FRISSÍTVE: Kedden temetik Török Zsoltot

2019. augusztus 18.
<em>Hír szerkesztése</em> FRISSÍTVE: Kedden temetik Török Zsoltot
Török Zsolt az Ama Dablam-csúcson

FRISSÍTVE: Lehozták a hegyről a vasárnapra virradó éjszaka a Fogarasi-havasokban elhunyt Török Zsolt aradi alpinista holttestét – közölte a Szeben megyei hegyimentő-szolgálat vezetője, Adrian David. A hegymászó felesége arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy Zsoltot kedden helyezik örök nyugalomra.

Mivel a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt szombat este a helikopter nem tudott leszállni a Negoj-csúcs környékén, ahol a hegymászó holttestét megtalálták, végül a hegyimentők hozták le a hegyről. Az akció éjszaka 1 óra körül ért véget. Az alpinista holttestét a nagyszebeni igazságügyi orvostani intézethez szállították – magyarázta David.

Török Zsolt az egyik legismertebb romániai hegymászó volt. Eltűnését felesége jelentette szombat reggel, majd több órán át keresték a Salvamont Argeş és Szeben megyei munkatársai, csendőrök és a belügyminisztérium egyik helikopterének segítségével. Végül a Negoj-csúcs közelében találták meg a holttestét, vélhetően lezuhant egy szikláról.

Adrian David elképzelhetetlennek tartja, hogy egy olyan tapasztalt hegymászó, mint Török Zsolt, hibázott volna. Azt feltételezte, hogy talán leszakadt az a szikladarab, amelyen épp akkor az alpinista tartózkodott.

„Rendkívül ingatag övezetről van szó, hegymászók ritkán járnak ott” – fejtette ki a szakember a Mediafaxnak. Hozzátette, csak szombat reggel kaptak felkérést a keresésre, de úgy tűnik, hogy már szerda óta nem adott életjelet magáról.


Fotók: Szeben megyei hegyimentő-szolgálat

Ezt megerősítette Török Zsolt felesége, aki kedden este még beszélt férjével: akkor a Călţun nevű menedékhelyen volt. „Szerdán reggel elindult egy sétára, és megtörtént. A környéken nincs térerő, ezért eleinte nem aggódtam nagyon. Tudtam, hogy jönnie kell, de volt nála sátor, és minden, amire szüksége lehet, ezért azt mondtam magamban, tudja, mit csinál. Aztán szombat reggel egy csoport megtalálta a Călţun menedékhelyen hagyott holmijait, és akkor azonnal jelentettem az eltűnését” – nyilatkozta Laura Nădăban, aki szerint férje egyedül utazott a Fogarasi-havasokba, ahol másokkal is találkozni szeretett volna, majd vasárnap tért volna haza. (Agerpres / aradon.ro)

Kedden tartják a temetést

Török Zsolt özvegye a Facebookon tette közzé, hogy a hegymászó tisztelői vasárnap és hétfőn az aradi Ioan Slavici-színházban vehetnek végső búcsút a sportembertől, akinek a temetését kedden 14 órától tartják az aradi Felsőtemetőben (az UTA-negyedben).

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> Nagyobb büntetés az okos eszközök vezetés közbeni használatért
Szigorítja a Román Rendőrség a büntetéseket azokkal szemben, akik autóvezetés közben telefonon üzenetet írnak, élőben közvetítenek, képet rögzítenek vagy telefonon beszélnek. A rendőrség tájékoztatása szerint októbertől a felsoroltakért kiróható bírság összege 870 lejről 1160 lejre emelkedik.
Hír beküldése
Földes László Hobo és a Nemzeti Színház előadása a kamaraszínház műsorán.
Hír beküldése
A CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. közreműködésével.
<em>Hír szerkesztése</em> XX. Magyar–magyar gazdatalálkozó [AUDIÓ]
Közös gondok és célok a Kárpát-medencei magyar agráriumban.
<em>Hír szerkesztése</em> Gazdák, figyelem! – Ilyen lesz az idő a héten
A nappali csúcsok 18 és 32 Celsius-fok között váltakoznak.
<em>Hír szerkesztése</em> Próbára teszi az időjárás a hegyaljai bortermelőket [AUDIÓ]
A körülmények ellenére jó évjáratra számítanak.
<em>Hír szerkesztése</em> Döntetlent játszott az UTA a rangadón
Izgalmas meccsen osztozkodtak a pontokon.
<em>Hír szerkesztése</em> Elektromos rollert nyerhet, ha támogatja az Aradi Magyar Napokat
Húszlejes karkötő vásárlásával segíthet a rendezvény sikerén.
<em>Hír szerkesztése</em> Nem építhetnek toronyházat a Vörös Trikó helyére
Temesvári ingatlanfejlesztő emelt volna tízemeletes lakótömböt.
<em>Hír szerkesztése</em> Újabb rendezvényekkel bővült az Aradi Magyar Napok
Bábjáték, pedagógusnap, hely- és irodalomtörténeti előadás is lesz.