Szenzációs hajrágóllal nyert az UTA [VIDEÓ]

2019. október 28.
Fordulatokban és látványos gólokban gazdag mérkőzést hozott az újonc Resicabányai CSM és az UTA vasárnapi csatája a másodosztályú labdarúgó-bajnokságban. A meccset kétgólos előnyt kiengedő vendégek végül Moise utolsó percben szerzett ollózós góljával nyerték meg.
<em>Hír szerkesztése</em> Szenzációs hajrágóllal nyert az UTA [VIDEÓ]
Buhăcianu (a labdával) ezúttal nem szerzett gólt, sokat harcolt | Fotó: uta-arad.ro

Álomszerűen kezdődött a vendégek számára az összecsapás, hiszen az első perc végén szügletet végezhetett el Moise, akinek a beadását a csapatkapitány Ciprian Rus csúsztatott fejjel a kapuba. Húsz perccel később pedig már megduplázták az előnyt a szabadrúgáshoz jutó aradiak: Moise állt a labda mögé 23-25 méterre a kaputól, és a sorfal felett védhetetlent gólt lőtt a „pipába”.

Térfélcsere után a resicaiak „másolták le” Bálint László edző tanítványainak teljesítményét, a korai gólszerzést illetően. Ehmann távoli lövésébe a hárítani igyekvő Florin Ilie fejelt bele, az irányt változtató labda pedig becsapa az ellenkező oldalra mozduló Iacob kaput. Húsz perccel a vége előtt ki is egyenlítettek a hazaiak, szintén fejes góllal: ezúttal azonban resicai játékos csúsztatott a hálóba egy jobb oldali beadást.

Mikor már úgy tűnt, hogy pontosztozkodás lesz, a hazaiak tizenhatosán Moise a kapunak háttal állva egy ollózásra szánta el magát, a majdhogynem„Puskás-díjas” találat pedig három pontot ért az UTÁ-nak.

2. Liga, 14. forduló: Resicabányai CSM–UTA 2–3, gólserzők: Ilie (47. p., öngól), Cioablă (69. p.), illetve C. Rus (2. p.), Moise (23. és 90+1. p.).

További eredmények: Pandurii Târgu Jiu–Kolozsvári Universitatea 0–1, Farul–Mioveni 2–0, Concordia Chiajna–FK Csíkszereda 1–0, Viitorul Pandurii Târgu Jiu–Metaloglobus 1–0, Rapid–Ripensia 0–0, ASU Politehnica–Dunărea Călăraşi 1–1, a FC Argeş–Gloria Buzău meccset hétfőn játsszák, a Turnu Măgurele–Petrolul Ploieşti mérkőzést november 20-ra halasztották, a Sportul Snagov állt, mert a bukaresti Daco-Getica visszalépett a bajnokságból.

Az élen: 1. Mioveni 27 pont, 2. UTA 26/11 meccs, 3. Turnu Măgurele 26/13, 4. Viitorul Pandurii 24, ... 16. Resicabánya 15/13.

Az UTA november 2-án a Viitorul Panduriit (a volt Energeticianult) fogadja.

További hírek

Hír beküldése
Első- és másodfokú szélriadót léptettek érvénybe az ország 27 megyéjében. Vasárnap este hat órától hétfő este hat óráig elsőfokú, erős szélre vonatkozó riasztás alatt áll. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint az első sárga riasztás Arad megyét is érinti. A Körösök-vidékének északi részében 65-80 km/órás széllökések lehetnek.
Hír beküldése
Régi adósságot rótt le Arad a néhai műépítész emléke előtt.
<em>Hír szerkesztése</em> Kovács Gergely az erdélyi római katolikus főegyházmegye új érseke
Gyulafehérváron püspökké szentelték szombaton és az erdélyi római katolikus főegyházmegye élére állították Kovács Gergelyt. A főegyházmegye új érseke Márton Áron szavait idézve azt mondta: „meg kell tanulnunk, hogy egymásért munkát vállaljunk és tudjunk együtt dolgozni az élet minden területén".
<em>Hír szerkesztése</em> Egy híján húsz a pénteken elfogott migránsok száma
Tornyánál akartak Magyarországra szökni.
<em>Hír szerkesztése</em> Súlyos baleset történt Simándon [FRISSÍTVE]
Két embert szállítottak kórházba.
<em>Hír szerkesztése</em> Rangsorolják az RMDSZ-es megyei tanácsosjelölteket
Március 7-én az MKT ülésén lesz az „előválasztás”.
<em>Hír szerkesztése</em> Tízhónapos csecsemő is volt a migránsok között
Több mint harminc illegális bevándorlót tartóztattak fel.
<em>Hír szerkesztése</em> Régi adósságot ró le a város a Szántay-szoborral [AUDIO]
A néhai műépítész munkássága meghatározta Arad mai arculatát.
<em>Hír szerkesztése</em> Mézvásárt rendeznek a hétvégén az Expón
Szombaton 9 és 18, vasárnap 9 és 16 óra között látogatható a rendezvény.
<em>Hír szerkesztése</em> Jubileumi Aradi Magyar Majális
A Bagossy Brothers Company és a 3+2 zenél a huszadik rendezvényen.