Szatmári játékossal erősített az UTA

Dumitru Muntean a Szamos-partiak legeredményesebb futballistája ebben a szezonban.

A másodosztályú labdarúgó-bajnokság tavaszi folytatására készülő UTA egyik riválisának legjobb játékosát csábította el. Az aradi csapat honlapja szerint a Szatmárnémeti Olimpia sokoldalú futballistájával, a 27 éves Dumitru Munteannal kötöttek szerződés. „A játékost régóta figyelte a szakmai stáb, és úgy gondoltuk, remekül illeszkedne a mi játékstílusunkba, ezért szereztünk meg” – nyilatkozta Codru Grădinariu, az aradi klub vezérigazgatója.

A szatmárnémeti születésű, szélső védőként és középpályásként egyaránt bevethető sportember Zilahon kezdte második ligás játékoskarrierjét, két év után ugyanannyit időt töltött a Nagyváradi Luceafărulnál, 2013 óta pedig az Olimpia mezét viseli; a Szamos-parti csapatban nyolc gólt szerzett ebben a szezonban, ezzel a sárga-kékek legeredményesebb játékosa volt, és a negyedik helyen zárta az őszi idényt a csapattal.

Az UTA január 29. és február 12. között a spanyolországi Oliva Nova központban folytatja az alapozást a bajnokságra. Laurenșiu Roșu vezetőedző tanítványai a második, egyenes feljutást érő helyről várják a pontvadászat folytatását.

A rovatból ajánljuk:

Megpuhította az acélt az UTA – magabiztos győzelem az alsóházi rangadón
Az aradi csapat a rájátszásban még veretlen galaci együttest fogadta.
Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.