Levették napirendről a vidéki buszjáratok ritkítását

2017. december 20.
A jövő heti rendkívüli tanácsülésen hoznak döntést az ügyben.
<em>Hír szerkesztése</em> Levették napirendről a vidéki buszjáratok ritkítását
Illusztráció

Az Arad Megyei Tanács szerdai ülésén egyebek mellett arról is dönteni kellett volna, hogy az Aradi Közszállítási Vállalat (CTP) elővárosi és megyei buszáratainak számát csökkentsék, többek között a pénzhiány és az állítólagos alacsony kihasználtság miatt. Az önkormányzat honlapján olvasható határozattervezet szerint ez Szentpált, Zimándújfalut és Pécskát is érintette volna több más településsel együtt.

Az RMDSZ két megyei tanácsosa, Bölöni György és Péró Tamás úgy vélte, indokolatlan a CTP által kezdeményezett járatcsökkentés – olvasható a magyar érdekvédelmi szövetség megyei szervezetének délutáni sajtóközleményében. „Mivel a kérdés több magyarok lakta települést is érint, elhamarkodottnak ítéltük, hogy megfelelő egyeztetés, tárgyalás nélkül vegyenek el buszjáratokat az emberektől. A két megyei tanácsosnak sikerült meggyőzni más kollégákat is ennek fontosságáról, így a határozat-tervezet lekerült a december 20-i tanácsülés napirendjéről. Az elképzelések szerint a jövő héten, egy rendkívüli megyei tanácsülésen kerül ismét napirendre a buszjáratok ügye” – fogalmaznak a közleményben.

Péró, aki egyben a megyei RMDSZ ügyvezető elnöke is, keddi Facebook-bejegyzésében cáfolta, hogy nem használnák ki az utasok a járatokat. Szerinte a „zimándújfalui járatra eladott 13177 buszjegy, valamint a 4156 bérlet, a szentpáli járatra eladott 2174 jegy s 898 bérlet” azt jelzi, hogy van igény a jelenlgei járatszámra (azt nem tudjuk, hogy az adatok egész évre vonatkoznak-e, vagy egy rövidebb időszakra).

További hírek

Hír beküldése
A tavalyi 13 lej helyett 20 lejbe kerül idén egy felnőtt belépőjegy!
A történész betegség miatt nem jöhet Aradra.
Hír beküldése
A hagyományos májusi időponthoz képest idén valamivel később, június 2–3-án rendezik meg a Békéscsaba–Arad–Békéscsaba Szupermaraton, kerékpáros és görkorcsolyatúrát.
<em>Hír szerkesztése</em> Visszaállítják a törölt buszjáratok 90 százalékát
Az Arad Megyei Tanács hétfő kora délutáni ülésén megszavazták a márciustól eltörölt elővárosi és vidéki autóbuszjáratok 90 százalékának a visszaállítását. Ezenkívül napi egyről háromra növelik a kisiratosi menetrend szerinti járatok számát.
<em>Hír szerkesztése</em> Szerdán és szombaton gyűjtik a szemetet Pécskán
Az első héten háromszor lesz hulladékszállítás a városban és a hozzá tartozó falvakban.
<em>Hír szerkesztése</em> Jótékonysági nótagála Pécskán
A közösségi házra gyűjtenek az Anyák-napi rendezvényen.
<em>Hír szerkesztése</em> Gyulán töltsünk a poharunkba!
Április 27. és 30. között rendezik meg a 19. Gyulai Pálinkafesztivált.
<em>Hír szerkesztése</em> Remizett az UTA a Pandurii ellen
Ez volt a Poli elleni örökrangadó főpróbája.
<em>Hír szerkesztése</em> Raffay Ernő előadása Aradon
Erdély 1918 és 1920 között.
<em>Hír szerkesztése</em> St. Martin-koncerttel ünnepel a 15 éves a Szabadság-szobor Egyesület
Május 4-én, péntek 19 órától ünnepi gálaműsort szerveznek a Ioan Slavici-színházban.