Az Aradi Magyar Napok nyitánya – KÉPEKBEN

2017. szeptember 30.
<em>Hír szerkesztése</em> Az Aradi Magyar Napok nyitánya – KÉPEKBEN

Az Aradi Magyar Napok 2017-es rendezvénysorozata már csütörtökön megkezdődött, de az első, nagyobb tömeget megmozgató eseményre péntek este került sor. A városligeti gokartpályán Rúzsa Magdi és együttese adott közel kétórás koncertet.

Bognár Levente alpolgármester és Gheorghe Falcă polgármester köszöntője után kezdődött a buli. A 2013-as fellépéséhez hasonlóan idén is elbűvölte az aradi közönséget, amely a slágereket vele együtt énekelte.


Több ezren jöttek látni-hallani Rúzsa Magdit

Szombaton a kétévente esedékes véndiák-találkozót rendezték meg a Csiky Gergely Főgimnáziumban és az egykori zárdában (később 1. számú, ma Eminescu-iskola) az Aradon magyarul végzettek számára. Muntean Tibor iskolaigazgató és Nagy Etelka, a szervező Alma Mater Alapítvány elnöke köszöntője után Csiky-s diákok néptánncal, szavalattal és népdalokkal köszöntötték a mintegy 250 résztvevőt.


Mintegy 250 véndiák jött el


A diákok előadása


Az iskola könyvtárában az 1972-ben végzettek 45 éves érettségi találkozóját tartották

Az iskola dísztermében az elmúlt száz év történelmének élő-eleven szereplőjével, az iskola legidősebb véndiákjával, a 96 éves Karczagi Sándor nyugalmazott református lelkésszel bezsélgetett Ujj János nyugalmazott történelemtanár, volt iskolaigazgató.


Ujj János és Karczagi Sándor

A gokartpályán ezzel egy időben megkezdődött az Aradi Magyar Ifjúsági Szervezet ifjőúsági és sportnapja, amelyen különböző szabadidős porgramokkal várták a fiatalokat és a kisgyerekes családokat. Délután négy órára ugyanoda várják az érdeklődőket a Bóbita zenekar koncertjére.


A beer-pong egyik változata


Gyerekfoglalkozás az ifinapon


Ez már ping-pong...

A Nőileg című erdélyi magyar női magazin szerkesztői és aradi tudósítói a Jelen Házban találkoztak olvasóikkal.

Az arad-ségai műfüves focipályán zajlott szombat délelőtt az Arad megyei magyar általános iskolások 5. focibajnoksága a Szabadság-szobor Egyesület szervezésében. Tíz csapat nevezett be, az 5–8. osztályos tanulókból álló együtteseket két csoportba sorolták, és kétszer hét perces meccseket vívtak az elődöntőbe jutásért.


Tíz csapat jelentkezett a focibajnokságra

A cikk írásakor a fináléba jutásért játszottak a csapatok.

Este nyolcra Deák Bill Gyula koncertjére várják az aradi magyarokat, de érdemes korábban is kimenni, a lacikonyhák vagy a sörsátrak árnyékában kikapcsolódni.

További hírek

Hír beküldése
A 2,4-es erősségű mozgás nem okozott károkat.
Hír beküldése
A hónap végétől látható az Ambrus Attila sztorijából készült film Romániában.
<em>Hír szerkesztése</em> A PSD jelöltje kapott kormányalakítási megbízást
Viorica Dăncilă lehet az első női miniszterelnöke Romániának, ha a parlament megszavazza majd a kormánynévsort. Klaus Iohannis államfő szerdán az eddig is kormányzó PSD–ALDE szociálliberális koalíció által javasolt EP-képviselőt bízta meg kormányalakítással, a lemondott Mihai Tudose helyett.
<em>Hír szerkesztése</em> Ismét fennakadást okozott az esővíz
Az árkok és kanálisok nem bírták elnyelni a nagy mennyiségű csapadékot.
<em>Hír szerkesztése</em> Húsz éve „világít” [AUDIÓ]
Decemberben jubilált az aradi kulturális szemle.
<em>Hír szerkesztése</em> Kölcsey-díjátadó és Arany-balladák
Január 25-én a Bábszínházban.
<em>Hír szerkesztése</em> Khell Levente harmadik a „hétköznapi hősök” versenyén
A Nőileg magazin hirdette meg a Mutass jó példát! programot.
Pécskán két bált is rendeznek.
Hír beküldése
Benyújtotta lemondását Mihai Tudose miniszterelnök, miután pártja, a PSD megvonta tőle politikai támogatását. Klaus Iohannis államfő a helyére Mihai Fifor védelmi minisztert nevezte ki ügyvivő kormányfőnek. A szocdemek Viorica Dăncilă európai parlamenti képviselőt jelölik a posztra; közben történelmi mélypontra zuhant a lej.
Az Eurotrans Alapítvány által szolgáltatásai ingyenesek.