Befejezik az utat Németpereg és Nagylak között

2017. szeptember 29.
<em>Hír szerkesztése</em> Befejezik az utat Németpereg és Nagylak között

Közel kétmillió eurót, 9,931 millió lejt hagyott jóvá az Arad Megyei Tanács a csütörtöki ülésen a Németpreg és Nagylak közötti út befejezésére. Az önkormányzat közelménye szerint ebből a pénzbiől a még hiányzó mintegy hatkilométeres szakaszt aszfaltozzák le.

Kovács Imre polgármester örömmel értesült a tanács döntéséről, mely a Németpereg és Kispereg településekből álló község lakóinak jelent majd nagy előnyt, legalábbis azoknak akik a határ menti városba, vagy külföldre szeretnének utazni. „Azon az úton Nagylak csak tizenöt kilométerre van tőlünk, egy-egy szakasza már kész van a két vége felől, csak a közepén hiányzik ez a hat kilométer. Mellettünk halad el az autópálya, de sajnos nem tudtuk elérni, hogy legyen felhajtónk rá. Ezzel az úttal a sztráda elérhetősége is közelebb kerül hozzánk” – mondta az elöljáró.

A megyei önkormányzat közleménye emlékeztet arra, hogy idén szintén saját költségvetésből újították fel az Újszentanna–Erdőskerek (Caporal Alexa)–Pankota utat, és hogy a megyei büdzséből fejezik be majd a Kisiratos–Mácsa, Pankota–Csigérszőlős, Szinte–Seprős, Temesújfalu–Temes megye határa, Ottlaka–Nagypél útvonalakat (ezek a közbeszerzési eljárás fázisában vannak). Az Arad–Újpanád–Világos–Pankota–Körösbökény utat európai uniós támogatással modernizálják majd.

További hírek

Zenél a Kisperegi Roulette.
A belépés ingyenes, de támogatásokat elfogadnak.
Hír beküldése
A reformáció 500. évfordulója és a néhai peregi lelkipásztorok emléke előtt is tisztelegtek.
Hír beküldése
A harmadik forduló óta először nyert a bajnokságban az UTA.
Hír beküldése
A rendőrség és a határrendészet is illegális dohányárut foglalt le néhány óra leforgása alatt. A váradi országúton egy szerb férfi kamionjában hatmillió szál cigarettát találtak, összesen hatszáz rekeszben. A tornyai határátkelőnél ruhaszállítmányként álcáztak ötszáz doboz cigarettát, amit egy Spanyolorzságba tartó busz csomagjai közt fedeztek fel.
<em>Hír szerkesztése</em> A jövő tudósainak seregszemléje [AUDIÓ]
Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Tudományok fesztiválját.
<em>Hír szerkesztése</em> Jávor-napok a színészóriás emlékére
Aradi és szombathelyi közreműködéssel szervezik meg az Arta-moziban.
<em>Hír szerkesztése</em> Romántanárok szakmai tanácskozása a románnyelv-oktatásról
Átmenet az anyanyelvű és az idegennyelv-oktatás között.
Október 25-én a Tulipánban.
<em>Hír szerkesztése</em> Emlékműavatás és hálaadó istentisztelet Kisperegen
Teljesen felújították a viharban megrongálódott templomot.