Befejezik az utat Németpereg és Nagylak között

2017. szeptember 29.
<em>Hír szerkesztése</em> Befejezik az utat Németpereg és Nagylak között

Közel kétmillió eurót, 9,931 millió lejt hagyott jóvá az Arad Megyei Tanács a csütörtöki ülésen a Németpreg és Nagylak közötti út befejezésére. Az önkormányzat közelménye szerint ebből a pénzbiől a még hiányzó mintegy hatkilométeres szakaszt aszfaltozzák le.

Kovács Imre polgármester örömmel értesült a tanács döntéséről, mely a Németpereg és Kispereg településekből álló község lakóinak jelent majd nagy előnyt, legalábbis azoknak akik a határ menti városba, vagy külföldre szeretnének utazni. „Azon az úton Nagylak csak tizenöt kilométerre van tőlünk, egy-egy szakasza már kész van a két vége felől, csak a közepén hiányzik ez a hat kilométer. Mellettünk halad el az autópálya, de sajnos nem tudtuk elérni, hogy legyen felhajtónk rá. Ezzel az úttal a sztráda elérhetősége is közelebb kerül hozzánk” – mondta az elöljáró.

A megyei önkormányzat közleménye emlékeztet arra, hogy idén szintén saját költségvetésből újították fel az Újszentanna–Erdőskerek (Caporal Alexa)–Pankota utat, és hogy a megyei büdzséből fejezik be majd a Kisiratos–Mácsa, Pankota–Csigérszőlős, Szinte–Seprős, Temesújfalu–Temes megye határa, Ottlaka–Nagypél útvonalakat (ezek a közbeszerzési eljárás fázisában vannak). Az Arad–Újpanád–Világos–Pankota–Körösbökény utat európai uniós támogatással modernizálják majd.

További hírek

Hír beküldése
A Ioan Slavici-színház művészei és amatőr színjátszók korhű jelmezekben játsszák majd el a történetet.
Hír beküldése
Negyven Arad és Hunyad megyei rendőr tartott egy időben hat házkutatást a múlt pénteken a Hunyad megyei Zsilyvajdejvulkánban, ahol azzal gaynúsítottak öt férfit és egy nőt, hogy két rablást és három betörést hajtottak végre nemrég Arad, Hunyad és Krassó-Szörény megyék több településén.
Hír beküldése
Szeptember 28-án, pénteken lesznek a nyitó rendezvények.
<em>Hír szerkesztése</em> Gólzáporos pályaavatót játszott az UTA
Az aradiak magabiztos győzelmet arattak a 2. Liga második fordulójában.
<em>Hír szerkesztése</em> Több mint 60 ezren tüntetnek a kormány ellen
Több mint hatvanezresre duzzadt a bukaresti Victoriei téren tüntető tömeg. Újabb dulakodás tört ki a csendőrök és demonstrálók között. A bukaresti tájékoztatása szerint eddig 172-en szorultak orvosi ellátásra. Kilenc személyt szállítottak kórházba, közülük ketten csendőrök. A tüntetők elmondták: ki akarták fejezni szolidaritásukat az anyaországban hátrahagyottakkal.
<em>Hír szerkesztése</em> Holttestet emeltek ki a feltóti víztározóból
A búvároknak 240 hektáros vízfelületet és 4-től 16- méterig terjedő mélységet kellett „átfésülniük”. Egy 28 éves férfi az áldozat.
<em>Hír szerkesztése</em> Tisztújításra készül a gazdaszervezet
Ifj. Zágoni-Szabó András az elnöki poszt várományosa.
<em>Hír szerkesztése</em> Egy halott és öt sérült a nagylaki balesetben
Mentőhelikoptert is kellett hívni az egyik sérülthöz.
<em>Hír szerkesztése</em> Pécskán bevezetik a szelektív hulladékgyűjtést
Minden második hétfőn viszik el a műanyag és a fém hulladékot.
<em>Hír szerkesztése</em> Zárva marad a Menyháza környéki turistautak fele
Még nem takarították el a tavaly szeptemberi vihar nyomait.