FRISSÍTVE: szerdán sem lesz tanítás a német líceumban

2020. január 14.
<em>Hír szerkesztése</em> FRISSÍTVE: szerdán sem lesz tanítás a német líceumban
A biztonsági kamerák felvételein látszik, ahogy „permeteztek” az iskolában | Fotó: specialarad.ro

FRISSÍTVE: Gondatlanságból elkövetett testi sértés, magánokirat-hamisítás, hamis okirat tudatos felhasználása, és mérgező anyagokkal való visszaélés gyanújával bűnügyi eljárást indított a rendőrség az aradi Adam Müller-Guttenbrunn iskolában történt kártevőirtással kapcsolatban, miután a pénteki fertőtlenítést követően hétfőn negyven gyerek kórházba került – közölte keddi közleményében az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság (IPJ).

A bűnügyi szolgálat nyomozócsoportja toxikológiai elemzés céljából mintákat vett a helyszínen. A nyomozást az aradi törvényszék ügyésze irányítja.

A specialarad.ro kiderítette, hogy a rovar- és rágcsálóirtást végző vállalat a dévai székhelyű SC DD Chim SRL nevű kft., amelynek egyedüli társult tagja egy bizonyos Veres Csaba, aki 2016-ban Ilie Toma jelenlegi PSD-s parlamenti képviselő munkaadója volt, s a Hunyad megyei honatya felesége annak a dévai önkormányzatnak az alkalmazottja, amellyel Veres cége szintén szerződésben áll.

Az 1992-ben bejegyzett DD Chim SRL 2018-ban versenytárgyaláson nyerte el az aradi közterületek és közintézmények rovar- és rágcsálóirtásának megbízását (közel 470 ezer euró értékben), abban az évben, amikor a szintén dévai Salubritate köztisztasági vállalatot bízták meg az aradi utcai hulladékszállítással.

Hárítja a felelősséget az önkormányzat

Az aradi polgármesteri hivatal kedd délután közleményben cáfolta az iskolaigazgató állítását, miszerint az önkormányzat bízta volna a dévai céget a fertőtlenítéssel.

„A munkálatra a tanintézmény és a SC DD Chim SRL közti szerződés alapján került sor. Ugyancsak a tanintézmény vezetősége rendelte meg a munkát, és határozta meg annak időpontját, az aradi polgármesteri hivatal nem volt érintett ebben” – olvasható a közleményben.

Az önkormányzat sajtóosztálya azt is írta, hogy valamennyi tanintézmény vezetősége önállóan dönti el, mikor végeznek rovar- és rágcsálóirtást, illetve fertőtlenítést, és a szerződéseket is egyénileg kötik meg a kivitelezőkkel.

Szerdán sem lesz tanítás

Az Arad Megyei Tanfelügyelőség kedd délutáni közleménye szerint az Adam Müller Guttenbrunn Elméleti Líceum Posada utcai épületében szerdán sem lesz tanítás, hogy a tantermeket a közegészségügyi igazgatóság (DSP) előírásainak megfelelően kitakaríthassák. Azt is írták, hogy más tanintézményektől 13 fős takarítószemélyzetet irányítanak át az iskolába, hogy gyorsabban menjen a munka.

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> Nem állt meg a stopnál – baleset lett belőle
A vétkes sofőr megsérült.
Hír beküldése
Aradon futtatták őket a gyanúsítottak.
<em>Hír szerkesztése</em> Időjárás-előrejelzés: kapunk hideget, meleget
Felmelegszik az idő a régiók többségében az elkövetkező napokban, a Körösök vidékén akár 11 Celsius-fokos nappali csúcsok is lesznek, a jövő héttől kezdődően azonban felére csökkenek a hőmérsékletek, csapadék inkább január 25-étől kezdődően valószínű. A hónap végétől ismét lehűlés várható.
<em>Hír szerkesztése</em> Újabb gyerekek kerültek kórházba a német iskolából
Rejtélyes tömeges megbetegedés.
<em>Hír szerkesztése</em> Jávor „Pali” utolsó mulatása
Zenés előadás a színészóriás tiszteletére.
<em>Hír szerkesztése</em> UTA: gólzápor az utánpótláscsapat ellen
Két védővel erősített az aradi csapat.
Egyszerűsített honosítási eljárás és azzal kapcsolatos ügyintézések.
<em>Hír szerkesztése</em> Átadták a Kölcsey-díjakat [AUDIO, VIDEO]
A Magyar Kultúra Napja alkalmából.
<em>Hír szerkesztése</em> Átadták az Ezüstfenyő-díjakat
Az aradi Farkas Viktória is a kitüntetettek között van.
<em>Hír szerkesztése</em> Hétfőtől folytatódik a tanítás a német líceumban
Visszatérhetnek az iskolába, ahol tömeges megbetegedés történt.