Hátrányból fordítva nyert az UTA

Távolabb került a kiesőzónától a csapat.

A negyedik helyezettet fogadta az UTA labdarúgócsapata a másodosztályú bajnokság hétvégi fordulójának vasárnap déli meccsén, és a papírformának megfelelően a vendégek szerezték meg a vezetést. Alig negyedóra elteltével Vasile 20 méteres remek lövésénél bizonyult tehetetlennek az aradiak kapusa, Bodea. A cerberus azonban két perccel később a helyzet magaslatán volt, amikor is Dedu végezte el az Afumați javára megítélt tizenegyest, de a hálóőr hárított.

Döntő pillanatnak bizonyult ez a Világoson rendezett mérkőzésen, ugyanis az aradiak fokozatosan magukra találta, és Buia révén az első félidő hajrájában egyenlítettek. Térfélcsere után Buia egy 40 méteres szóló révén a vezető – s mint később kiderült: a győztes – gólt is megszerezte, ezzel az UTA távolabb került a kiesőzónától.

2. Liga, 26. forduló: UTA–CS Afumați 2–1, gólszerzők: Buia (45. és 54. p.), illetve Vasile (14. p.).

További eredmények: Nagyváradi Luceafărul–Bukaresti Metaloglobus 2–0, Foresta Suceava–Academica Clinceni 0–1, Ştiinţa Miroslava–CS Mioveni 1–0, Pandurii Târgu Jiu–CS Baloteşti elhalasztva, Szatmárnémeti Olimpia–Dunărea Călăraşi 0–3 (játék nélkül), Marosvásárhelyi ASA–FC Argeş 0–3 (játék nélkül), Sportul Snagov–Dacia Unirea Brăila elhalasztva, Temesvári Ripensia–Chindia Târgovişte 2–3, Temesvári ASU Politehnica–AFC Hermannstadt 0–1.

Az állás: 1. Călăraşi 59 ponttal, 2. Hermannstadt 56, 3. Târgovişte 52, … 10. UTA 30 ponttal.

Szerdán pótolják a három hete elhalasztott 23. fordulót. Az UTA Mioveni-ben játszik este fél nyolctól.

A rovatból ajánljuk: