Sikeres volt Török Zsolték Pumori-expedíciója

7161 méteres Himalája-csúcsra jutott fel a trió.

A Török Zsolt, Teofil Vlad és Romeo Popa összetételű romániai Himalája-expedíció tagjai nepáli idő szerint csütörtök délután feljutottak a „Mount Everest lányakényt” emlegetett Pumori-csúcsra. A trió tagjai ezt követően visszatértek a legközelebbi pihenőhelyre, hogy aztán október 19-én, péntek délutánra lejussanak az alaptáborba. A hírt a túrát szervező nepáli Snowy Horizon Treks and Expedition iroda vezetője, Bodha Raj Bhandari osztotta meg a közösségi oldalán.

Az aradi, pitești-i és ploiești-i illetőségű alpinisták szeptember végén indultak a Himalájába, és alig egy hónap alatt teljesítették a célkitűzést: a 7161 méteres csúcs megmászását.

Az aradi Török Zsolt vezette 2013-ban az a romániai expedíciót, amely feljutott a Himalájában a Nanga Parbat 8125 méter magas csúcsára. Máig ez a romániai alpinizmus legnagyobb teljesítménye.

A rovatból ajánljuk:

Megpuhította az acélt az UTA – magabiztos győzelem az alsóházi rangadón
Az aradi csapat a rájátszásban még veretlen galaci együttest fogadta, és gól nélküli első félidő után 3–1 arányban nyert. A zártkapus büntetés végrehajtását felfüggesztették, így ismét beengedték a nézőket a stadionba.
Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.