Edzőváltás körvonalazódik az UTA-nál [FRISSÍTETT]

A sportarad.ro internetes sportújság szerint Nagy Rolandnak távoznia kell az UTA kispadjáról. Az aradi futballcsapat vereséget szenvedett a másodosztályú bajnokság legutóbbi két fordulójában – ráadásul a kupából is kiesett egy harmadosztályú ellenféllel szemben –, s jelenleg a nyolcadik helyen áll, 5 pont hátrányban az egyenes feljutás érő második helyezettel szemben.

Nagy Rolanddal a negyedik ligából jutott fel a másodikba a csapat, mindössze két év alatt, de a szombati, az éllovas Juventustól elszenvedett hazai vereség után úgy látszik, hogy megrendült benne a vezetőség bizalma.

A sportarad.ro szerint a legnagyobb esélyes a vezetőedzői posztra Laurențiu Roșu egykori válogatott labdarúgó, a Steaua és több spanyolországi első ligás csapat játékosa, aki eddig csak másodedzői minőségben dolgozott aktív játékospályafutása abbahagyása után.

FRISSÍTÉS: A klub honlapján olvasható hétfői közleményben a vezetőség hivatalosan is megerősíti, hogy nem tart igény Nagy Roland vezetőedzői munkájára, ugyanakkor (megköszönve szolgálatait) állást ajánlanak neki az egyesület tartalék- vagy korosztályos csapatainál.

Az UTA a következő eredményeket érte el a trénerrel:

  • 2013/2014-es szezon (a 7. fordulótól), IV. Liga, Arad megye: 1. hely, a Román Kupa megyei szakaszának megnyerése;
  • 2014/2015-ös szezon, III. Liga, 4. csoport: 1. hely, a Román Kupa 4. fordulójáig jutás;
  • 2015/2016-os szezon, II. Liga, 2. csoport: 3. hely az alapszakaszban, 2. hely a rájátszásban és osztályozó a feljutásért (0–3 és 1–0 az FC Voluntari-ral), a Román Kupában a legjobb 32 közé jutás.

A rovatból ajánljuk:

Megnyerte az alsóházi rájátszást az UTA
A 2020-as élvonalba jutás óta a legjobb helyezés.
Vezeti az alsóházi mezőnyt az UTA, megnyerte a bajnokságot az FCSB
Kétgólos győzelmet arattak Jászvásáron az aradiak.
Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.