Nőtt a személyforgalom, csökkent az illegális migráció

2019. január 23.
Szerdán vonta meg a 2018-as esztendő mérlegét az Arad megyei határrendészet.
<em>Hír szerkesztése</em> Nőtt a személyforgalom, csökkent az illegális migráció a határon
Minden héten elkapnak egy csoport migránst

Tavaly 8,2 milliós személy- és 3,4 milliós gépjárműforgalmat jegyeztek a román–magyar határ Arad megyei szakaszán (a kürtösi vasúti, a nagylaki, gyulavarsándi, tornyai közúti, a nagylaki autópálya-, továbbá a négy ideiglenesen működő határátkelőn). A legforgalmasabbnak a Nagylak–Csanádpalota autópálya-határátkelő bizonyult, ahol körülbelül 6 millió utast regisztráltak, ezt követően a legtöbben (1,2 millióan) a nagylaki közúti átkelőt használták. A személyforgalom nőtt az Arad megyei határátkelőkön 2017-hez képest, ugyanis tavalyelőtt csak 7,9 millió utast regisztráltak.

A határrendészek 457 illegális határárlépőt tartóztattak fel tavaly, egy részüket a zöldhatáron, másokat a határátkelőkön különböző járművekben megbújva találtak meg, és rajtuk kívül 30 embercsempész ellen indítottak eljárást. A határsértők 85 százaléka a Közép- és Közel-Kelet országaiból származott. A legkirívóbb eset október 15-én volt, amikor is 47 migránst találtak megbújva egy kamionban a nagylaki autópálya-határátkelőhelyen. A migránsok száma egyébként csökkent 2017-hez képest, amikor 2200 illegális határátlépőt állítottak meg.

Az árucsempészet megfékézése is a határrendészet feladata közé tartozik, és a leggyakrabban zárjegy nélküli alkohol- és dohánytermékeket fedeztek fel. Több mint 1770 liternyi ital és több mint 250 ezer cigarettát koboztak el – olvasható az összesítésben, amely kitér arra, hogy a legtöbbet, közel 40 ezer cigarettát egy magyar állampolgár gépkocsijának lökhárítójában találtak meg, szeptember elején.

A határátkelőkön 47 olyan gépjárművet akartak az országba hozni, amelyeket külföldön köröztek, a legtöbbször valamelyik uniós ország adóhatósága kerestette lefoglalható ingó vagyontárgyként, de volt olyan autó is, amelyet bűntárgyként tartottak nyilván. Ezeket a határrendészek elkobozták.

További hírek

Hír beküldése
Sokba került a kapushiba a feljutásért versengő Chindia ellen.
„A Feltámadt Jézus életet hozott, de ezt az életet élni kell, és nemcsak távolról szemlélni. Aktívan bele kell kapcsolódnunk az Ő életébe és az Ő közösségének az életébe, akkor is, ha ez kockázattal jár. Ha ez nem történik meg, akkor az életnek a perifériájára fogunk szorulni, lehet, hogy gazdagon, talán híresen, de boldogtalanul."
Hír beküldése
Természetes anyagokból, hagyományos módszerekkel festette piros tojásokat.
<em>Hír szerkesztése</em> Pély Barna-koncert a Flexben
Május 3-án lép fel az egykori United tagja.
<em>Hír szerkesztése</em> Átvehették az első babacsomagokat az aradiak [AUDIÓ]
A magyar kormány támogatása a Köldökzsinór-programban részt vevő családoknak.
<em>Hír szerkesztése</em> Durrdefekt miatt borult fel a kisbusz kilenc utassal
Szerencsére senki sem sérült meg az autópályán történt balesetben.
<em>Hír szerkesztése</em> Húsvéti vásár a városháza előtt
Nagypénteken kezdődik.
<em>Hír szerkesztése</em> Tavaszi vásár az Expón
Dísznövények, kerti bútorok, utazási irodák ajánlata.
<em>Hír szerkesztése</em> UTA 74.: könyvbemutató és futballtörténeti kiállítás
Az alapító Neuman báróra, a legendás játékosokra és meccsekre is emlékeznek.
<em>Hír szerkesztése</em> Húsvéti ételszentelés Pécskán
A Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület kezdeményezésére már harmadszor szervezik meg.