Magyarországon találhatták meg a csónakbalesetben eltűnt egyik gyereket [FRISSÍTVE]

2023. május 8.
Az Aradi Bíróság ügyészsége elhárította az illetékességet a Maroson április 30-án, vasárnap este történt, több halálos áldozattal járó csónakbaleset ügyében. A nyomozást a Galac Megyei Törvényszék ügyészsége vette át.
<em>Hír szerkesztése</em> Magyarországon találhatták meg a csónakbalesetben eltűnt egyik gyereket [FRISSÍTVE]
A mentőcsapatok folytatják a kutatást | A tűzoltóság felvétele

Az aradi ügyészek az Agerpres érdeklődésére hétfőn közölték, hogy eredetileg gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indítottak eljárást az ügyben, később azonban felmerült két másik bűncselekmény gyanúja is: vízijármű engedély nélküli vezetése, illetve vízijármű alkoholos befolyásoltság alatti vezetése, ezért átadták a nyomozást a galaci ügyészségnek, amelyiknek ilyen ügyekre szakosodott munkatársai is vannak.

A csónak a Temes megyei Perjámosnál (Periam) borult fel április 30-án este, rajta 12 személlyel hat felnőttel és hat kiskorúval. A rendőrség tájékoztatása szerint a csónakot vezető 33 éves férfi este háromnegyed kilenc körül indult el a Maroson a Temes megyei Perjámosból az Arad megyei Szemlak (Semlac) irányába. Szemlak közelében tizenegy személy ült be a fából készült csónakba, öt felnőtt és hat kiskorú. Perjámosba akartak átjutni, de a parttól mindössze két-három méterre a csónak elsüllyedt.

A rendőrség a baleset után arról számolt be, hogy a csónaknak nem volt forgalmi engedélye, ráadásul vezetője jogosítvány nélkül és ittasan irányította a járművet. A férfit őrizetbe vették 24 órára, május 2-án azonban kiengedték a fogdából, a továbbiakban szabadlábon védekezhet.

A balesetben meghalt egy hároméves gyermek, négy személyt – két felnőtt férfit, valamint két gyermeket – eltűntnek nyilvánítottak. Azóta a két férfi holttestét megtalálták, a gyermekeket még keresik. Az Arad Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) hétfő délután cáfolta a realitatea.net értesülését, amely szerint Magyarországon a folyóban megtalálták a két gyerek tetemét. Az ISU sajtószóvivője szerint sem ők, sem a Temes megyei kollégák nem kaptak erről szóló értesítést a magyarországi hatóságoktól, akiket bevontak az eltűnt személyek keresésébe.

FRISSÍTÉS: Mégis megtalálhatták a csónakbalesetben eltűnt egyik gyereket

Aradi rendőrök egy csoportja hétfőn Magyarországra, Makó térségébe utazott, ahol a hatóságok a Marosban egy fiúgyermek holttestét emelték ki. Az áldozat feltételezhetően az április 30-i perjámosi csónakbalesetben eltűnt egyik gyerek lehet.

Az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint hétfőn 14 óra körül arról értesítették őket a magyar hatóságok, hogy a kiskorú fiú holttestét a szegedi igazságügyi orvostani intézetbe szállították, ahol elvégzik az azonosítását.

Agerpres

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> A mácsai Damjanich–Lahner-emlékmű megtisztítása [AUDIO]
Nagy István a magyar történelmi emlékjelek iránt érzett felelősségtudatból végezte el a munkát.
Hír beküldése
A római katolikus plébánia és a Kolping Család szervezésében.
<em>Hír szerkesztése</em> Gyereknapi programok Kisiratoson
Minden korosztályt várnak.
<em>Hír szerkesztése</em> Gránit táblák őrzik a néhai pécskai pedagógusok emlékét [AUDIO]
A temetőkápolna falán helyezték el az emlékjelet.
<em>Hír szerkesztése</em> Viharokra és jégesőre figyelmeztet a meteorológia
A csapadékmennyiség elérheti a 40-70 litert négyzetméterenként.
<em>Hír szerkesztése</em> Megteltek a kutak, kiöntöttek a hegyvidéki patakok
Villámárvizek voltak Arad megye keleti részén.
Hír beküldése
Novák Katalin szombaton részt vett a csíksomlyói búcsún, azt követően jelent meg Facebook-oldalán egy videó, melyben a székely himnusz egy részlete hangzik el. A Facebook-poszt címeként a „Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk!” sort emelte ki a magyar köztársasági elnök.
<em>Hír szerkesztése</em> Pünkösdi királyválasztás Ópusztaszeren
Az emlékparkban eltöltött idő a nemzeti identitástudat megerősítéséhez is hozzájárul.
<em>Hír szerkesztése</em> Hétfő reggel rengett a föld Arad megyében
Egy hete tartanak a földmozgások.
<em>Hír szerkesztése</em> A kormány újabb ígérete ellenére is folytatódik a pedagógusok sztrájkja
Attól sem zárkóznak el, hogy bojkottálják a nyolcadikosok vizsgáját és az érettségit.