Elballagtak a Csiky Gergely Főgimnázium végzősei [AUDIÓ]

2018. május 25.
Több mint félszáz diáknak jelezte péntek reggel a csengő az aradi Csiky Gergely Főgimnáziumban, hogy lezárult életük egyik fontos korszaka, a 12 iskolaév.
<em>Hír szerkesztése</em> Elballagtak a Csiky Gergely Főgimnázium végzősei [AUDIÓ]

A négy ballagó osztály – a turizmus és közgazdaságtan szak 18-18 tanulója, a matematika-informatika–természettudományok szak 21 végzőse, valamint a tizenegy osztályt kijáró öt szakmunkásképzős – tanteremről tanteremre járva búcsúzott az alma matertől.

Az iskolaudvaron tartott ünnepségen Muntean Tibor iskolaigazgató arra figyelmeztette a nagybetűs életbe kilépőket, hogy az általuk várva várt szabadságként megélt búcsú az iskolától sok nehézséget és felelősséget is tartogathat.

„Ez a túl nagy szabadság néha elbizonytalaníthat, sőt le is gyűrhet minket – fogalmazott. – Az életben lehetőség van arra, hogy válasszunk: megfigyelői, vagy részesei vagyunk az eseményeknek. Számotokra a megfigyelés korszaka véget ért, és eljönnek az órák, sőt évek, amikor már nem annak alapján mérik a teljesítményt, hogy mennyit tanultok, hanem, hogy mivel járultok hozzá a közös ügynek a sikeréhez.”

A direktor azzal búcsúzott a ballagoktól, hogy bár ilyenkor mindig azt mondják, „merjétek megélni az álmaitokat, de vajon valaki, valamikor megemlíti, hogy nem ártana néha fel is ébredni?” – utalva ezzel arra, hogy a mai világban nyitott szemmel és éles ésszel járva lehet boldogulni.

A réstvevőknek gratulált Bognár Levente aradi alpolgármester és Pellegrini Miklós megyei főtanfelügyelő-helyettes is, majd kiosztották a tanulmányi eredményekért és közösségi tevékenységekért járó díjakat – idén először az Alma Mater Alapítvány is jutalmazta arra javasolt tanulókat), végül Király Árpád arad-ségai rümai katolikus plébános, marosi főesperes áldotta meg a jelenlévőket.

Az eseményről Pataky Lehel Zsolt számol be a Temesvári Rádió Magyar adásában. Hallgassa meg:

További hírek

Hír beküldése
Péntektől vasárnapi rendezik meg a bulisorozatot a repülőtéren.
<em>Hír szerkesztése</em> Amerika megőrül a 18 éves, 231 centis aradi óriásért
A Nemzeti Sport riportja Bobróczky Róbertről.
<em>Hír szerkesztése</em> Kaszás Attila-díjra jelölték a kamaraszínház művészét
Harsányi Attila rangos elismerés küszöbén áll.
<em>Hír szerkesztése</em> Tragédia Fakerten: kukásautó gázolt halálosan
Szörnyű munkabaleset történt hétfőn kora este, egy 29 éves férfi az áldozat.
<em>Hír szerkesztése</em> Pécska feljutott a 3. Ligába!
Az osztályozó mindkét meccsét megnyerte a Progresul.
<em>Hír szerkesztése</em> Szent Iván-éji tűzugrás Pécskán [AUDIÓ, VIDEÓ]
Hetedik alkalommal szervezték meg a magyar napokat.
<em>Hír szerkesztése</em> Lovat mentettek ki egy csatornanyílásból a tűzoltók [VIDEÓ]
Emelődaruval húzták fel a pórul járt állatot.
Hír beküldése
A román külügyminisztérium tudomásul vette, de megalapozatlannak tartja, hogy a magyar Országgyűlés kedden a nemzeti összetartozás évének nyilvánította 2020-at, a trianoni békediktátum szerintük Trianoni Békeszerződés) 100. évfordulóját. A románok szerint Trianon nem jelent megoldandó problémát, sem tragédiát.
<em>Hír szerkesztése</em> Megszerezte a legutóbbi gólkirályt az UTA
Futószalagon erősítenek a következő bajnokságra az aradiak.
Beadhatók magyar állampolgársági igénylések és egyéb kérvények.