Győzelemmel kezdett az UTA

A másodosztályú labdarúgó-bajnokság nyitófordulója rangadójának beharangozott mérkőzésén az UTA Târgoviștén lépett pályára szombat délelőtt. A múlt szezonban a feljutásról az osztályozón lemaradt aradiak végig egyenrangú ellenfeli voltak a Chinidának, mi több, az utolsó negyed órát uralták a vendégek, és a hajrában egy ellentámadás végén Curtuiuș fejesgólja a győzelmet jelentett.

Az új vezetőedző, Adrian Mihalcea bemutatkozása tétmérkőzésen tehát jól sikerült.

A következő fordulóban (augusztus 12-én) az UTA az újonc fővárosi Metaloglobust látja vendégül. Az aradiak még mindig Világoson kénytelen rendezni a hazai meccseiket, mert Aradon egy pálya felújítása/átépítése sem készült még el.

II. Liga, 1. forduló: Chindia Târgoviște–UTA 0–1, gólszerző: Curtuiuș (89. p.).

További eredmények: Marosvásárhelyi ASA–Ştiinţa Miroslava 2–1, Nagyváradi Luceafărul–Sportul Snagov (volt Resicabányai Metalul) 1–1, Temesvári Ripensia–Foresta Suceava 16–0 (nem elírás, a vendégek az ifikkel jelentek meg), Dacia Unirea Brăila–Temesvári ASU Politehnica 2–3, FC Argeş–Pandurii Târgu Jiu 0–0, Bukaresti Metaloglobus–Szatmárnémeti Olimpia 0–1, Academica Clinceni–Dunărea Călăraşi 4–1, CS Mioveni–CS Afumaţi 4–0, AFC Hermannstadt (Nagyszeben)–CS Baloteşti 3–0.

A rovatból ajánljuk:

Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.
Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.