A Polival játszik a feljutásért az UTA [FRISSÍTETT]

A hétvégén befejeződött a másodosztályú labdarúgó-bajnokság és az élvonalbeli pontvadászat alsóházi rájátszása is. Az már korábban eldőlt, hogy az UTA a II. Liga harmadik helyén végez az utolsó forduló eredményeitől függetlenül, így a Chindia Târgoviște elleni szombati „hazai” meccs inkább csak a „főpróbája” volt az osztályozónak, ami az aradiakra vár még.

A Világoson rendezett mérkőzés 2–2-vel zárult úgy, hogy az aradiak kétszer is vezettek, ám Laurențiu Roșu vezetőedző több alapembert is pihentetett. A másodosztályú bajnokság élén két újoncscsapat végzett (és jutott fel egyenes ágon az I. Ligába): a 84 pontos Bukaresti Juventus és a 71 pontos Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, míg az UTA 66 ponttal a dobogó harmadik fokán fejezte be az idényt, és esélyt kapott arra, hogy pótselejtezőn játsszon a feljutásért.

Ellenfele a Temesvári ACS Politehnica le – ez vasárnap este derült ki, miután a I. Liga alsóházának utolsó forduló drámai módon zárult le. A Poli 0–2-ről egyenlített 2–2-re Medgyesen, míg a Pandurii a 90+4. percben veszített 2–1-re Botoșani-ban, így a Marosvásárhelyi ASA-t a Târgi Jiu-i csapat követi a másodosztályba, míg a temesváriak a 6. helyen végeztek, és az UTA-val játszanak a bennmaradásért.

Az osztályozót oda–visszavágó redszerben szervezik meg, a meccsek időpontjait hétfő este hozza nyilvánosságra a szövetség.

FRISSÍTÉS: A Román Labdarúgó-szövetség hétfő délutáni ülésén eldőlt, hogy az osztályozó első meccsét június 11-én vagy 12-én, a visszavágót pedig 15-én játsszák. Az UTA honlapja szerint, ha az aradiak lesznek a pályaválasztók, június 11-én rendezik meg az első mérkőzést, ha a Poli lesz, akkor 12-én lépnek pályára a csapatok. A pályaválasztói jog sorsolását kedden tartják Bukarestben.

A rovatból ajánljuk:

Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.
Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.