Levették napirendről a vidéki buszjáratok ritkítását

2017. december 20.
A jövő heti rendkívüli tanácsülésen hoznak döntést az ügyben.
<em>Hír szerkesztése</em> Levették napirendről a vidéki buszjáratok ritkítását
Illusztráció

Az Arad Megyei Tanács szerdai ülésén egyebek mellett arról is dönteni kellett volna, hogy az Aradi Közszállítási Vállalat (CTP) elővárosi és megyei buszáratainak számát csökkentsék, többek között a pénzhiány és az állítólagos alacsony kihasználtság miatt. Az önkormányzat honlapján olvasható határozattervezet szerint ez Szentpált, Zimándújfalut és Pécskát is érintette volna több más településsel együtt.

Az RMDSZ két megyei tanácsosa, Bölöni György és Péró Tamás úgy vélte, indokolatlan a CTP által kezdeményezett járatcsökkentés – olvasható a magyar érdekvédelmi szövetség megyei szervezetének délutáni sajtóközleményében. „Mivel a kérdés több magyarok lakta települést is érint, elhamarkodottnak ítéltük, hogy megfelelő egyeztetés, tárgyalás nélkül vegyenek el buszjáratokat az emberektől. A két megyei tanácsosnak sikerült meggyőzni más kollégákat is ennek fontosságáról, így a határozat-tervezet lekerült a december 20-i tanácsülés napirendjéről. Az elképzelések szerint a jövő héten, egy rendkívüli megyei tanácsülésen kerül ismét napirendre a buszjáratok ügye” – fogalmaznak a közleményben.

Péró, aki egyben a megyei RMDSZ ügyvezető elnöke is, keddi Facebook-bejegyzésében cáfolta, hogy nem használnák ki az utasok a járatokat. Szerinte a „zimándújfalui járatra eladott 13177 buszjegy, valamint a 4156 bérlet, a szentpáli járatra eladott 2174 jegy s 898 bérlet” azt jelzi, hogy van igény a jelenlgei járatszámra (azt nem tudjuk, hogy az adatok egész évre vonatkoznak-e, vagy egy rövidebb időszakra).

További hírek

Hír beküldése
Jubileumi zarándoklatot szerveznek július 16-án, hétfőn.
<em>Hír szerkesztése</em> Nemzetiségek fesztiválja
Népviseleti felvonulás és folklórműsor színesíti a programot.
<em>Hír szerkesztése</em> Utánfutó lökte le az útról az autót
Egy sérültet helikopterrel szállítottak kórházba.
<em>Hír szerkesztése</em> XII. Nagyiratosi Falunapok
A hétvégén rendezik meg az idei kulturális és hagyományőrző programsorozatot. A TNT és a 3+2 is koncertezik a rendezvényen.
Hír beküldése
Megyeszerte 846 fellebbezést nyújtottak be, és 537 esetben emeltek, ám 259 esetben csökkentettek a jegyek a felülvizsgálat után, így a sikeresen érettségizők aránya valamelyest javult, 61,13%-ra az eredeti 59,20%-ról. A Csiky Gergely Főgimnáziumban eggyel nőtt a sikeresen diplomázók száma, 32-re, az átmenők aránya 59,26%.
<em>Hír szerkesztése</em> Emberéletet követelt Aradon a vihar [VIDEÓ]
Két óra alatt kellett négy helyre riasztották a tűzoltókat.
<em>Hír szerkesztése</em> Szentpáli győzelem a Magyar Falvak Kupáján
Hét település nyolc csapatának részvételével zajlott a bajnokság, a hazaiak hétméteresekkel nyertek.
<em>Hír szerkesztése</em> Fradi-játékos lőtt gólt az UTA színeiben
A csíki János Norbert Budapestről érkezett Aradra.
<em>Hír szerkesztése</em> Idén is felkerekedik
Július 28-tól három megyében tíz napon át turnézik a társulat.
<em>Hír szerkesztése</em> Nagyzeréndi Napok
Roncsderbi is lesz a július 13. és 15. közötti programsorozaton.