Török Zsolt felért az Ama Dablamra

Több kudarcba fulladt próbálkozás után másodszor sikerült feljutnia egy Himalája-csúcsra Török Zsoltnak. Vasárnap az aradi hegymászó és két társa (Teo Vlad és Marius Gane) elérte a 6812 méter magas, az alpinisták körében a világ egyik legszebb hegycsúcsának nevezett Ama Dablamot. A sportember Facebook-oldalán felidézte, hogy nyolc évvel a csalódást keltő kísérlet után most sikerült meghódítania ezt a csúcsot.

Az április derekán indult expedíciónak még nincs vége, ugyanis Török Zsolt egy másik orom meghódítását is célul tűzte ki: a 6440 méter magas Cholatse-nek Vlad Căpuşannal vág neki.

A Török Zsolt vezette 2013-as expedíció 2013-ban – romániai hegymászók közül elsőként – felért a Nanga Parbatra. Egy évvel később az Annapurnára igyekvő alpinistákat helikopterrel kellett kimenteni a hegyről, tavaly pedig a Mount Everest-expedícióját kellett feladnia a nepáli földrengés miatt. Közben a román közvéleménynek erősen megfelelni akaró Török megosztotta a magyar rajongótáborát azzal, hogy nyíltan kritizált egy nagyváradi magyar hegymászót, amiért az magyar zászlót vitt fel magával a Himalájára.

A rovatból ajánljuk:

Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.