Adventi gyertyagyújtások és jótékonysági előadás Pécskán

2019. november 28.
A Pécskai Magyar Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület idén is megkezdi a betlehemi jászol állításában kiteljesedő adventi programsorozatát, amelyre szeretettel hívja és várja a kedves keresztény testvéreket – áll az egyesület közleményében.
<em>Hír szerkesztése</em> Adventi gyertyagyújtások és jótékonysági előadás Pécskán

A köztéri adventi koszorút a pécskai polgármesteri tivatal előtti téren állítják fel az egyesület tagjai.

Az idei év adventi hírnökei: az első gyertyalángot, a hit gyertyáját Antal Péter polgármester gyújtja meg december elsején 16 órakor; a második gyertyalángot, a remény gyertyáján Pécska testvárvárosa, Battonya képviseletében Bajnai István, a Battonyai Szentháromság Plébánia kanonok-plébánosa gyújtja meg december 8-án 16 órakor; a harmadikat, az öröm gyertyáját a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Kolostori Kölyökszinházának tagjai és Páll Éva nevelő gyújtják meg december 15-én 16 órakor; a nagyedik gyertyalángot, a szeretet gyertyáját a tornyai Pro-Pir-Kult Hagyományörző Egyesület elnöke, Tóth Piroska és alelnöke, Suttyák András gyújtják december 22-én 16 órakor.

December 15-én, advent harmadik vasárnapján 17 óratól a Dévai Szent Ferenc Alapítvány – Kolostori Kölyökszínház A muzsika hangja című adventi előadására várják az érdeklődőket a pécskai művelődési házba.

„Az adventi szent időhöz közeledvén, sok olyan gondolat van, ami átadható, és sok olyan pillanat, ami szétosztható, még sötétben járva, de a fény felé haladva, a Megváltóra várva, meleg szívvel, csendben kopogtatok a szívek ajtaján, jöjjennek, tegyük a szeretet szalmaszálát a betlehemi jászolba, s ha majd ébred az ünnep, minden percben nevet majd ránk, hiszen jut mindenkinek a tiszta fényből egy cseppnyi láng!” – írják.

Az előadásra jegyekek nem árusítanak, de adományokat elfogadnak a Szent Ferenc Alapítvány Kolostori Kölyökszínháza javára, amelyeket az előadás helyszínén, egy dobozkába lehet majd betteni.

Szeretetteljes adventet kívánva,

Balta Tajcs Tünde, az egyesület elnöke

További hírek

Hír beküldése
Három a magyar igazság!
<em>Hír szerkesztése</em> Tőkés László: 1989-ben nem volt már hova hátrálni
Csütörtökön kezdődött a Temesvár 30 elnevezésű forradalmi emlékhét.
A jelenlegi 2080 lejről 2230 lejre növelik a bruttó minimálbért a teljes munkaidőben dolgozó munkavállalók számára, ami 14,04 lejes órabért jelent. A felsőfokú végzettséggel rendelkező, legalább egy éve dolgozó munkavállalóknak továbbra sem lehet 2350 lejnél kisebb a bruttó bére.
<em>Hír szerkesztése</em> Kétszer riaszották a tűzoltókat az éjjel [VIDEO]
Péntek 13.: egy templom és egy magánház gyulladt ki.
Luca napján.
<em>Hír szerkesztése</em> A muzsika hangja
A dévai Kolostori Kölyökszínház előadása Pécskán.
<em>Hír szerkesztése</em> Bemutatták Budapesten a borosjenői kőleleteket
A végső kiállítási hely a tervek szerint a restaurált vár lehet.
<em>Hír szerkesztése</em> Egy lépéssel közelebb Pécska a termálvíz hasznosításához
Közintézmények fűtésére szeretnék felhasználni a természetes hőforrásokat.
<em>Hír szerkesztése</em> Karácsonyi előadás és kézműves foglalkozások
Szombati programajánló.
<em>Hír szerkesztése</em> Műszaki mentés miatt áll a forgalom a sztrádán
Átszakította a szalagkorlátot gy kamion.