Legyőzte a Juvét az UTA

A másodosztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójának szombati játéknapján az UTA a pontvadászatot kényelmes előnnyel vezető Juventus vendége volt Bukarestben, és balul kezdte a meccset, hiszen a hazai pályán ebben az idényben veretlen listavezető egy vinklibe tartó szabadrúgásgóllal korán vezetést szerzett. Laurențiu Roșu vezetőedző tanítványait nem törte meg a hátrány, és egy akció végén Copil azonban gyermeteg módon a 34. percben a kapu mellé rúgta a labdát a kecsegtető lehetőségből…

Az első félidő hajrájában azonban összejött az egyenlítés: Copil ezúttal pontos beadását Curtuiuș bólintotta a hálóba. Alig fordultak a felek, Copil ismét előkészítő szerepet vállalt: szabadrúgásból remekül tálalt a kapu előterében várakozó Gligor elé, aki egy mozdulattal a kapuba passzolta a labdát. Az aradiak hősiesen állták a Juventus-rohamokat, így, miután a múlt szombaton a Sepsit győzték le, sorrendben a második rangadójukat nyerték meg, és felkapaszkodtak a két fő rivális mögé, az osztályozót érő harmadik helyre (az első két helyezett egyenes ágon jut majd az élvonalba).

II. Liga, 30. forduló: Bukaresti Juventus–UTA 1–2, gólszerzők: Băjenaru (5. p.), illetve Curtuiuș (45. p.), Gligor (48. p.).

További eredmények: Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Temesvári ASU Politehnica 2–1, CS Afumaţi–CS Baloteşti 1–0, Resicabányai Metalul–Dacia Unirea Brăila 3–0, Szatmárnémeti Olimpia–Tatrangi Unirea 3–0 (játék nélkül), Brassói FC–CSM Râmnicu Vâlcea 3–0 (játék nélkül), CS Mioveni–Foresta Suceava 0–1; vasárnap: Academica Clinceni–Dunărea Călăraşi 1–4, a Nagyváradi Luceafărul és a Chindia Târgovişte szabadnapos.

Az élen: 1. Juventus 66, 2. Sepsi 54, 3. UTA 53, 4. Brassó 52 ponttal.

A 31., hétközi fordulóban az UTA az Olimpiát fogadja.

A rovatból ajánljuk:

Megpuhította az acélt az UTA – magabiztos győzelem az alsóházi rangadón
Az aradi csapat a rájátszásban még veretlen galaci együttest fogadta, és gól nélküli első félidő után 3–1 arányban nyert. A zártkapus büntetés végrehajtását felfüggesztették, így ismét beengedték a nézőket a stadionba.
Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.