Ballábas bemutatkozás Bukarestben

Alig tanúsítottak ellenállást az aradiak a „dákokkal" szemben.

Rekkenő hőségben kellett lejátszania első meccsét az UTÁ-nak vasárnap kora délután, a másodosztályú bajnokság nyitó fordulójában. A kánikulára sem foghatják azonban az aradi labdarúgók a főleg az első félidőbeli gyenge bukarsti teljesítményüket, aminek köszönhetően a Daco-Getica (a volt Juventus, amelyik a nyáron esett ki az élvonalból) kényelmes előnyre tett szert. Ráadásul a hazaiak második gólja parádésra sikeredett: Stănescu „felültett” a teljes aradi védelmet, majd tíz méterről jobb külsővel átemelte a kapuson a labdát; ezt megelőzően Voicu fejesgóllal szerzett vezetést, de a szünetig többször is növelhették volna előnyüket a bukarestiek.

Téfélcsere után „dákó-géták” az eredmény tartására törekedtek, míg az aradiak hasztalanul próbálkoztak szépíteni, csak egy szabálytalan gólra futotta erejükbő (Rus nevéhez fűződik). A látottak alapján Ionuț Popa edző tanítványainak össze kell kapniuk magukat, ha nem akarnak ebben a szezonban is a kiesés ellen küzdeniük.

2. Liga, 1. forduló: Bukaresti Daco-Getica–UTA 2–0, gólszerzők: Voicu (11. p.), Stănescu (32. p.).

További eredmények: Kolozsvári Universitatea–Bukaresti Metaloglobus 2–0, Energeticianul–Nagyváradi Luceafărul 4–0, Bákói Aerostar–Pandurii Târgu Jiu 0–1, FC Argeş–CS Baloteşti 2–0, CS Mioveni–Academica Clinceni 2–1, Dacia Unirea Brăila–Temesvári Ripensia 1–2, Konstancai Farul–Temesvári ACS Poli 4–1, Petrolul Ploieşti–Sportul Snagov 0–0, Temesvári ASU Politehnica–Chindia Târgovişte 0–1.

Jövő szombaton az UTA az újonc Farult fogadja az újaradi Motorul-pályán.

A rovatból ajánljuk:

Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.