Levették napirendről a vidéki buszjáratok ritkítását

2017. december 20.
A jövő heti rendkívüli tanácsülésen hoznak döntést az ügyben.
<em>Hír szerkesztése</em> Levették napirendről a vidéki buszjáratok ritkítását
Illusztráció

Az Arad Megyei Tanács szerdai ülésén egyebek mellett arról is dönteni kellett volna, hogy az Aradi Közszállítási Vállalat (CTP) elővárosi és megyei buszáratainak számát csökkentsék, többek között a pénzhiány és az állítólagos alacsony kihasználtság miatt. Az önkormányzat honlapján olvasható határozattervezet szerint ez Szentpált, Zimándújfalut és Pécskát is érintette volna több más településsel együtt.

Az RMDSZ két megyei tanácsosa, Bölöni György és Péró Tamás úgy vélte, indokolatlan a CTP által kezdeményezett járatcsökkentés – olvasható a magyar érdekvédelmi szövetség megyei szervezetének délutáni sajtóközleményében. „Mivel a kérdés több magyarok lakta települést is érint, elhamarkodottnak ítéltük, hogy megfelelő egyeztetés, tárgyalás nélkül vegyenek el buszjáratokat az emberektől. A két megyei tanácsosnak sikerült meggyőzni más kollégákat is ennek fontosságáról, így a határozat-tervezet lekerült a december 20-i tanácsülés napirendjéről. Az elképzelések szerint a jövő héten, egy rendkívüli megyei tanácsülésen kerül ismét napirendre a buszjáratok ügye” – fogalmaznak a közleményben.

Péró, aki egyben a megyei RMDSZ ügyvezető elnöke is, keddi Facebook-bejegyzésében cáfolta, hogy nem használnák ki az utasok a járatokat. Szerinte a „zimándújfalui járatra eladott 13177 buszjegy, valamint a 4156 bérlet, a szentpáli járatra eladott 2174 jegy s 898 bérlet” azt jelzi, hogy van igény a jelenlgei járatszámra (azt nem tudjuk, hogy az adatok egész évre vonatkoznak-e, vagy egy rövidebb időszakra).

További hírek

Hír beküldése
A 2,4-es erősségű mozgás nem okozott károkat.
Hír beküldése
A hónap végétől látható az Ambrus Attila sztorijából készült film Romániában.
<em>Hír szerkesztése</em> A PSD jelöltje kapott kormányalakítási megbízást
Viorica Dăncilă lehet az első női miniszterelnöke Romániának, ha a parlament megszavazza majd a kormánynévsort. Klaus Iohannis államfő szerdán az eddig is kormányzó PSD–ALDE szociálliberális koalíció által javasolt EP-képviselőt bízta meg kormányalakítással, a lemondott Mihai Tudose helyett.
<em>Hír szerkesztése</em> Ismét fennakadást okozott az esővíz
Az árkok és kanálisok nem bírták elnyelni a nagy mennyiségű csapadékot.
<em>Hír szerkesztése</em> Húsz éve „világít” [AUDIÓ]
Decemberben jubilált az aradi kulturális szemle.
<em>Hír szerkesztése</em> Kölcsey-díjátadó és Arany-balladák
Január 25-én a Bábszínházban.
<em>Hír szerkesztése</em> Khell Levente harmadik a „hétköznapi hősök” versenyén
A Nőileg magazin hirdette meg a Mutass jó példát! programot.
Pécskán két bált is rendeznek.
Hír beküldése
Benyújtotta lemondását Mihai Tudose miniszterelnök, miután pártja, a PSD megvonta tőle politikai támogatását. Klaus Iohannis államfő a helyére Mihai Fifor védelmi minisztert nevezte ki ügyvivő kormányfőnek. A szocdemek Viorica Dăncilă európai parlamenti képviselőt jelölik a posztra; közben történelmi mélypontra zuhant a lej.
Az Eurotrans Alapítvány által szolgáltatásai ingyenesek.