FRISSÍTVE: Kedden temetik Török Zsoltot

2019. augusztus 18.
<em>Hír szerkesztése</em> FRISSÍTVE: Kedden temetik Török Zsoltot
Török Zsolt az Ama Dablam-csúcson

FRISSÍTVE: Lehozták a hegyről a vasárnapra virradó éjszaka a Fogarasi-havasokban elhunyt Török Zsolt aradi alpinista holttestét – közölte a Szeben megyei hegyimentő-szolgálat vezetője, Adrian David. A hegymászó felesége arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy Zsoltot kedden helyezik örök nyugalomra.

Mivel a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt szombat este a helikopter nem tudott leszállni a Negoj-csúcs környékén, ahol a hegymászó holttestét megtalálták, végül a hegyimentők hozták le a hegyről. Az akció éjszaka 1 óra körül ért véget. Az alpinista holttestét a nagyszebeni igazságügyi orvostani intézethez szállították – magyarázta David.

Török Zsolt az egyik legismertebb romániai hegymászó volt. Eltűnését felesége jelentette szombat reggel, majd több órán át keresték a Salvamont Argeş és Szeben megyei munkatársai, csendőrök és a belügyminisztérium egyik helikopterének segítségével. Végül a Negoj-csúcs közelében találták meg a holttestét, vélhetően lezuhant egy szikláról.

Adrian David elképzelhetetlennek tartja, hogy egy olyan tapasztalt hegymászó, mint Török Zsolt, hibázott volna. Azt feltételezte, hogy talán leszakadt az a szikladarab, amelyen épp akkor az alpinista tartózkodott.

„Rendkívül ingatag övezetről van szó, hegymászók ritkán járnak ott” – fejtette ki a szakember a Mediafaxnak. Hozzátette, csak szombat reggel kaptak felkérést a keresésre, de úgy tűnik, hogy már szerda óta nem adott életjelet magáról.


Fotók: Szeben megyei hegyimentő-szolgálat

Ezt megerősítette Török Zsolt felesége, aki kedden este még beszélt férjével: akkor a Călţun nevű menedékhelyen volt. „Szerdán reggel elindult egy sétára, és megtörtént. A környéken nincs térerő, ezért eleinte nem aggódtam nagyon. Tudtam, hogy jönnie kell, de volt nála sátor, és minden, amire szüksége lehet, ezért azt mondtam magamban, tudja, mit csinál. Aztán szombat reggel egy csoport megtalálta a Călţun menedékhelyen hagyott holmijait, és akkor azonnal jelentettem az eltűnését” – nyilatkozta Laura Nădăban, aki szerint férje egyedül utazott a Fogarasi-havasokba, ahol másokkal is találkozni szeretett volna, majd vasárnap tért volna haza. (Agerpres / aradon.ro)

Kedden tartják a temetést

Török Zsolt özvegye a Facebookon tette közzé, hogy a hegymászó tisztelői vasárnap és hétfőn az aradi Ioan Slavici-színházban vehetnek végső búcsút a sportembertől, akinek a temetését kedden 14 órától tartják az aradi Felsőtemetőben (az UTA-negyedben).

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> Nem szűrhetik ki a szállásadók a koronavírusos területről érkezőket
A hatóságoktól sem kaptak útmutatást.
Hír beküldése
Márciusban és áprilisban is tartanak beiratkozást.
Hír beküldése
A hatóságok azt kérik, hogy a 112-es egységes segélyhívószámot továbbra is csak sürgősségi esetekben hívják, a koronavírussal kapcsolatos információkért használják a 0800 800 358-as zöldszámot. Ezen a számon naponta 8 és 23 óra között adnak tájékoztatást a betegség tüneteiről és a megelőzés módjáról.
<em>Hír szerkesztése</em> Több mint 60 személy jött haza a koronavírusos térségből
Karantén még nincs Arad megyében, de felkészültek rá.
<em>Hír szerkesztése</em> A tanügyben mindenki a saját egyházi ünnepén kap szabadnapot
A szenátus döntő házként fogadta el a törvénytervezetet.
<em>Hír szerkesztése</em> Megalakult az AMISZ szentpáli szervezete
Célja a helyi fiatalok összefogása, a közösségi rendezvények szervezése.
<em>Hír szerkesztése</em> SZNT-kezdeményezés: több mint 3800 aláírás Arad megyében
Ennyit gyűjtött az RMDSZ az ígért ötezerből.
<em>Hír szerkesztése</em> Megkezdődött a nagyböjt [VIDEO]
A bűnbánati időszakban Jézus Krisztus feltámadásának a megünneplésére készülünk.
<em>Hír szerkesztése</em> Fergeteges Kolping-farsang Pécskán
Jövőre, veletek, ugyanitt!
<em>Hír szerkesztése</em> Még nincs koronavírusos beteg Arad megyében
Több mint 400-an érkeztek a járvány sújtotta olasz vidékekről.