Nagyzerénd az a hely, ahonnan a művészember meríthet [AUDIÓ]

2017. augusztus 3.
<em>Hír szerkesztése</em> Nagyzerénd az a hely, ahonnan a művészember meríthet [AUDIÓ]
Az akotótábor résztvevői hétfőn a Tornyai Tájházba látogattak. Fotó: Nagy István

Csütörtökön zárult a jubileumi, 15. Nemzetközi Alkotótábor Nagyzerénden. Az Arad és Bihar megye határán, a Fekete-Körös mentén fekvő községben nyolc ország tizenhat képzőművésze – közük németek, lengyelek, koreaiak – adott egymásnak találkozót. A festők, grafikusok és keramikusok nemcsak megörökítik a település és környékének hétköznapjait, de évről évre megismertetik a helybelieket a kortárs képzőművészet aktualitásaival és hírét is viszik a nagyvilágban Zeréndnek és Arad megyének. Alkotásaikkal pedig az ország első vidéki képtárának, a több mint 40 éves zeréndi galériának a gyűjteményét gyarapítják.

A hagyományos kiállítást, amelyen a táborban készült munkákat tekitnhették meg a helybeliek, a támogatók és a meghívottak, vasárnap délután nyitották meg a helyi művelődési házban.


Érdeklődők a vasárnapi kiállításon. Fotó: Bartha Csaba / Temesvári Rádió Facebook-oldala

Az alkotótábor fő szervezője a Pro Zerind Egyesület, főbb támogatók a megyei kulturális központ, a helyi önkormányzat, a Communitas Alapítvány, ezenkívül pedig számos magánszemély és civil szervezet.

Pataky Lehel Zsolt a záró nap előtt kereste fel a művésztelepet. Hallgassa meg a Kossuth Rádió Határok nélkül c. műsora számára készült összeállítását:

További hírek

Hír beküldése
A 2,4-es erősségű mozgás nem okozott károkat.
Hír beküldése
A hónap végétől látható az Ambrus Attila sztorijából készült film Romániában.
<em>Hír szerkesztése</em> A PSD jelöltje kapott kormányalakítási megbízást
Viorica Dăncilă lehet az első női miniszterelnöke Romániának, ha a parlament megszavazza majd a kormánynévsort. Klaus Iohannis államfő szerdán az eddig is kormányzó PSD–ALDE szociálliberális koalíció által javasolt EP-képviselőt bízta meg kormányalakítással, a lemondott Mihai Tudose helyett.
<em>Hír szerkesztése</em> Ismét fennakadást okozott az esővíz
Az árkok és kanálisok nem bírták elnyelni a nagy mennyiségű csapadékot.
<em>Hír szerkesztése</em> Húsz éve „világít” [AUDIÓ]
Decemberben jubilált az aradi kulturális szemle.
<em>Hír szerkesztése</em> Kölcsey-díjátadó és Arany-balladák
Január 25-én a Bábszínházban.
<em>Hír szerkesztése</em> Khell Levente harmadik a „hétköznapi hősök” versenyén
A Nőileg magazin hirdette meg a Mutass jó példát! programot.
Pécskán két bált is rendeznek.
Hír beküldése
Benyújtotta lemondását Mihai Tudose miniszterelnök, miután pártja, a PSD megvonta tőle politikai támogatását. Klaus Iohannis államfő a helyére Mihai Fifor védelmi minisztert nevezte ki ügyvivő kormányfőnek. A szocdemek Viorica Dăncilă európai parlamenti képviselőt jelölik a posztra; közben történelmi mélypontra zuhant a lej.
Az Eurotrans Alapítvány által szolgáltatásai ingyenesek.