Enduro-bajnokság Aradon

Húsz ország több mint 400 motors versenyzőjével rendezik meg Aradon és Hegyalján az 5. King of the Hill Hard Enduro bajnokságot április 7–9. között – jelentették be a szervezők szerda kora délután az aradi városházán tartott sajtótájékoztatón.

Az idei terepmotorverseny különlegessége, hogy a rajtott péntek délben az egykori Vörös Trikó gyár helyén, a városligethez közel lévő telek romhalmazain tartják meg. Szombaton 9.30 és 18 óra között Gyorok, Aradkövi, Kovászi, Világos és Ópálos térségében búgnak fel a motorok, míg vasárnap 9.30 és 15 óra között Gyorok, Aradkövi és Ópálos környékét, valamint a Zarándi-hegység nyugati dombságait veszik birtokba. A hegyimentő-szolgálat felhívja a környéken túrázók figyelmét, hogy a verseny kijelölt útvonala sok helyütt keresztezi a turistaösvényeket, ezért óvatosan közlekedjenek a természetben barangolók. Vészhelyzet esetén hívják a 112-es egységes segélyhívó számot, vagy a hegyimentőket a 0-SALVAMONT betűjelekkel (a 0-725826668 számnak megfelelő betűk).

A King of the Hill Hard Enduro verseny egyben a Balkán-bajnokság első futama, és világbajnoki hard Enduro-futamnak is számít.

A rovatból ajánljuk: