Botrány a DSP-nél: sokkolóval ment munkába Pénzes Gyula György [FRISSÍTVE]

2023. február 14.
Bűnügyi eljárást indított a rendőrség az Arad Megyei Közegészségügyi Igazgatóságnál (DSP) történt munkahelyi konfliktus miatt, ugyanis Pénzes Gyula György gazdasági igazgató elektromos sokkolóval és paprikasprayjel ment be a munkahelyére, előbbi eszközt pedig „kipróbálta” az egyik munkatársán – számolt be az Agerpres.
<em>Hír szerkesztése</em> Botrány a DSP-nél: sokkolóval ment munkába Pénzes Gyula György [FRISSÍTVE]

Az eset még kedden történt, amikor a gazdasági igazgató egy hónapnyi (beteg)szabadság után tért vissza az irodába. A rendőrséget a DSP egyik alkalmazottja hívta ki a 112-es segélyhívószámon. Az intézmény több dolgozója azt mondta a hírügynökségnek, hogy Pénzes korábban is konfliktusba keveredett több beosztottal.

Tény, hogy az elmúlt hónapban Pénzes Gyula György a közösségi oldalán több félreérthető, a vezetőséggel szembeni konfliktusra utaló bejegyzést tett közzé, a legtöbbet Constantin Cătană volt vezérigazgatónak címezve.

Az aradon.ro hírportál szerint Pénzes azt mondta a rendőröknek, hogy önvédelemből vitte magával a sokkolót és a paprikasprayt. Szintén a hírportálnak nyilatkozó DSP-alkalmazottak azt mondták, hogy Pénzes agresszívan viselkedett, már amikor belépett az irodába, csúnyán visszaszólt az őt üdvözlő munkatársnak, majd rövid szóváltás után Constantin Cătană kezéhez érintette a sokkolót, aki visszahőkölt, és azt kérdezte, hogy „meg akarsz öni?!”

Cecilia Irimie vezérigazgató számonkérte a gazdasági igazgatón a tettét, és felszólította, hogy ne fenyegetőzzön a sokkolóval és a paprikasprayjel, de addigra a többiek kihívták a rendőröket, akik minden érintettet bevittek kihallgatásra. A DSP-től származó információk szerint Pénzes később visszament a hivatalba, és több kollégának a szemére hányta, hogy hamisan tanúskodott.

A DSP-nek otthont adó irodaépület az alábbi Google Maps-felvételen látható:

Cătană és Pénzes konfliktusa nem újkeletű, egyes híresztelések szerint a volt vezérigazgató korábban bántalmazta is a gazdasági igazgatót, de azt nem tudni, mi vezetett a tettlegességig. Constantin Cătană nevére akkor figyelt fel a közvélemény, amikor a koronavírus-járvány elején nyomdafestéket nem tűrő hangnemben szidta a beosztottakat, akiknek nem akarózott a határátkelőhelyeken felállított járványügyi ellenőrző pontokon szolgálatot teljesíteni, az eligazításon elhangzottakról pedig titokban videófelvétel készült, amit a közösségi oldalakon hoztak nyilvánosságra. Cătană utólag lemondott a tisztségről, de az intézmény kötelékében maradt, és a humánerőforrás osztályt vezeti.


Pénzes Gyula György / Facebook

Viszont a Pénzeshez közelállók nem találnak magyarázatot a köztisztviselő – aki annak idején az RMDSZ javaslatára kapta meg a közintézmény egyik vezető funkcióját – viselkedésére. Információink szerint 2019 után furcsán, olykor agresszíven viselkedik, az utóbbi három-négy hónapban pedig több feljelentést is írt az intézmény vezetői ellen az egészségügyi minisztériumhoz és a korrupcióellenes ügyészséghez.

A Sanitas egészségügyi szakszervezet kérte a szakminisztériumot, hogy indítson vizsgálatot a megyei közegészségügyi igazgatóságnál a munkakörülmények miatt. A DSP alkalmazottai azt mondták, hogy a feszültség körülbelül négy hónapja tart, kérték a minisztérium közbelépését is, de eddig nem történt semmi; mint fogalmaztak, „félnek munkába menni”.

Próbáltuk elérni Pénzes Gyula Györgyöt telefonon, de nem válaszolt.

Áthelyezték a gzadasági igazgatót [FRISSÍTÉS 2023. 02. 14-én]

A Digi24.ro kedden arról számolt be, hogy az egészségügyi minisztérium áthelyezte Pénzes Gyulya Györgyöt Aradról a Galac Megyei Közegészségügyi Igazgatósághoz (DSP), ahol megőrizheti tisztségét. Mivel Pénzes versenyvizsgát nyert el a tisztséget, és hivatásos köztisztviselői státusban van, nem bocsátható el egyszerűen, viszont, ha nem jelenik majd meg új munkahelyén, és igazolni sem tudja a hiányzását, fegyelmi vétség miatt felbontható a szerződése.

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> Összeütközött két autó Nagyiratos és Kisvarjas között
Hat személyt szállítottak kórházba.
Hír beküldése
Egy órával kevesebbet fogunk aludni.
<em>Hír szerkesztése</em> Elhunyt két gépkocsivezető Berzován
Az áldozatok 87 és 77 évesek voltak.
<em>Hír szerkesztése</em> Vígjáték, vers, zene – A kamaraszínház áprilisi programja
A Szigligeti Színház, a Kaláka együttes és Montanaro lép fel Aradon.
<em>Hír szerkesztése</em> Bangladesi határsértőket fogtak el Tornyán
Illegális „kivándorlók”.
<em>Hír szerkesztése</em> E-hulladékgyűjtés Pécskán
Új konyhai robotgépeket húznak ki a tombolán.
<em>Hír szerkesztése</em> Jenei Imre 86 éves
A Puskás Intézet is felköszöntötte a Nagyváradon élő szaktekintélyt.
Magyar üzletembereket várnak, a meghívott Miklós Zoltán.
<em>Hír szerkesztése</em> Ez hogy történt? Forgalommentes úton ütközött két kamion
Egy személy súlyosan megsérült.
<em>Hír szerkesztése</em> Szabó Ödön: sok gólt rúgtunk az elmúlt két évben a magyar oktatásért
Az RMDSZ által közreadott interjú.