UTA: szomorú vasárnap…

A másodosztályú bajnokság egyik legjobb formájában lévő csapatához látogattak az UTA labdarúgói a hétvégi forduló vasárnapi játéknapján. Az öt forduló óta veretlen, a legutóbbi négy meccsén győztes Târgovişte elleni összecsapáson mégis a vendégek szerezték meg a vezetést Rus révén. A hazaiak még a szünet előtt megfordították az eredményt, és ezenkívül is több veszélyes helyzetet kidolgoztak.

A második félidő elején ismét a vendéglátók voltak eredményesek, és bár Rus második góljával felzárkózott az aradi együttes, a Chindia a hajrában bebiztosította a kétgólos győzelmet.

2. Liga, 12. forduló: Chindia Târgovişte–UTA 4–2, gólszerzők: Neguț (33. és 83. p.), Novac (40. p.), Șerban (53. p.), illetve (Rus 12. és 66. p.).

További eredmények: Nagyváradi Luceafărul–CS Baloteşti 4–1, Bukaresti Metaloglobus–Academica Clinceni 0–1, Energeticianul–Temesvári ACS Poli 3–0, Bákói Aerostar–Konstancai Farul 2–2, FC Argeş–Bukaresti Daco-Getica 1–1, Pandurii Târgu Jiu–Sportul Snagov 2–0, Kolozsvári Universitatea–Dacia Unirea Brăila 6–1, Temesvári ASU Politehnica–Temesvári Ripensia 0–1, Petrolul Ploieşti–CS Mioveni 0–0.

Az állás: 1. Clinceni 27 (30–7), 2. Snagov 27 (20–8), 3. Târgoviște 26, … 10. UTA 19 ponttal.

A következő fordulóban az UTA a 20 pontos, nyolcadik helyen álló Energeticianult fogadja.

A rovatból ajánljuk:

Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.
Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.