Két nap kell az új prefektus beiktatásához

2019. december 11.
Több mint húsz megye prefektusát menesztette keddi ülésén a kormány, és ezzel egy időben egy tucat másik megyében új prefektust nevezett ki. Arad megyében Gheorghe Stoian lett az új kormánymegbízott, akinek a beiktatására két napot szánnak.
<em>Hír szerkesztése</em> Két nap kell az új prefektus beiktatásához
Az új prefektus | Fotó: aradon.ro

A november eleje óta kormányon lévő Nemzeti Liberális Párt (PNL) a hatalomátvétel után „nagytakarítást” hirdetett meg az állami intézményekben, s ennek megfelelően a megyei kormánymegbízottak cseréjére is sor került.

November végén felmentették tisztségéből Florentina Horgea prefektust és Vasilică Damian alprefektust, és a helyükre akkor még csak egy alprefektust neveztek ki Olimpia Popa, a megyei önkormányzat ellenőrző testületének addigi vezetője személyében.

Kedden megszületett a döntés: (ahogy politikai körökben rebesgették) Gheorghe Stoian, a megyei tanács úgynevezett menedzsere – nem tudni, mire jó ez a funkció, amikor elnöke, alelnökei és jegyzője is van az önkormányzatnak – lett az új prefektus.

A megyei kormányhivatal sajtóosztályának tájékoztatása szerint a hivatali eskütételt szerdán délután fél ötkor tartják a városháza dísztermében, a hivatal ünnepélyes átvételére pedig ugyanott kerül sor, de már csütörtökön délután négy órától.

A két intézmény – a polgármesteri hivatal és a prefektúra – között hirtelen jó lett a viszony a PNL emberének a kinevezésével; köztudomású ugyanis, hogy bár mindkét intézmény ugyanabban az épületben működik (a prefektúráé a városháza déli szárnya), évekig nem volt átjárás a folyosókon egyik hivatalból a másikba.

További hírek

Hír beküldése
Zenés előadás a színészóriás tiszteletére.
Hír beküldése
Két védővel erősített az aradi csapat.
Egyszerűsített honosítási eljárás és azzal kapcsolatos ügyintézések.
<em>Hír szerkesztése</em> Átadták a Kölcsey-díjakat [AUDIO, VIDEO]
Jámbor Gyula és Fekete Réka kapta a 2019-re szóló elismerést a Magyar Kultúra Napja alkalmából.
<em>Hír szerkesztése</em> Átadták az Ezüstfenyő-díjakat
Az aradi Farkas Viktória is a kitüntetettek között van.
<em>Hír szerkesztése</em> Hétfőtől folytatódik a tanítás a német líceumban
Visszatérhetnek az iskolába, ahol tömeges megbetegedés történt.
<em>Hír szerkesztése</em> Két autó ütközött a zimándi úton [FRISSÍTVE]
Egy személy sérült meg súlyosan.
<em>Hír szerkesztése</em> Augusztustól duplázzák meg a gyerekpénzt
Elfogadta a kormány csütörtöki ülésén a gyermeknevelési pótlék megduplázásáról szóló törvény hatályba ültetésének elhalasztását. Ennek értelmében 300 lejre nő a 2 és 18 év közötti gyerekeknek járó gyermeknevelési pótlék összege, a kétévesnél kisebb, illetve a fogyatékkal élő gyerekek pedig 600 lejt kapnak.
<em>Hír szerkesztése</em> A Magyar Kultúra Napját ünneplik a múzeumban
Egy rendhagyó múzeumi est.
<em>Hír szerkesztése</em> Ezen a héten már nem tanítanak a német iskolában
Közegészségügyi szempontból még nem megfelelő.