UTA: gólzápor az utánpótláscsapat ellen

Kiütéses győzelmet aratott az év első edzőmeccsén az UTA: a másodosztályú labdarúgócsapat szombaton 7–0-ra verte a klub 19 éven aluliakból álló utánpótlás együttesét.

Az újaradi Motorul-pályán rendezett felmérőn Bálint László vezetőedző szinte a teljes játékoskeretnek lehetőséget adott, legalábbis azoknak, akik sérülés vagy más ok miatt nem kellett kihagyják a felkészülés kezdetét. Az első félidőben 2–0-ra vezettek a „nagyok”, szünet után pedig újabb öt gólt szerzett a 2. Liga tavaszi folytatását az első helyről váró gárda.

A meccs itt megtekinthető:

Az UTA a tervek szerint a harmadosztályú Pécskával és a negyedik ligás Kisejnővel játszik edzőmeccset, mielőtt az antalyai edzőtárborba utazik.

A csapat eddig két hétvéddel erősödött a téli szünetben: Radu Crișan játékjoga az élvonalbeli Astra Giurgiué, de a szezon első felét a másodosztályú Dunărea Călărași csapatánál töltötte, míg a hátralévő részben – kölcsönben – Aradon játszik majd. A klub a honlapon jelentette be a görög-albán kettős állampolgárságú Simo Roumpoulakou szerződtetését is. A 29 éves védőjátékos a görög élvonalban is szerzett tapasztalatot, a Kukesi csapatával pedig albán bajnoki címet ünnepelhetett, ráadásul a Bajnokok Ligája- és az Európa Liga-selejtezőben is szerepelt.

A rovatból ajánljuk:

Gyenge idegzetűeknek nem ajánlott – izgalmas meccsen nyert az UTA
A hétgólos meccs alaposan kárpótolta a nézőket a két csapat korábbi „ínséges” találkozóiért, hiszen az alapszakaszban Aradon gól nélküli döntetlen, Voluntari-on 1–0-s UTA-győzelmet hozó mérkőzést játszott egymással a két csapat.
Bukaresti vereségével lemaradt a felsőházi rájátszásról az UTA
A meccset beárnyékolta a két szurkolótábor közötti tömegverekedés.
Fordulatos meccsen nyert az UTA a Craiova ellen
Továbbra is versenyben áll a felsőházi rájátszásba jutás jelentő 6. helyért.
A Rapid gyorsvonatként gázolt át az UTÁ-n
Az aradi csapat az ezt megelőző öt meccsén négyszer nyert és egy döntetlent játszott.
Továbbra is versenyben az UTA a felsőházi rájátszásért
Legutóbbi öt mérkőzésén veretlen a csapat.
Idegenben nyert és a felsőházi rájátszásra hajthat az UTA
Csak egy pont választja el a hatodik helytől.