Bene Sándor: fontos, hogy ott legyünk, ahol a döntések születnek, mert csak így harcolhatunk anyanyelvünkért, a kultúránkért [AUDIO]

Bene Sándor, az RMDSZ angyalkúti tanácsosjelöltje | Fotó: RMDSZ

Bene Sándor, az RMDSZ angyalkúti tanácsosjelöltje | Fotó: RMDSZ

2020-ig minden választási ciklusban volt képviselője az angyalkúti magyarságnak a községi képviselőtestületben, a négy évvel ezelőtti választásokon azonban nem jutott be az RMDSZ a tanácsba.

A június 9-re kitűzött helyhatósági választásokon a fő célja a magyar érdekvédelmi szövetségnek, hogy újból mandátumot szerezzen, ehhez pedig a megfelelő jelöltet Bene Sándor személyében találták meg. A helyi református egyházközség gondnoka az 1989-es rendszerváltás, megalakulása óta tagja az RMDSZ-nek, aktív szereplője, szervezője és támogatója a helyi közösségi rendezvényeknek.

Angyalkút mindössze 5-6 kilométerre fekszik Aradtól, ennek ellenére – vagy épp ezért – a helyi magyar közösség szórványba szorult. Magyar oktatás már nincs a településen, jobbára csak a református gyülekezeten belül zajlik magyar közösségi élet. Bene Sándor, az RMDSZ tanácsosi jelöltlistájának vezetője képviselőként a község fejlesztése mellett egy magyar közösségi terem kialakításán, a magyarság életének megkönnyítésén és gazdagításán fog dolgozni.

Pataky Lehel Zsolt beszélgetett Bene Sándor angyalkúti RMDSZ-es tanácsosjelölttel. Hallgassa meg:

COMANDAT DE UDMR ORG. JUD. ARAD,
REALIZAT DE SC LBC TORRENT STUDIO SRL
COD AEP: 23240001

A rovatból ajánljuk:

Sárga és narancssárga fokozatú hőségriadót fújtak
Az aradi önkormányzat elsősegélynyújtó pontokat rendez be a kánikula idejére.
Szent Iván-éj tűzugrás Pécskán
Vincze Lilla-koncert lesz a hagyományőrző rendezvényen.
Kiértékeli a választási eredményeket az MKT
Az RMDSZ székházában tartják az ülést jövő csütörtökön.
A szórványlét minden jegyét magán viseli Tornya [AUDIO]
Ma már ritkán hallani magyar szót az utcán.