Megnyílt az Agromalim

2018. szeptember 13.
Az ország második, a nyugati régió legnagyobb nemzetközi agrár- és élelmiszeripari, valamint csomagolástechnikai vására nyitott meg kapuit csütörtök délelőtt az aradi Expo kiállítási központban. Az Agromalim vasárnapig tart nyitva.
<em>Hír szerkesztése</em> Megnyílt az Agromalim

Az idei szakkiállítás és vásár a 29. rendezvény, és minden eddiginél nagyobb, mind a létszámot, mind a jelentőségét tekintve – hangzott el a megnyitó ünnepségen. Az Arad Megyei Kereskedelmi, Ipar- és Agrárkamara elnöke, Gheorghe Seculici elmondta, hogy a több mint 280 kiállító 11 országot képvisel: a legtöbben Romániából vannak, a második legnépesebb tábor a magyarországi cégeké, de jöttek osztrák, német, görög, olasz, holland, lengyel, cseh, bolgár és orosz kiállítók is.

A bel- és kültéri kiállítási felülelet iránti érdeklődésre jellemző, hogy a résztvevők már nem csak az Expo parkolóját, hanem az ilyenkor megnyitott ideiglenes parkolót is elfoglalták, ezért az aradi önkormányzat a kiállítási központ szomszédságában a mezőn alakított ki egy szükségparkolót.

Szakmai konferenciák, agrártámogatási lehetőségekről szóló előadások, üzletember-találkozók kísérik a rendezvényt, de elsősorban a mezőgazdasági gépeké és precíziós eszközöké a főszerep, emellett a melegágyi és szabadföldi termesztéshez kapcsolódó technológiák, biomassza- és biogáz-értékesítés, terményvásár, haszon- és díszállat-kiállítás szerepel a programban, de nem marad el a fajtabemutató és a tehénszépségverseny sem. A felhozatal egyaránt szól a kistermelőknek, családi gazdaságoknak és a nagyberuházóknak.

A külföldi kiállítók legnépesebb tábora a magyarországiaké: 22 cég van jelen a közös magyar standon, amelyet a Közép-európai Gazdaságfejlesztő Hálózat Nonprofit Kft. (a volt Magyar Nemzeti Kereskedőház) szervezett, és a vállalkozások megejelnését is támogatta. Skapinyecz Péter cégvezető hozzátette, hogy elsősorban mezőgazdasági gépgyártók és -forgalmazó vannak jelen, de rajtuk kívül másik öt magyarországi vállalkozó is részt vesz önálló standdal a vásáron.

Az Agromalim keretében szeptember 15-én, szombaton 10 órától szervezik meg a XIX. Magyar–magyar gazdatalálkozót.

A látogatási program:

  • Szeptember 14., péntek: 10–18 óra
  • Szeptember 15., szombat: 10–18 óra
  • Szeptember 16., vasárnap: 10–16 óra

A Hegyalja térről óránként ingyenes buszjárat indul az Expóra.

További hírek

Az Ipartestület szervezi.
Hír beküldése
Az első kötetbe 26 település fért bele. Folytatása következik.
Hír beküldése
Hosszú Zoltán és Siska-Szabó Zoltán (post mortem) kapja 2018-ra az elismerést.
Hír beküldése
Az erdelystat.ro portál magyar nyelven és magyar szempontok szerint rendezve tesz közzé olyan hivatalos romániai statisztikai adatokat, amelyek nyilvánosak ugyan, de esetenként nehezen elérhetők. Cél, hogy a portál ne csak a múltról és a jelenről szóljon, hanem előrejelzéseket is közöljön.
<em>Hír szerkesztése</em> Arad, a név marad! [AUDIÓ]
A Szabadság-szobor Egyesület várostörténeti sorozatának második kötete.
<em>Hír szerkesztése</em> Aradi áldozata is van az influenzának
Kilencre nőtt a betegségben meghalt személyek száma.
<em>Hír szerkesztése</em> Az UTA meghátrált az Előrével szemben
A békéscsabaiak nyerték az idei első edzőmeccset.
<em>Hír szerkesztése</em> Újságírót jelöl Ezüstfenyő-díjra az aradi RMDSZ
Balta János január 25-én veheti át a kitüntetést.
Az Eurotrans Alapítvány szolgáltatása ingyenesek.
<em>Hír szerkesztése</em> Elárverezik az Andrényi-palotát
Az aradi belváros jellegzetes épületének kikiáltási ára 2,5 millió euró.