FRISSÍTVE: szerdán sem lesz tanítás a német líceumban

2020. január 14.
<em>Hír szerkesztése</em> FRISSÍTVE: szerdán sem lesz tanítás a német líceumban
A biztonsági kamerák felvételein látszik, ahogy „permeteztek” az iskolában | Fotó: specialarad.ro

FRISSÍTVE: Gondatlanságból elkövetett testi sértés, magánokirat-hamisítás, hamis okirat tudatos felhasználása, és mérgező anyagokkal való visszaélés gyanújával bűnügyi eljárást indított a rendőrség az aradi Adam Müller-Guttenbrunn iskolában történt kártevőirtással kapcsolatban, miután a pénteki fertőtlenítést követően hétfőn negyven gyerek kórházba került – közölte keddi közleményében az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság (IPJ).

A bűnügyi szolgálat nyomozócsoportja toxikológiai elemzés céljából mintákat vett a helyszínen. A nyomozást az aradi törvényszék ügyésze irányítja.

A specialarad.ro kiderítette, hogy a rovar- és rágcsálóirtást végző vállalat a dévai székhelyű SC DD Chim SRL nevű kft., amelynek egyedüli társult tagja egy bizonyos Veres Csaba, aki 2016-ban Ilie Toma jelenlegi PSD-s parlamenti képviselő munkaadója volt, s a Hunyad megyei honatya felesége annak a dévai önkormányzatnak az alkalmazottja, amellyel Veres cége szintén szerződésben áll.

Az 1992-ben bejegyzett DD Chim SRL 2018-ban versenytárgyaláson nyerte el az aradi közterületek és közintézmények rovar- és rágcsálóirtásának megbízását (közel 470 ezer euró értékben), abban az évben, amikor a szintén dévai Salubritate köztisztasági vállalatot bízták meg az aradi utcai hulladékszállítással.

Hárítja a felelősséget az önkormányzat

Az aradi polgármesteri hivatal kedd délután közleményben cáfolta az iskolaigazgató állítását, miszerint az önkormányzat bízta volna a dévai céget a fertőtlenítéssel.

„A munkálatra a tanintézmény és a SC DD Chim SRL közti szerződés alapján került sor. Ugyancsak a tanintézmény vezetősége rendelte meg a munkát, és határozta meg annak időpontját, az aradi polgármesteri hivatal nem volt érintett ebben” – olvasható a közleményben.

Az önkormányzat sajtóosztálya azt is írta, hogy valamennyi tanintézmény vezetősége önállóan dönti el, mikor végeznek rovar- és rágcsálóirtást, illetve fertőtlenítést, és a szerződéseket is egyénileg kötik meg a kivitelezőkkel.

Szerdán sem lesz tanítás

Az Arad Megyei Tanfelügyelőség kedd délutáni közleménye szerint az Adam Müller Guttenbrunn Elméleti Líceum Posada utcai épületében szerdán sem lesz tanítás, hogy a tantermeket a közegészségügyi igazgatóság (DSP) előírásainak megfelelően kitakaríthassák. Azt is írták, hogy más tanintézményektől 13 fős takarítószemélyzetet irányítanak át az iskolába, hogy gyorsabban menjen a munka.

További hírek

Hír beküldése
Jövőre, veletek, ugyanitt!
<em>Hír szerkesztése</em> Még nincs koronavírusos beteg Arad megyében
Több mint négyszázan érkeztek a határátkelőkhöz a járvány sújtotta olasz vidékekről.
<em>Hír szerkesztése</em> Fölényes győzelmet aratott Csíkban az UTA [VIDEO]
A meccs előtt megkoszorúzták a csapat egykori bajnokának a sírját.
<em>Hír szerkesztése</em> Huszonöt szíriait fogtak el Nagylaknál [VIDEO]
A zöldhatáron próbáltak Magyarországra szökni.
A határátkelőhelyeken nyilatkozatot kell tenniük azoknak, akik a koronavírus által érintett térségekből érkeznek az országba, emellett orvosi ügyeletet vezettek be a határátkelőkön. A Goldiș-egyetemen kérvényezték az oktatás felfüggesztését, emellett korlátozzák a látogatások időtartamát a sürgősségi kórházban.
Hír beküldése
Első- és másodfokú szélriadót léptettek érvénybe az ország 27 megyéjében. Vasárnap este hat órától hétfő este hat óráig elsőfokú, erős szélre vonatkozó riasztás alatt áll. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint az első sárga riasztás Arad megyét is érinti. A Körösök-vidékének északi részében 65-80 km/órás széllökések lehetnek.
<em>Hír szerkesztése</em> Felavatták Szántay Lajos szobrát [AUDIO]
Régi adósságot rótt le Arad a néhai műépítész emléke előtt.
<em>Hír szerkesztése</em> Kovács Gergely az erdélyi római katolikus főegyházmegye új érseke
Gyulafehérváron szentelték püspökké szombaton.
<em>Hír szerkesztése</em> Egy híján húsz a pénteken elfogott migránsok száma
Tornyánál akartak Magyarországra szökni.
<em>Hír szerkesztése</em> Súlyos baleset történt Simándon [FRISSÍTVE]
Két embert szállítottak kórházba.