UTA: döntetlen a felsőházi rangadón

Az éllovast fogadta szombaton a második helyezett UTA a másodosztályú labdarúgó-bajnokság rájátszásának felsőházi rangadóján. A múlt idényben még az élvonalban szerepelt medgyesiek szereztek vezetést az első félidő derekán, de a II. Liga újonca nem sokkal ezután egyenlített. A második félidőben nem változott az eredmény állása, bár a meccs egy óriási aradi helyzettel zárult. A hazaiak a 84. perctől emberhátrányban játszottak, mert Gligor megsérült, és nem volt már több cserelehetőség. Így maradt a három pont különbség a két csapat között, és a feljutásért folyó harc továbbra is nyílt.

Az alsóházban a másik Arad megyei csapat, Pankota Kolozsváron nyert, és a diadal sokat számíthat a kiesés elkerüléséért folytatott küzdelemben.

II. Liga, 2. csoport, felsőház, 4. forduló: UTA–Medgyesi Gaz Metan 1–1, gólszerzők: Man (30. p.), illetve Zaharia (25. p.), Târgovişte-i Chindia–CS Mioveni 0–0, a Brassói FC–Nagybányai FCM mérkőzést április 26-án rendezik. Az állás: 1. Medgyes 31. ponttal, 2. UTA 28, 3. Târgovişte 25, 4. Brassó 22/3mecs, 5. Mioveni 21, 5. Nagybánya 17/3.

Az UTA a következő fordulóban, április 30-án, szombaton Nagybányán játszik.

Alsóház, 3. forduló: Kolozsvári Universitatea–Pankotai Şoimii 1–2, gólszerzők: Issa (44. p.), Pirtea (80. p.), illetve Vojtus (66. p.), Râmnicu Vâlcea-i CSM–Szatmárnémeti Olimpia 1–1, Resicabányai Metalul–Tatrangi Unirea 1–1. Az állás: 1. Rm. Vâlcea 25 ponttal, 2. Pankota 19, 3. Szatmárnémeti 18, 4. Kolozsvár 17, 5. Tatrang 11, 6. Resicabánya –10.

A rovatból ajánljuk:

Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.
Bukaresti vereségével lemaradt a felsőházi rájátszásról az UTA
A meccset beárnyékolta a két szurkolótábor közötti tömegverekedés.
Fordulatos meccsen nyert az UTA a Craiova ellen
Továbbra is versenyben áll a felsőházi rájátszásba jutás jelentő 6. helyért.
A Rapid gyorsvonatként gázolt át az UTÁ-n
Az aradi csapat az ezt megelőző öt meccsén négyszer nyert és egy döntetlent játszott.
Továbbra is versenyben az UTA a felsőházi rájátszásért
Legutóbbi öt mérkőzésén veretlen a csapat.