Zakót kapott az UTA, a hajrában fordított Pankota

A másodosztályú idény legsúlyosabb vereségét szenvedte el az UTA szombaton. A feljutásra esélyes aradi futballcsapat Medgyesi játszott rangadót a rájátszás felsőházában, amelyre listavezetői pozícióból utazott. A helyezéshez méltatlan eredmény született, ugyanis a Gaz Metan – a piros-fehérek minden igyekezete ellenére – felmosta a padlót a vendégekkel. A játék képe nem türközte az eredménybeli különbséget, de a lényeg a végeredmény.

Az alsóházban a másik Arad megyei csapat kétszer is hátrányba került hazai pályán, végül megszerezte a győzelmet. A pankotaiak a véghajrában egyenlítettek, majd a ráadás perceiben szerezték a három pontot érő gólt.

II. Liga, 2. csoport, play-off, 7. forduló: Medgyesi Gaz Metan–UTA 4–0, gólszerzők: Gavra (8. p.), Munteanu (44. p.), Buziuc (77. p.), Zaharia (90+2. p.), CS Mioveni–Târgovişte-i Chindia 1–2, Nagybányai FCM–Brassói FC 3–0.

Az állás: 1. Medgyes 34 pont (14–8-as gólarány), 2. Târgovişte 34 (12–7), 3. UTA 32, 4. Mioveni 25, 5. Brassó 23, 6. Nagybánya 16.

Az UTA legközelebb május 19-én, csütörtökön 17.30 órától lép pályára, amikor is az újaradi Motorul-stadionban Târgovişte-t fogadja.

Play-out, 6. forduló: Pankotai Şoimii–Tatrangi Unirea 3–2, gólszerzők: Pirtea (49. p.), Mihai (88. p.), Issa (90+4. p.), illetve Marin (23. p.), Petra (75. p.), Kolozsvári Universitatea–Râmnicu Vâlcea-i FCM 2–1, Szatmárnémeti Olimpia–Resicabányai Metalul 2–0.

Az állás: 1. Szatmárnémeti 27 ponttal, 2. Rm. Vâlcea 26, 3. Pankota 25, 4. Kolozsvár 24, 5. Tatrang 14, 6. Resicabánya –10.

A rovatból ajánljuk:

Megpuhította az acélt az UTA – magabiztos győzelem az alsóházi rangadón
Az aradi csapat a rájátszásban még veretlen galaci együttest fogadta, és gól nélküli első félidő után 3–1 arányban nyert. A zártkapus büntetés végrehajtását felfüggesztették, így ismét beengedték a nézőket a stadionba.
Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.