszélgetés alatt az elmúlt másfél évtized magyar labdarúgásának egyik legkiemelkedőbb alakja őszinteségével, szerénységével és közvetlenségével lebilincselte a hallgatóságot, amelynek tagjai a rendezvény végén kérdezhettek is meghívottól.

Gera Zoltán számára kellemes meglepetés volt a viszontlátás az aradi Sorin Botiș-sal, akivel a 2000-es évek elején együtt juttatták bajnoki címhez a Ferencvárost.

A közönségtalálkozó Simon András baptista lelkipásztor vezetésével közös imával ért véget.

További hírek

Hír beküldése
Zenés előadás a színészóriás tiszteletére.
Hír beküldése
Két védővel erősített az aradi csapat.
Egyszerűsített honosítási eljárás és azzal kapcsolatos ügyintézések.
<em>Hír szerkesztése</em> Átadták a Kölcsey-díjakat [AUDIO, VIDEO]
Jámbor Gyula és Fekete Réka kapta a 2019-re szóló elismerést a Magyar Kultúra Napja alkalmából.
<em>Hír szerkesztése</em> Átadták az Ezüstfenyő-díjakat
Az aradi Farkas Viktória is a kitüntetettek között van.
<em>Hír szerkesztése</em> Hétfőtől folytatódik a tanítás a német líceumban
Visszatérhetnek az iskolába, ahol tömeges megbetegedés történt.
<em>Hír szerkesztése</em> Két autó ütközött a zimándi úton [FRISSÍTVE]
Egy személy sérült meg súlyosan.
<em>Hír szerkesztése</em> Augusztustól duplázzák meg a gyerekpénzt
Elfogadta a kormány csütörtöki ülésén a gyermeknevelési pótlék megduplázásáról szóló törvény hatályba ültetésének elhalasztását. Ennek értelmében 300 lejre nő a 2 és 18 év közötti gyerekeknek járó gyermeknevelési pótlék összege, a kétévesnél kisebb, illetve a fogyatékkal élő gyerekek pedig 600 lejt kapnak.
<em>Hír szerkesztése</em> A Magyar Kultúra Napját ünneplik a múzeumban
Egy rendhagyó múzeumi est.
<em>Hír szerkesztése</em> Ezen a héten már nem tanítanak a német iskolában
Közegészségügyi szempontból még nem megfelelő.