Befejezik az utat Németpereg és Nagylak között

2017. szeptember 29.
<em>Hír szerkesztése</em> Befejezik az utat Németpereg és Nagylak között

Közel kétmillió eurót, 9,931 millió lejt hagyott jóvá az Arad Megyei Tanács a csütörtöki ülésen a Németpreg és Nagylak közötti út befejezésére. Az önkormányzat közelménye szerint ebből a pénzbiől a még hiányzó mintegy hatkilométeres szakaszt aszfaltozzák le.

Kovács Imre polgármester örömmel értesült a tanács döntéséről, mely a Németpereg és Kispereg településekből álló község lakóinak jelent majd nagy előnyt, legalábbis azoknak akik a határ menti városba, vagy külföldre szeretnének utazni. „Azon az úton Nagylak csak tizenöt kilométerre van tőlünk, egy-egy szakasza már kész van a két vége felől, csak a közepén hiányzik ez a hat kilométer. Mellettünk halad el az autópálya, de sajnos nem tudtuk elérni, hogy legyen felhajtónk rá. Ezzel az úttal a sztráda elérhetősége is közelebb kerül hozzánk” – mondta az elöljáró.

A megyei önkormányzat közleménye emlékeztet arra, hogy idén szintén saját költségvetésből újították fel az Újszentanna–Erdőskerek (Caporal Alexa)–Pankota utat, és hogy a megyei büdzséből fejezik be majd a Kisiratos–Mácsa, Pankota–Csigérszőlős, Szinte–Seprős, Temesújfalu–Temes megye határa, Ottlaka–Nagypél útvonalakat (ezek a közbeszerzési eljárás fázisában vannak). Az Arad–Újpanád–Világos–Pankota–Körösbökény utat európai uniós támogatással modernizálják majd.

További hírek

Hír beküldése
A 2,4-es erősségű mozgás nem okozott károkat.
Hír beküldése
A hónap végétől látható az Ambrus Attila sztorijából készült film Romániában.
<em>Hír szerkesztése</em> A PSD jelöltje kapott kormányalakítási megbízást
Viorica Dăncilă lehet az első női miniszterelnöke Romániának, ha a parlament megszavazza majd a kormánynévsort. Klaus Iohannis államfő szerdán az eddig is kormányzó PSD–ALDE szociálliberális koalíció által javasolt EP-képviselőt bízta meg kormányalakítással, a lemondott Mihai Tudose helyett.
<em>Hír szerkesztése</em> Ismét fennakadást okozott az esővíz
Az árkok és kanálisok nem bírták elnyelni a nagy mennyiségű csapadékot.
<em>Hír szerkesztése</em> Húsz éve „világít” [AUDIÓ]
Decemberben jubilált az aradi kulturális szemle.
<em>Hír szerkesztése</em> Kölcsey-díjátadó és Arany-balladák
Január 25-én a Bábszínházban.
<em>Hír szerkesztése</em> Khell Levente harmadik a „hétköznapi hősök” versenyén
A Nőileg magazin hirdette meg a Mutass jó példát! programot.
Pécskán két bált is rendeznek.
Hír beküldése
Benyújtotta lemondását Mihai Tudose miniszterelnök, miután pártja, a PSD megvonta tőle politikai támogatását. Klaus Iohannis államfő a helyére Mihai Fifor védelmi minisztert nevezte ki ügyvivő kormányfőnek. A szocdemek Viorica Dăncilă európai parlamenti képviselőt jelölik a posztra; közben történelmi mélypontra zuhant a lej.
Az Eurotrans Alapítvány által szolgáltatásai ingyenesek.