Végre nyert az UTA!

Életben tartotta a reményeket az UTA az egyenes feljutást érő második, vagy az osztályozón való részvételre feljogosító harmadik hely megszerzésére. A másodosztályú labdarúgó-bajnokság szerdától szombatig tartó 29. fordulójának záró mérkőzésén az aradiak – még mindig a kényszerű albérletben, Világoson – az egyik közvetlen vetélytársat, a sepsiszentgyörgyi csapatot fogadták, és az előjelek nem kedveztek a „hazaiaknak”.

Laurențiu Roșu vezetőedző tanítványai ugyanis legutóbb a 24. fordulóban, március 10-én nyertek Mioveni-ben (2–0), azóta egy hazai vereség és két gól nélküli döntetlen a mérlegük (az egyik fordulóban szabadnapos volt az UTA). Nagyon kellett tehát a siker az aradiaknak, részben a versenyben maradásért, részben a játékosok önbizalmának növeléséért (különösen, hogy a követező fordulóban az éllovas Juventushoz utaznak a piros-fehérek).

Korán megtette az első lépést a rendező csapat a győzelem felé, hiszen Gligor a hatodik percben értékesített egy buktatásért megítélt tizenegyest. Azonban a kovásznaiak ugyanolyan rövid időn belül egyenlítettek a nem éppen tősgyökeres székely, az afirikai Issa révén, aki a rövid sarokba passzolt egy szemfüles indítást. A szentgyörgyiek legeredményesebb játékosa, az élvonalat megjárt s levezetésként a Sepsit erősítő Hadnagy Attila a veztést is megszerezhette volna bő félóra után, hiszen a vendégcsapat is büntetőhöz jutott egy aradi szabálytalanság miatt, de a tizenegyest rosszul rúgta (avagy Miron kapus jól helyezkedett a lövésnél – nézőszög kérdése).

Térfélcsere után is jó iramban folytatódott a meccs, gólt azonban csak a házigazdáknak sikerült szerezniük.egy jobb oldali beadás után a házi gólkirály Adrian Petre úgy fejelte meg a labdát, hogy az a felső lécről vágódott a kapuvonal mögé, s ezzel az UTA egy pontra megközelítette riválisát.

II. Liga, 29. forduló: UTA–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 2–1, gólszerzők: Gligor (6. p., tizenegyesből), Petre (67. p.), illetve Issa (12. p.).

További eredmények: Dunărea Călăraşi–Szatmárnémeti Olimpia 2–0, Chindia Târgovişte–Brassói FC 4–0, CS Baloteşti–Nagyváradi Luceafărul 2–1, Dacia Unirea Brăila–Academica Clinceni 1–0, Foresta Suceava–Resicabányai Metalul 2–1, Temesvári ASU Politehnica–CS Afumaţi 2–1, CSM Râmnicu Vâlcea–CS Mioveni 0–3 (játék nélkül), Tatrangi Unirea–Bukaresti Juventus 0–3 (játék nélkül).

Az élen: 1. Juventus 66 pont, 2. Sepsi 51, 3. Mioveni 50 (38–18), 4. UTA 50 (45–26).

A rovatból ajánljuk:

Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.
Bukaresti vereségével lemaradt a felsőházi rájátszásról az UTA
A meccset beárnyékolta a két szurkolótábor közötti tömegverekedés.
Fordulatos meccsen nyert az UTA a Craiova ellen
Továbbra is versenyben áll a felsőházi rájátszásba jutás jelentő 6. helyért.
A Rapid gyorsvonatként gázolt át az UTÁ-n
Az aradi csapat az ezt megelőző öt meccsén négyszer nyert és egy döntetlent játszott.
Továbbra is versenyben az UTA a felsőházi rájátszásért
Legutóbbi öt mérkőzésén veretlen a csapat.