Elballagtak a Csiky Gergely Főgimnázium végzősei [AUDIÓ]

2018. május 25.
Több mint félszáz diáknak jelezte péntek reggel a csengő az aradi Csiky Gergely Főgimnáziumban, hogy lezárult életük egyik fontos korszaka, a 12 iskolaév.
<em>Hír szerkesztése</em> Elballagtak a Csiky Gergely Főgimnázium végzősei [AUDIÓ]

A négy ballagó osztály – a turizmus és közgazdaságtan szak 18-18 tanulója, a matematika-informatika–természettudományok szak 21 végzőse, valamint a tizenegy osztályt kijáró öt szakmunkásképzős – tanteremről tanteremre járva búcsúzott az alma matertől.

Az iskolaudvaron tartott ünnepségen Muntean Tibor iskolaigazgató arra figyelmeztette a nagybetűs életbe kilépőket, hogy az általuk várva várt szabadságként megélt búcsú az iskolától sok nehézséget és felelősséget is tartogathat.

„Ez a túl nagy szabadság néha elbizonytalaníthat, sőt le is gyűrhet minket – fogalmazott. – Az életben lehetőség van arra, hogy válasszunk: megfigyelői, vagy részesei vagyunk az eseményeknek. Számotokra a megfigyelés korszaka véget ért, és eljönnek az órák, sőt évek, amikor már nem annak alapján mérik a teljesítményt, hogy mennyit tanultok, hanem, hogy mivel járultok hozzá a közös ügynek a sikeréhez.”

A direktor azzal búcsúzott a ballagoktól, hogy bár ilyenkor mindig azt mondják, „merjétek megélni az álmaitokat, de vajon valaki, valamikor megemlíti, hogy nem ártana néha fel is ébredni?” – utalva ezzel arra, hogy a mai világban nyitott szemmel és éles ésszel járva lehet boldogulni.

A réstvevőknek gratulált Bognár Levente aradi alpolgármester és Pellegrini Miklós megyei főtanfelügyelő-helyettes is, majd kiosztották a tanulmányi eredményekért és közösségi tevékenységekért járó díjakat – idén először az Alma Mater Alapítvány is jutalmazta arra javasolt tanulókat), végül Király Árpád arad-ségai rümai katolikus plébános, marosi főesperes áldotta meg a jelenlévőket.

Az eseményről Pataky Lehel Zsolt számol be a Temesvári Rádió Magyar adásában. Hallgassa meg:

További hírek

Hír beküldése
Sokba került a kapushiba a feljutásért versengő Chindia ellen.
„A Feltámadt Jézus életet hozott, de ezt az életet élni kell, és nemcsak távolról szemlélni. Aktívan bele kell kapcsolódnunk az Ő életébe és az Ő közösségének az életébe, akkor is, ha ez kockázattal jár. Ha ez nem történik meg, akkor az életnek a perifériájára fogunk szorulni, lehet, hogy gazdagon, talán híresen, de boldogtalanul."
Hír beküldése
Természetes anyagokból, hagyományos módszerekkel festette piros tojásokat.
<em>Hír szerkesztése</em> Pély Barna-koncert a Flexben
Május 3-án lép fel az egykori United tagja.
<em>Hír szerkesztése</em> Átvehették az első babacsomagokat az aradiak [AUDIÓ]
A magyar kormány támogatása a Köldökzsinór-programban részt vevő családoknak.
<em>Hír szerkesztése</em> Durrdefekt miatt borult fel a kisbusz kilenc utassal
Szerencsére senki sem sérült meg az autópályán történt balesetben.
<em>Hír szerkesztése</em> Húsvéti vásár a városháza előtt
Nagypénteken kezdődik.
<em>Hír szerkesztése</em> Tavaszi vásár az Expón
Dísznövények, kerti bútorok, utazási irodák ajánlata.
<em>Hír szerkesztése</em> UTA 74.: könyvbemutató és futballtörténeti kiállítás
Az alapító Neuman báróra, a legendás játékosokra és meccsekre is emlékeznek.
<em>Hír szerkesztése</em> Húsvéti ételszentelés Pécskán
A Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület kezdeményezésére már harmadszor szervezik meg.