Megnyílt az Agromalim

2018. szeptember 13.
Az ország második, a nyugati régió legnagyobb nemzetközi agrár- és élelmiszeripari, valamint csomagolástechnikai vására nyitott meg kapuit csütörtök délelőtt az aradi Expo kiállítási központban. Az Agromalim vasárnapig tart nyitva.
<em>Hír szerkesztése</em> Megnyílt az Agromalim

Az idei szakkiállítás és vásár a 29. rendezvény, és minden eddiginél nagyobb, mind a létszámot, mind a jelentőségét tekintve – hangzott el a megnyitó ünnepségen. Az Arad Megyei Kereskedelmi, Ipar- és Agrárkamara elnöke, Gheorghe Seculici elmondta, hogy a több mint 280 kiállító 11 országot képvisel: a legtöbben Romániából vannak, a második legnépesebb tábor a magyarországi cégeké, de jöttek osztrák, német, görög, olasz, holland, lengyel, cseh, bolgár és orosz kiállítók is.

A bel- és kültéri kiállítási felülelet iránti érdeklődésre jellemző, hogy a résztvevők már nem csak az Expo parkolóját, hanem az ilyenkor megnyitott ideiglenes parkolót is elfoglalták, ezért az aradi önkormányzat a kiállítási központ szomszédságában a mezőn alakított ki egy szükségparkolót.

Szakmai konferenciák, agrártámogatási lehetőségekről szóló előadások, üzletember-találkozók kísérik a rendezvényt, de elsősorban a mezőgazdasági gépeké és precíziós eszközöké a főszerep, emellett a melegágyi és szabadföldi termesztéshez kapcsolódó technológiák, biomassza- és biogáz-értékesítés, terményvásár, haszon- és díszállat-kiállítás szerepel a programban, de nem marad el a fajtabemutató és a tehénszépségverseny sem. A felhozatal egyaránt szól a kistermelőknek, családi gazdaságoknak és a nagyberuházóknak.

A külföldi kiállítók legnépesebb tábora a magyarországiaké: 22 cég van jelen a közös magyar standon, amelyet a Közép-európai Gazdaságfejlesztő Hálózat Nonprofit Kft. (a volt Magyar Nemzeti Kereskedőház) szervezett, és a vállalkozások megejelnését is támogatta. Skapinyecz Péter cégvezető hozzátette, hogy elsősorban mezőgazdasági gépgyártók és -forgalmazó vannak jelen, de rajtuk kívül másik öt magyarországi vállalkozó is részt vesz önálló standdal a vásáron.

Az Agromalim keretében szeptember 15-én, szombaton 10 órától szervezik meg a XIX. Magyar–magyar gazdatalálkozót.

A látogatási program:

  • Szeptember 14., péntek: 10–18 óra
  • Szeptember 15., szombat: 10–18 óra
  • Szeptember 16., vasárnap: 10–16 óra

A Hegyalja térről óránként ingyenes buszjárat indul az Expóra.

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> Tizenöt éve áll köztéren a Szabadság-szobor
Fórum, koszorúzás és ünnepi hangverseny az évfordulón.
Hír beküldése
<em>Hír szerkesztése</em> Szép gesztus a múzeumtól
Három nyelven kívánt kellemes húsvéti ünnepeket a közgyűjtemény vezetősége.
<em>Hír szerkesztése</em> Balszerencsésen vesztett pontokat az UTA
Sokba került a kapushiba a feljutásért versengő Chindia ellen.
„A Feltámadt Jézus életet hozott, de ezt az életet élni kell, és nemcsak távolról szemlélni. Aktívan bele kell kapcsolódnunk az Ő életébe és az Ő közösségének az életébe, akkor is, ha ez kockázattal jár. Ha ez nem történik meg, akkor az életnek a perifériájára fogunk szorulni, lehet, hogy gazdagon, talán híresen, de boldogtalanul."
<em>Hír szerkesztése</em> Kézműves foglalkozásokkal hangolódtak a Húsvétra [AUDIÓ]
Természetes anyagokkal, hagyományos módszerekkel festettek piros tojásokat.
<em>Hír szerkesztése</em> Pély Barna-koncert a Flexben
Május 3-án lép fel az egykori United tagja.
<em>Hír szerkesztése</em> Átvehették az első babacsomagokat az aradiak [AUDIÓ]
A magyar kormány támogatása a Köldökzsinór-programban részt vevő családoknak.
<em>Hír szerkesztése</em> Durrdefekt miatt borult fel a kisbusz kilenc utassal
Szerencsére senki sem sérült meg az autópályán történt balesetben.
<em>Hír szerkesztése</em> Húsvéti vásár a városháza előtt
Nagypénteken kezdődik.